Evenimentul Zilei > Actualitate > Ileana Ciuculete, una dintre CELE MAI FRUMOASE artiste din MUZICA POPULARĂ. Putea fi Miss Univers când era tânără / foto galerie
Ileana Ciuculete, una dintre CELE MAI FRUMOASE artiste din MUZICA POPULARĂ. Putea fi Miss Univers când era tânără / foto galerie

Ileana Ciuculete, una dintre CELE MAI FRUMOASE artiste din MUZICA POPULARĂ. Putea fi Miss Univers când era tânără / foto galerie

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, la 14 martie, la vârsta de 59 de ani. Cel care a dat vestea tristă este a fost chiar soțul ei, Cornel.

Toată viața sa a fost o femeie cu sex-appeal, iar formele frumoase au ajutat-o să aibă bărbaţii la picioare.  În 1970 artista a început o poveste de dragoste cu Valeriu Sfetcu care a durat 12 ani. 

La început totul a fost frumos, însă treptat au apărut neînţelegerile, iar în viaţa lor a intervenit un alt bărbat. În tinereţea ei, cântăreaţa de muzică populară a făcut ceva ce nici o artistă de la noi nu mai făcuse pâna la vremea aia. A fost pozată goală, lângă un bărbat şi fotografiile au fost făcute publice.

În cele din urmă, Cornel Galeş i-a furat inima în urmă în 1991, după ce au luat masa la restaurant. Ileana Ciuculete a strălucit la nuntă, într-o rochie roz, ca din basme. Cei doi au rămas împreună până la final. 

O carieră sclipitoare

Datorită calităților vocale deosebite, a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară ''Doina Olteniei'' a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook a artistei, www.facebook.com/pg/IleanaCiuculeteOfficial.

A absolvit Liceul de matematică-fizică ''Traian'', din Drobeta Turnu-Severin.

De-a lungul carierei artistice, a fost angajată ca prim-solistă la Ansamblul ''Danubius'' din Drobeta Turnu-Severin, la Ansamblul ''Nicolae Bălcescu'' din Craiova și la prestigiosul ansamblu folcloric ''Călușul'' din Scornicești. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din țară în turnee și spectacole.

Solistă apreciată de public pentru creațiile proprii și pentru stilul specific de a cânta, dinamic și melodios, a avut o bogată activitate discografică, însumând 30 de albume și peste 400 de melodii proprii.

Din discografia artistei, amintim albumele: ''De ce-i lăsat dorul dor'', ''Dragostea e rău de foc'', ''Primavara înfloare dorul'', ''Într-o zi de mai cu soare'', ''Cântece de voie bună'', ''Tinerețe, nu pleca'', ''Ce e dragostea în lume'', ''Bobocel de trandafir'', ''Eu le-am spus ochilor mei'', ''Măi Ileană, măi olteancă'', ''Neicuță din Calafat", ''Asta sunt, n-aveți ce-mi face'', ''Am venit cu drag la voi'', ''Ciorba de curcan'', ''Prost ai fi dacă mă crezi'', ''Pân' la tine mândro, la Sălaș'', ''Din Timoc la Chișinău''.