Editura Evenimentul si Capital

Imaginile care o CONTRAZIC pe Gabriela Firea. Cum sunt puse ÎN PERICOL viețile a SUTE DE MII DE OAMENI. BOMBELE CU ROȚI folosite de RATB | FOTO

Poză făcută luni, 16 ianuarie
Autor: | | 3 Comentarii | 564 Vizualizari

Mai mulţi vatmani şi şoferi au sunat la redacţia EVZ şi au povestit cum ies în trafic cu tramvaie şi autobuze care au defecte. Ei spun că nu sunt piese de schimb şi că sunt conştienţi că viaţa călătorilor este pusă în pericol. În replică, edilul-şef al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că nu este adevărat şi că nu există niciun mijloc de transport în comun în traseu care să aibă defecte. Reacţiile au venit după ce EVZ a dezvăluit faptul că RATB scoate în trafic mijloace de transport în comun cu defecte.

EVZ a dezvăluit, în ediţia de print de astăzi a ziarului, faptul că în trafic ies autobuze şi tramvaie care au defecte, potrivit liderului de Sindicat al Şoferilor, Valer Ciobănescu. Potrivit şoferilor şi vatmanilor Regiei, viaţa călătorilor este pusă în pericol. În replică, edilul-şef al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că nu este adevărat, că toate maşinile Regiei şi tramvaiele care ies în trafic sunt sigure şi că nu au niciun defect. Mai mult, ne-a acuzat că nu ne facem meseria de jurnalist şi nu ne informăm, şi că nu am fi prezentat adevărul. Evenimentul Zilei a ieşit în trafic astăzi, după ce Municipalitatea a dat punctual de vedere în care spune că niciun mijloc de transport în comun nu circulă cu defecte.

Mai mult, vatmani şi şoferi RATB au început să sune la redacţie să spună că ei ies în trafic cu garnituri care au defecte aproape zilnic. "Sunt în RATB din 1992 şi am fost o perioadă scurtă pe troleu. Ulterior, m-am mutat pe tramvai. Sunt vatman pe linia 41, una dintre cele mai aglomerate. Ieşim în trafic cu defecte, fără ulei schimbat, cu frâne uzate. Se schimbă piesele de la un tramvai la altul. Iar acum, dacă se defectează unul, nu ai cu ce schimba, pentru că multe tramvaie din depoul Bucureştii Noi, unul dintre depourile de unde se scot garnituri pentru linia de tramvai 41, sunt defecte. Legat de pluguire, păi sunt foarte vechi. Eu am mers câteva staţii şi a luat foc. Ba se arde nu ştiu ce, ba se defectează. Am 50 de ani şi s-a luat grupa a II de muncă la noi, că nu am merita. Deci nu mai pot ieşi mai devreme la pensie. Păi credeţi că la 60 şi ceva de ani eu mai sunt apt să schimb macazul manual, că cele electrice sunt blocate sau oprite şi să mai fiu vigilent în trafic. Punem în pericol viaţa călătorilor şi a noastră, pentru că ieşim în trafic cu defecţiuni. Să vedeţi scaunul din unele tramvaie de pe linia 41. Cazi de pe el, îl sprijinim cu fiare", a povestit un vatman de pe linia 41 pentru EVZ.

Mai mult, Valer Ciobănescu, dar şi alţi şoferi au trimis ieri poze din trafic, care arată că autobuzele circulă cu cauciucuri de vară în plină iarnă, iar pe bord apar defecţiuni.

Autobuz cu cauciucuri de vară

autobuz cu cauciucuri de vară

autobuz cu cauciucuri de vară

Tramvai defectat astăzi şi retras

Acest autobuz are 4 defecte la bord, în linia 253.

Valer Ciobănescu: acesta este cauciuc de vară

Acesta, 6272 avea acum în trafic trei defecte semnalate la bord şi oglinda sparta

Gabriela Firea: Toate vehiculele RATB aflate în traseu corespund din punctul de vedere al siguranței circulației

După ce EVZ a relatat în ediţia de print faptul că multe autobuze şi tramvaie ies în trafic cu defecţiuni, Primăria Capitalei a venit cu precizări: "Toate vehiculele RATB aflate în traseu corespund din punctul de vedere al siguranței circulației, au inspecțiile tehnice periodice efectuate conform legii, iar verificările zilnice sunt efectuate numai de personal tehnic specializat.

În cazul în care un conducător de vehicul iese în traseu, cu bună știință, cu un mijloc de transport în comun care nu respectă normele de siguranță, el riscă pe lângă sancțiuni în trafic ale organelor de poliție care constată defecțiunile și sancțiuni din partea angajatorului, conform normelor interne. Din acest motiv, RATB consideră că declarațiile citate sunt nefondate.

Şoferii şi Vatmanii RATB au promis că vor trimite mai multe imagini cu defecţiunile cu care ies în traseu. Vom publica imaginile şi reacţiile venite de la angajaţii Regiei.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI