Evenimentul Zilei > Actualitate > IMPRESIONANTA poveste a fetiţei abandonate în pragul uşii naşei sale
IMPRESIONANTA poveste a fetiţei abandonate în pragul uşii naşei sale

IMPRESIONANTA poveste a fetiţei abandonate în pragul uşii naşei sale

Povestea Roxanei ar putea parea tristă, dar finalul nu a fost înca scris, îşi începe istorisirea Adela, femeia care s-a transformat din naşă în mamă pe neaşteptate.

„A fost abandonata la naştere de mama ei, a trăit până la 3 ani într-un centru, apoi la un asistent maternal până la 7 ani. A fost «abandonată» şi de aceasta şi lăsată în pragul uşii mele, eu fiind naşa ei de botez”.
A fost momentul hotărâtor pentru viaţa micuţiei. „Atunci am luat hotărârea să rămână în familia mea, să încercăm să-i oferim o şansă, o familie. A fost un copil bolnavior, cu crize de epilepsie, hipekinetică, cu intelect de limită, dar am muncit mult şi eu, şi ea… Ne-am jucat, am făcut excursii, facem sport şi citim. Astăzi este în clasa a cincea, e un copil cuminte, are fiţe de domnişoară”, îşi descrie Adela fata.
Lăsată în voia sorţii de oficialităţi: „Nici măcar nu au venit să vadă dacă mai trăieşte”
Cât despre sprijinul necesar pentru creşterea micuţei, e aproape inexistent, în condiţiile în care dacă ar fi fost ţinută într-un centru sau la un asistent maternal, costurile cu îngrijirea ei ar fi fost enorme.
„Statul român îmi dă 97 lei pe luna pentru a creşte acest copil, este în plasament familial. «O multime de bani» cu care să-i oferi copilului tot ce are nevoie pentru şcoală, pentru medicamente, etc… Nici măcar nu a mai vizitat-o vreun reprezentant al statului român să vadă dacă mai traieste… ce dacă începe şcoala, ce dacă a fost ziua ei, Paştele sau Crăciunul? Oare acesti copii nu mai există? Au iesit complet din scripte? Sunt «cazuri» rezolvate? Eu nu pregătesc un copil de 10, dar mă straduiesc”, îşi încheie Adela istorisirea.

Povestea Roxanei a fost trimisă în cadrul concursului lansat de EVZ şi RAMA, „Hai cu noi să pregătim copii de 10”. http://www.evz.ro/formulare/hai-cu-noi-sa-pregatim-copii-de-10.html
Câştigă pentru copilul tău un ghiozdan plin de rechizite şi nu numai. Trimite-ne o poveste despre începutul şcolii şi îl poţi face fericit.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: