Evenimentul Zilei > International > IL MESSAGERO: În şcolile din China a apărut o versiune modificată a Noului Testament în care Domnul Isus lapidează femeia adulteră
IL MESSAGERO: În şcolile din China a apărut o versiune modificată a Noului Testament în care Domnul Isus lapidează femeia adulteră

IL MESSAGERO: În şcolile din China a apărut o versiune modificată a Noului Testament în care Domnul Isus lapidează femeia adulteră

Mai nou, Partidul Comunist Chinez distorsionează chiar şi Evanghelia, care este revizuită și corectată.

Mulți catolici din China au fost literalmente uimiți de denaturarea unui pasaj din Sfânta Scriptură cuprins într-un text școlar și publicat de University of Electronic Science and Technology Press, condusă de guvern, unde elevilor de liceu li se predă „etica și legea profesională”. Episodul „retușat” este cel al femeii adultere care era pe punctul de a fi lapidată și care a fost adusă înaintea lui Isus.

În Evanghelia după Ioan este scris că păcătoasa trebuia condamnată la moarte pentru că încălcase legea vremii. Numai că Isus le-a spus oamenilor care se pregăteau s-o omoare cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”.

Auzind acest lucru, mulţimea s-a retras. Isus i-a spus femeii că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

Varianta chineză, în schimb este îmbogățită cu un final diferit, unde Hristos, după plecarea mulţimii a lapidat-o pe femeie spunând „Și eu sunt un păcătos. Dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără cusur, legea ar fi moartă”, citim. O versiune care a creat multă confuzie și dezorientare în rândul catolicilor, până când știrea a ajuns la agenția de presă UCA.

Între timp, pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări ale oamenilor indignaţi de acest episod. „Vreau ca toată lumea să știe că Partidul Comunist Chinez a încercat mereu să denatureze istoria bisericii, să calomnieze Biserica noastră și să îi facă pe oameni să urască Biserica”. Mathew Wang, un profesor creștin la o școală profesională, a confirmat modificarea textului Evangheliei, specificând că variantele variază de la o zonă la alta a Chinei.

Wang a adăugat că manualul controversat a fost revizuit de Comitetul de revizuire a manualelor pentru educația morală din învățământul profesional secundar și că autorii au folosit un exemplu greșit pentru a justifica legile socialiste din China. Agenția de presă UCA a contactat preoții care, sub anonimat, au declarat că denaturarea este rezultatul unui plan precis.

Articol de Franca Giansoldati

Traducerea Cătălina Păunel