Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o DOVADĂ că Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi Moldova. Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari
Încă o DOVADĂ că Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi Moldova. Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari

Încă o DOVADĂ că Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi Moldova. Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), din care face parte şi presupusul terorist reţinut pe 1 Decembrie la Târgu Secuiesc, este înfrăţită cu o organizaţie rusofilă şi antiromână, din Republica Moldova.

Cele două organizaţii au organizat împreună mai multe manifestaţii, ceea ce dovedeşte o legătură maghiară-moldovenească extremistă foarte clară. Ori, fiind ştiut interesul Rusiei în Rep. Moldova şi mai departe în estul Europei, dar şi acţiunile care indică faptul că se doreşte refacerea URSS, este clar că aceste mişcări nu sunt întâmplătoare şi poartă ampreuna Kremlinului.

HVIM militează pentru refacerea Ungariei Mari prin alipirea Transilvaniei, iar organizaţie similară din Republica Moldova, cere, printre altele, cere refacerea Moldovei lui Ştefan cel Mare prin alipirea mai multor judeţe româneşti.

În 2013, organizaţia antiromână Mişcarea Naţional-Democrată (MND) din Republica Moldova, înfiinţată şi condusă de avocatul Viorel Furtună, a încheiat un acord de colaborare cu gruparea HVIM, din care face parte şi Beke Istvan Attila, arestat pentru 30 de zile după ce SRI şi DIICOT i-au dejucat tentativa de atentat terorist la Târgu Secuiesc. Tot atunci, MND se înfrăţea şi cu partidul de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, despre care se speculează că ar finanţa HVIM şi alte mişcări similare pe teritoriul României.

Recent, MND a precizat că are o colaborare şi cu Garda Secuiască, organizaţie paramilitară înfiinţată de extremistul Csibi Barna şi interzisă de o instanţă românească în 2010., conform deschide.md.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.