În luna aprilie, Süto Ferenc a formulat o cerere de eliberare condiționată, după executarea a 20 de ani de închisoare. Cererea a fost judecată prin sistem de videoconferință cu Penitenciarul Oradea, unde criminalul se află încarcerat.

Tribunalul Bihor i-a respins solicitarea, pe motiv că „în timpul executării pedepsei, a adoptat un comportament inadecvat cerințelor regimului penitenciar și nu a reușit să dovedească progres în propria conduită pentru reintegrare socială”.

În fapt, anul trecut, criminalul le-a amenințat pe mama și pe iubita unui coleg de celulă, că îl omoară dacă nu-i plătesc datoria de șase pachete de țigări pe care acesta a acumulat-o.

După decizia instanței din această săptămână, Süto Ferenc mai are dreptul la încă o cerere de liberare condiționată, în toamnă, după 19 noiembrie 2020.

Un individ extrem de violent

Potrivit libertatea.ro, Süto Ferenc s-a născut în 1965, iar după ce a terminat zece clase la un liceu a ajuns ajutor de cioban în localitatea natală, Ser din Satu Mare. Aici s-a căsătorit şi a făcut doi copii, ducând o viață normală pentru o bună bucată de timp.

A comis prima crimă în 1992, victima fiind un cioban la care lucra în județul Arad. Într-una din zile, după ce i-a pierdut câteva oi, ciobanul l-a lovit cu palma și l-a dat afară.

S-a răzbunat după şase luni, într-o dimineaţă când l-a aşteptat să iasă din colibă, i-a sărit în spate și i-a zdrobit fața cu un box pe care și l-a confecționat din coarne de cerb. Și-a lovit victima până a lăsat-o fără viață, după care i-a îngropat trupul pe malul râului Mureș.

În septembrie 1995, a comis a doua crimă, în localitatea Şamşud (Sălaj). Împreună cu un complice, Janos Szabo, a intrat în casa unui bătrân care locuia singur și despre care știa că are bani și mai multe obiecte de valoare. Cei doi tâlhari l-au lovit cu cuţitele, pe rând, atât de puternic, încât o lama s-a rupt și a rămas înfiptă în craniul victimei.

Au ascuns cadavrul sub un pat și au furat patru tablouri de valoare pe care le-au vândut pe 6.000 de mărci germane.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE