Evenimentul Zilei > International > Înarmare fără precedent în India. Rusia oferă un submarin cu propulsie nucleară. Care este reacţia Statelor Unite
Înarmare fără precedent în India. Rusia oferă un submarin cu propulsie nucleară. Care este reacţia Statelor Unite

Înarmare fără precedent în India. Rusia oferă un submarin cu propulsie nucleară. Care este reacţia Statelor Unite

Împotriva Statele Unite care impun sancţiuni clienţilor industriei de apărare ruse, India a închriat un submarin cu propulsie nucleară pentru a-l folosi în războiul cu Pakistan. Acordul de închiriere este în valoare de trei miliarde de dolari pentru închirierea pe 10 ani a submarinului, al treilea din flota sa militară.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la New Delhi a refuzat să confirme acordul pentru AFP, care susţine că înţelegerea cu Moscova a fost negociată timp de câteva luni, potrivit agerpres.ro

 Potrivit presei din India, submarinul urmează să fie livrat în 2025.

Rusia, aliată a Indiei în perioada Războiului Rece, continuă să furnizeze armament acestei ţări, deşi Statele Unite impun sancţiuni clienţilor industriei de apărare ruse.

În octombrie anul trecut, preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi au semnat un contract în valoare de 5,2 miliarde de dolari pentru achiziţia de către India a unor sisteme de apărare antiaeriană S-400.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.