Pentru a arăta cu 10 ani mai tinere în primul rând nu lăsaţi ca părul să vă trădeze vârsta. Indiferent de culoarea părului tău, anumite tonuri vă pot face să păreţi mai în vârstă decât sunteţi şi, din acest motiv specialiştii oferă câteva sfaturi în acest sens:
Blond: Pe măsură ce se  înaintează în vârstă  multe persoane se confruntă cu acel gri prematur (fire albe). În loc să vă păstrați acele nuanţe platinate, adăugați câteva tonuri de blond auriu.
Roșcat: Alegeţi un blond roşcat deoarece are un efect extraordinar de întinerire, o  strălucire tinerească chipului.
Brunet: Deschideţi rădăcinile întunecate cu o nuanţă caramel și veți scăpa de trăsăturile aspre. Îți va înmuia aspectul rigid recăpătând acel aspect tineresc de altă dată.
Negru: Aici e mai complicat. Părul negru este incontestabil misterios, dar numai atunci când tenul permite asta şi renunţaţi la acea nuanţă de albastru. O nuanță caldă de negru arată mai natural și mai credibil decât negru-albăstrui care îmbătrâneşte.
Şi nu uitaţi, tonul este mai important decât culoarea 
Tonurile calde fac o treabă excepțional de bună în a ne face să arătăm mai tinere. Dacă ești brunetă, adaugă un pic de căldură look-ului tău, aplicând o nuanţă aurie.
Culoarea părului mai deschisă te face să pari mai tânără – dar tonul pe care îl alegi este esențial. Staţi departe de tonurile reci. Mergeți pe nuanțe precum mierea, pentru a oferi tenului o strălucire sănătoasă și tinerească.
Alegeţi o combinație perfectă și caldă  de blond-miere-arămiu.  Cu cât este mai caldă, cu atât pari mai tânără. Optați pentru cât mai multe umbre. De exemplu un amestec frumos de auriu- miere pe părul mai închis. Este pur și simplu fabulos rezultatul.
Iar pentru toate tenurile mergeți pe acest ton neobișnuit de culoare cunoscut sub numele de „blond căpșună” (în foto). Este ideal pentru tenul mai palid și mai trecut. Încălzește imediat tenul făcându-l să arate proaspăt și tineresc. Acestea sunt doar câteva sfaturi prezentate de therighthairstyles.