Ieşean, prins cu biletul de transport fals

Ieşean, prins cu biletul de transport fals

Un ieşean va da socoteală în faţa anchetatorilor după ce s-a deplasat cu tramvaiul folosindu-se de un bilet de călătorie falsificat.

Dan Vlad Palmaciu, în vârstă de 47 de ani, este acuzat de falsificare de bilete de transport sau punere în circulaţie a unor astfel de valori falsificate.

„Am solicitat Poliţiei să facă investigaţii, nu excludem varianta existenţei unei reţele care pune în vânzare bilete de transport falsificate. Hârtia biletelor tipărite de noi este una specială, cu elemente de siguranţă şi inserţii vizibile în infraroşu”, a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iaşi.

Călătorul fraudulos a fost depistat miercuri, în tramvaiul nr. 5. Bărbatul avea asupra sa un bilet cu două călătorii contrafăcut, tras la copiator sau la o imprimantă color. El a declarat că a cumpărat acel bilet cu o zi înainte, în jurul orei 22.00, din zona «Doi Băieţi», de la un individ care se afla în apropierea tonetei la care se vând bilete RATP. Casa de bilete era închisă la acea oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul anului, controlorii RATP au depistat şi câţiva călători care circulau cu abonamente de transport falsificate, iar anul trecut au găsit în mijloacele de transport şi bilete de călătorie trase la xerox sau imprimantă.

„Fenomenul există de mai muli ani însă apare sporadic, de fiecare dată am anunţat Poliţia, însă, din păcate, nu am fost chemaţi niciodată la Parchet pentru a ne constitui parte civilă în procesul vreunuia dintre învinuiţi”, a adăugat Adrian Mihai.