Evenimentul Zilei > International > În Belgia, patronii neatenţi semnează “ca primarul”
În Belgia, patronii neatenţi semnează “ca primarul”

În Belgia, patronii neatenţi semnează “ca primarul”

Patronii belgieni s-au angajat în scris să ude plantele Ministerului de Economie. Aceştia, neatenţi la ceea ce semnează s-au angajat să ofere ouă de Paşte funcţionarilor şi să ude plantele ministerului, a transmis vineri Ministerul de Economie, care a iniţiat această manevră pentru a îi încuraja să fie mai prudenţi, relatează AFP, citată de Mediafax.

După ce a remarcat faptul că în 2011, peste 1.000 de oameni de afaceri au depus plângere pentru că au semnat contracte cu aşa-zişii editori ai anuarelor profesionale, Serviciul public federal (SPF) Economic a trimis la rândul său la începutul lui martie 10.000 de cereri de informaţii destinate unui pretinse constituiri bazei de date fictive, "Belgian Online Register".
Aproape 200 de responsabili ai companiilor au trimis un document semnat – de fapt un contract – în care se angajau să plătească aproape 1.000 de euro timp de trei ani pentru a figura în acest director de firme, dar şi să ude plantele administraţiei şi să livreze ouă de Paşti funcţionarilor, a precizat ministerul într-un comunicat.
Aceste menţiuni apăreau în josul paginii, scrise cu literă mică.
”Prea des, companiile acceptă oferte fără a fi suficient informate”, a declarat ministrul Economiei, Johan Vande Lanotte, care ar avea dreptul să solicite aproape 600.000 de euro responsabililor neatenţi. Însă nu o va face, pentru că în acest “contract” se specifica de asemenea: “Aceasta nu este o factură” şi era însoţit de o pagină de sfaturi pentru a evita fraudele.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.