Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagine SURPRIZĂ pe afișul viitorului festival de la Cannes. Criticii francezi îl desființează
Imagine SURPRIZĂ pe afișul viitorului festival de la Cannes. Criticii francezi îl desființează

Imagine SURPRIZĂ pe afișul viitorului festival de la Cannes. Criticii francezi îl desființează

Afișul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes o înfățișează pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiș la Roma în 1959.

Acesta a fost totuși luat în derâdere de mass-media franceze care suspectează o retușare a taliei și a coapselor actriței italiene pentru a părea mai slabă. "Afișul este minunat, după cum putem constata și totodată regreta datorită unui gif animat care circulă pe Twitter, care arată că imaginea a fost amplu retușată, comparativ cu cea originală, pentru a face mai fină talia actriței…. Păcat", notează revista culturală franceză Télérama, pe site-ul său pe internet, citat de Agerpres. 

"Între original și copie, Claudia Cardinale a pierdut o măsură în talie", denunță și cotidianul Libération într-un mesaj pe Twitter, însoțit de o animație video care lasă să se vadă retușurile realizate pentru ca actrița italiană să pară mai slabă, grație unei suprapuneri a fotografiei originale peste cea folosită pe afișul Festivalului.

"Claudia Cardinale nu era probabil suficient de slabă pentru Cannes", "Dacă nici Claudia Cardinale nu poate întruchipa frumusețea fără retușuri, am ajuns rău!" "Trist, dacă și Claudia Cardinale tânără TREBUIE retușată…"Gata cu dictatura centimetrilor! Stop obligativității slăbirii pentru femei!", sunt câteva din zecile de mesaje care circulă pe Twitter.

Afișul oficial al celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, care va avea loc în perioada 17 — 28 mai, este "vesel, liber și îndrăzneț, aducând omagiu unei actrițe aventuriere și unei femei independente…", se arată într-un comunicat al organizatorilor, care nu au dorit să comenteze criticile.

Reputata actriță italiană s-a declarat onorată și mândră că a fost aleasă ca imagine a viitorului Festival."Este exact imaginea pe care mi-am făcut-o despre acest Festival: strălucitoare", a comentat Claudia Cardinale, înainte de întreaga polemică.

Regizorul spaniol Pedro Almodovar va fi președintele juriului, în timp ce maestră de ceremonii a festivalului va fi frumoasa actriță italiană Monica Bellucci.