Editura Evenimentul si Capital

IMOBILIARE: Zona din Capitală unde vânzările merg FOARTE PROST

13-10/5main_11_-465x390
Autor: | | 5 Comentarii | 1212 Vizualizari

Deși piața rezidențială bucureșteană prezintă un trend ascendent, zona ultracentrală a Capitalei rămâne „amorțită”, potrivit unui studiu realizat de HomeFinders, realizat pe baza datelor despre proiecte rezidențiale noi, prețuri de tranzacționare și disponibilități, care indică un ritm mai lent de creștere al pieței rezidențiale ultracentrale.

Din 2011 până în prezent, în zona ultracentrală a Bucureștiului, respectiv perimetrul cuprins între Universitate și Romană, Cișmigiu și Grădina Icoanei, au fost livrate 242 de apartamente noi, în 9 blocuri distincte. Stocul de unități disponibile spre vânzare a fost suplimentat recent cu alte 84, din cadrul a trei proiecte care vor fi livrate anul acesta.

Oferta din zona Ultracentrală este în creștere, însă la nivel de tranzacții și de ocupare a apartamentelor disponibile, zona încă nu s-a dezmorțit, se menționează în studiu.

Astfel, dintre cele 9 proiecte reprezentative livrate din 2011 până în prezent, doar două s-au vândut integral: Palazzo Lucilla și Urban Spaces. Astfel, pe piață mai sunt disponible la vânzare unități promovate încă din anul 2011, iar într-un proiect de dimensiuni medii livrat în anul 2013, cu 52 de unități, 33 de apartamente mai sunt disponibile, ceea ce înseamnă că s-au tranzacționat doar 36,5% din stocul total de unități.

2300 euro pe metrul pătrat, un apartament de lux

Pe segmentul de lux, anul acesta sunt deja în curs de livrare 84 de apartamente, ale căror prețuri pornesc de la 2300 de euro pe metru pătrat util plus TVA. Cu toate că aceste unități sunt promovate, un singur apartament s-a tranzacționat până acum, scrie în analiza citată.

Prețurile medii de listă ale apartamentelor noi variază foarte mult în funcție de vecinătăți, însă majoritatea sunt similare cu cele de pe segmentul mediu-superior din Nordul Capitalei.

Ele pornesc de la 1300 de euro plus TVA și ajung chiar și la 2750 de euro plus TVA, prețuri raportate la metru pătrat util. O medie a prețurilor de listă ale apartamentelor noi din ultracentru se ridică la 1930 de euro pe metru pătrat util.

„Comparativ cu piețele rezidențiale dezvoltate, prețurile apartamentelor din zona ultracentrală a Capitalei sunt mai mici decât cele din zone de pe segmentul premium din Nord. Prețurile accesibile nu sunt suficiente pentru a atrage cumpărătorii, care astăzi sunt mai interesați de view-ul din apartament și de vecinătăți”, afirmă Daniela Drăghici, consultant HomeFinders.

Timpul mediu de vânzare al apartamentelor noi din ultracentru este cu 50% mai mare decât în Nordul Capitalei.

Principalele motive pentru care apartamentele noi se tranzacționează dificil sunt reprezentate de caracteristicile zonei. Întrucât aici există foarte puține terenuri și au dimensiuni mici, blocurile noi sunt înghesuite, iar apartamentele au vederi obturate. Totodată, blocurile noi au un număr mic de locuri de parcare. Un alt factor care influențează decizia cumpărătorilor îl constituie vecinătățile. Proiectele noi se învecinează cu blocuri vechi, încadrate pe lista de risc seismic, naționalizate sau ocupate abuziv.

Stupoare la Loto, astazi! Ce s-a intamplat cu numerele! LIVE

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI