Agentul în cauză nu ar fi ieșit în evidență dacă nu ar fi fost fi lmat după ce a tras pe dreapta un șofer care nu îi acordase prioritate, la un sens giratoriu.

Moment șocant surprins pe drumurile din România. Un polițist îmbrăcat în șort și un tricou a condus o autospecială a Poliției Române și a tras pe dreapta un șofer. El a fost filmat cu un telefon de o șoferiță, iar imaginile au fost postate pe Facebook, pe pagina Info Trafic 24. Din datele furnizate de oficiali ai Poliției Giurgiu, agentul surprins în șort și în tricou la volanul mașinii IPJ era în timpul liber și se întorcea de la un meci de fotbal, organizat de inspectorat, pe 8 martie. El l-a condus pe un coleg în municipiul Giurgiu și se întorcea spre casă.

Pe drum, a vrut să oprească la o benzinărie ca să alimenteze. La intersecția DN5D cu DN6, la un sens giratoriu, un șofer nu a acordat prioritate polițistului, susțin oficialii IPJ. Drept urmare, agentul a pornit girofarurile și l-a tras pe dreapta pe șofer. L-a muștruluit și i-ar fi atras atenția că nu a respectat legea. Pentru că era în civil, el i-a chemat la fața locului pe alți colegi de la Rutieră. Însă, agenții de la Rutieră nu au avut ce să îi facă șoferului deoarece fapta nu a fost surprinsă de ei, conform legii.

 

Șeful de post a încălcat Statutul Polițistului

 

Polițistul îmbrăcat în pantaloni scurți, surprins la volanul autospecialei IPJ Giurgiu, lucrează la Postul de Poliție Ogrejeni, ne-au transmis oficialii inspectoratului. Conform unor surse judiciare, el ar fi șeful de post din Ghimpați. Colegii săi susțin că șeful de post nu ar fi făcut altceva decât să îi atragă atenția șoferului pe care l-a oprit în trafic să respecte legea pentru evitarea unui accident rutier. Cu toate acestea, el nu a respectat statutul polițistului, care prevede că la volanul unei autospeciale trebuie să fie îmbrăcat în uniform.

 

Riscă doar un avertisment

 

Față de cele întâmplate, IPJ Giurgiu a transmis că „în urma apariției în spațiul public a acestor imagini, conducerea IPJ Giurgiu a dispus verificări interne, prin Compartimentul de Control Intern, la finalizarea cărora vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Chestionați de EVZ, oficiali din Poliția Română au explicat că, în conformitate cu Statutul Polițistului, agentul nu putea conduce autospeciala IPJ Giurgiu decât dacă era în misiune. În aceste condiții, pentru gestul său, el riscă un avertisment din partea conducerii.

 

Te-ar putea interesa și: