Evenimentul Zilei > Actualitate > În Bucureşti se combate nesimţirea
În Bucureşti se combate nesimţirea

În Bucureşti se combate nesimţirea

Se caută soluţii pentru neruşinarea de care ne lovim în fiecare zi la metrou, pe stradă, în tramvai, la teatru sau la film, în baruri.

Ca să le şi găsească, un grup de tineri entuziaşti de la Fundaţia SynergEtica a pus la punct un proiect, prin care scot la concurs bunăstarea noastră, a tuturor, în spaţiul comun.

„Noua Civilitate”, lansat ieri în prezenţa lui Radu Paraschivescu, Andrei Gheorghe şi Andi Moisescu, îşi propune să-i dez morţească pe tinerii bucureşteni, să îi înveţe mai multe reguli de bun-simţ, între care că nu e politicos să asculte muzica la difuzorul telefonului mobil atunci când sunt în autobuz şi că hârtiile trebuie să ajungă la coş, nu pe jos.

Pe lângă spiritul „civilizator”, proiectul îşi propune să scoată soluţii de combatere a nesimţirii de la tinerii cu vârste între 19 şi 25 de ani. Amatorii se pot înscrie, împreună cu vreo patru prieteni, pe site-ul www.nouacivilitate. ro, iar echipa care reuşeşte să găsească o idee de campanie care să câştige cele mai multe voturi va putea să-şi vadă propunerea pe zidurile oraşului. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul proiectului.