Magnatul Sibiului, trimis după gratii pentru o șpagă de 4.000 de lei

Magnatul Sibiului, trimis după gratii pentru o șpagă de 4.000 de lei

O revizie tehnică la Audi-ul A8 al prim-procurorului Florin Apostu executată ”din partea casei” – asta i-a adus lui Ilie Carabulea condamnarea de un an și jumătate cu închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Alba Iulia, valoarea reviziei tehnice la maşina cumpărată în leasing de procurorul Apostu a costat aproximativ 4.000 de lei, sumă pe care procurorul nu a mai achitat-o.

"La tine se află domnul Apostu. Îşi schimbă filtrele şi ce mai are pe maşină. Da? (...) Ocupă-te de el, cheamă-l la cafea, ocupă-te că-i prietenu' meu... şi totul... spune-i că intră din partea casei", i-a spus Ilie Carabulea şefului de service aflat în cadrul Holdingului Atlassib, unde Apostu şi-a dus maşina la reparat, potrivit interceptărilor făcute de DNA. În ciuda faptului că Ilie Carabulea a încercat să se delimiteze de service-ul amintit, din al cărui acţionariat a ieşit ulterior, judecătorii nu i-au luat în seamă scuzele.

Interesul poartă fesul

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii DNA au arătat că interesul lui Carabulea de a-l mitui pe Apostu era clar: magnatul sibian sper ca prim-procurorul sibian să îi întoarcă favorurile prin diferite intervenţii la persoanele cu funcţii importante în Justiţie. Un astfel de exemplu este recursul în interesul legii, pe care Carabulea îl aştepta de la procurorul general al României, Codruţa Kovesi. Apostu i-a promis lui Carabulea că va interveni pe lângă Kovesi pentru a o convinge să promoveze acest recurs care, dacă ar fi fost promovat potrivit intereselor lui Carabulea, l-ar fi scutit pe acesta de plata unor sume importante către angajaţii săi care solicitau diurne pentru deplasările în străinătate. CITIȚI ȘI:

  • Cel mai bogat sibian, condamnat la pușcărie! VEZI ce avere are Ilie Carabulea
  • Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat definitv la închisoare cu executare