Invitat joi dimineață la postul de televiziune BFMTV, de Villiers a tras un semnal de alarmă asupra situației actuale din Hexagon:

„Priviți ce se întâmplă: primirea imigranților. În Franța se pregătește un Kosovo islamic!”

Discuția a ajuns repede la afirmația lui Nadine Morano de la partidul „Republicanii”, făcută sâmbăta trecută la France 2, și anume că „Franța este o țară de rasă albă”.

Deși a apreciat că afirmația este deplasată, Phillipe de Villiers a acceptat totuși discuția:

„Se înțelege ce a vrut să spună de fapt (…) Franța, la origine, este o țară de rasă albă. Astăzi, ea nu mai este de rasă albă, este multi-etnică, dar este uni-culturală (…) Au tăbărât asupra ei (a lui Morano – n.r.) pentru că există o preferință pentru musulmani.”

Aceeași idee a susținut-o de Villiers și într-un dialog cu publicația Valeurs Actuelles. Comentând apelul președintelui Hollande la o „primire umanitară” pentru imigranții, el a comentat:

„Islamizarea Franței, sub pretextul multi-culturalismului, nu este un lapsus. Este proiectul de salvare electorală al lui Hollande și al acoliților lui. Vor să facă din Franța un mare Kosovo islamic, sub control american (…) Imigrantul înlocuiește proletarul, pe care socialiștii vor să-l abandoneze globalizării sălbatice.”