În cadrul unui eveniment din Shanghai cu fondatorul miliardar Alibaba, Jack Ma, excentricul fondator al Tesla a comparat diferența de informații existente dintre oameni și roboții cu nivelul unei maimuţe: „Un cimpanzeu poate înțelege cu adevărat oamenii? Nu chiar”, a spus Musk. „Par doar niște extratereștri ciudați”.

Musk, originar din Africa de Sud, a adăugat că diferența de informații va fi „mult, mult mai mare” și a spus că poate ajunge cu ușurință la punctul în care lucrurile vor scapă de sub controlul oamenilor.

Ce faci cu o situație de genul ăsta” a spus Musk continuând „ Roboţii vor fi mult mai inteligenţi decât cel mai inteligent om”. „Primul lucru pe care ar trebui să-l ştim este că putem face lucrurile mai inteligente decât noi înșine”, a adăugat el. Musk nu este străin de acest domeniu, şi avertizează despre pericolele potențiale ale inteligenței artificiale.

Cu toate acestea, chiar Musk a fondat un program numit „Neuralink”, care își propune să conecteze creierele umane la calculatoare până la sfârşitul acestui an, notează nypost.

Te-ar putea interesa și: