Iliescu, atenţionat că "minerii din 2008 nu mai sunt cei din 1999"

Iliescu, atenţionat că "minerii din 2008 nu mai sunt cei din 1999"

Minerii din Valea Jiului nu mai sunt uniţi atunci când vine vorba de Ion Iliescu. În timp ce unii lideri aşteaptă să-l primească în vizită, alţii, chiar membri PSD, şi-au luat concediu sau nu sunt în zonă.

Preşedintele executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) Marian Holban şi liderul sindicatului de la mina Petrila, Ioan Temneanu, membri PSD au declarat că nu ştiu absolut nimic despre vizita lui Iliescu în Valea Jiului şi sunt în concediu.

Preşedintele LSMVJ Zoltan Lacataş, susţine că nu ştie ce doreşte fostul preşedinte al României în Valea Jiului, însă dacă va dorii să se întâlnească cu sindicaliştii nu va fi nicio problemă.

„Nu ştim ce vrea, dar este fost preşedinte şi trebuie să-l primim ca atare. Este bine că vine dar, la fel ca şi alţi politicieni, ar trebui să viziteze zona şi cu alte ocazii nu numai în campanii electorale”, declară Lacataş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte liderul minerilor îi recomandă fostului preşedinte să se abţină de la discursuri de manipulare a minerilor cu care i-a obişnuit pe mineri în urmă cu 10 ani, deoarece „a trecut timpul şi nu ştiu dacă mai pot fi influenţaţi”.

„Oamenii din 2008 nu mai sunt cei din 1990. Nu ştiu dacă acum mai poate să-i influenţeze aşa cum a făcut-o în trecut”, mai precizat Lacataş.

Mai vehement la vizita lui Iliescu a fost Miron Cozma, care a declarat că "ar fi cea mai mare ofensă care s-ar putea aduce mineritului din Valea Jiului ca liderii minerilor să-l primească pe Ion Iliescu care a adus atâta ruşine pentru mineri prin acţiunile pe care le-a provocat, ulterior minerii fiind folosiţi, iar opinia publica reacţionând cum a reacţionat”.

„Dacă cineva a spălat imaginea minerilor nu a fost altcineva decât Miron Cozma. Ion Iliescu nu este decât un criminal şi nu a făcut decât să folosească evenimentele dintr-o anumita perioada in scop electoral si in alte scopuri politice", a mai spus Cozma.