În urma depistării celor cinci fotbaliști testați pozitiv, departamentul de competiții al Federaţiei Române de Fotbal a amânat meciul ploieştenilor programat iniţial sâmbătă, 4 iulie. Petrolul trebuia să întâlnească, de la ora 17:00, în deplasare, formaţia UTA Arad, într-o partidă contând pentru prima etapă a play-off-ului de promovare a Ligii a II-a.

„Având în vedere discuţiile avute cu reprezentanţii celor 6 formaţii implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul ultimei videoconferinţe, pentru a stabili modul de acţiune pe mai multe scenarii posibile, partida UTA Arad – FC Petrolul Ploieşti, programată sâmbătă, 4 iulie, la Arad, a fost amânată. Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă”, a informat Federația Română de Fotbal, într-un anunț publicat pe site-ul oficial.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal precizează că partidele amânate, în cazul în care vor exista mai multe, vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora şi utilizând toate datele disponibile din calendarul competiţional.

Pe de altă parte, în acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească dacă cei șase sunt singurii care s-au infectat cu noul coronavirus.

Conform statisticilor, în urma testelor pozitive de la Petrolul Ploieşti, numărul cazurilor de COVID-19 din fotbalul românesc a crescut la 12.

Astfel, în Liga I au fost confirmate patru cazuri de infectare cu COVID-19, la un angajat al clubului Dinamo şi alte trei la FC Botoşani, medicul echipei şi doi jucători (unul dintre cei contaminați fiind căpitanul Jonathan Rodriguez).

De asemenea, alți doi fotbaliştii ai echipei din Liga a II-a Concordia Chiajna, Andrei Marc (27 ani) şi Ionuţ Biceanu (26 ani), au fost testaţi pozitiv, zilele trecute.

Conform deciziei Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, sezonul 2019-2020 al Ligii a II-a se va încheia cu un play-off de promovare între ocupantele primelor şase locuri ale clasamentului la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Lovitură grea pentru Concordia Chiajna. Doi fotbaliști testați pozitiv la Covid-19

Atac nemilos al unui dinamovist. Retrogradarea e sigură. „Gloabe aduse pe comisioane”