Cel mai mare număr de turiști s-a înregistrat în regiunea Mării Mediterane, a anunţat, joi, Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), informează AFP.

Destinaţiile din Marea Mediterană au beneficiat de o creştere deosebit de puternică în primul semestru, inclusiv Egiptul, Tunisia şi Turcia, care au avut de suferit de pe urma atacurilor teroriste în ultimii ani. Potrivit OMT, numărul turiştilor internaţionali a crescut cu 12% spre Europa de Sud şi Mediterana, cu 8,9% spre Orientul Mijociu şi cu 16% spre Africa de Nord.

Destinaţiile turistice din întreaga lume au primit 598 de milioane de turişti în perioada ianuarie-iunie 2017, cu 36 de milioane mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În mod normal, prima jumătate a anului este responsabilă pentru 46% din totalul anual al sosirilor de turişti internaţionali, în condiţiile în care cea de-a doua jumătate a anului include lunile de vârf iulie şi august în emisfera nordică.

"Primul semestru din 2017 demonstrează o creştere sănătoasă pe o piaţă a turismului din ce în ce mai suplă şi mai dinamică, inclusiv o revenire solidă spre unele destinaţii care, anul trecut, au fost afectate de probleme de securitate", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, citat de Agerpres.

Pentru ansamblul anului 2017, OMT mizează pe o creştere a numărului de turişti internaţionali cuprinsă între 3% şi 4%. Anul trecut, numărul turiştilor internaţionali la nivel mondial a crescut cu 3,9%, comparativ cu 2015, până la cifra de 1,23 miliarde de persoane. Franţa şi-a păstrat în 2016 poziţia de cea mai vizitată ţară din lume, urmată la egalitate de SUA şi Spania.