Astfel, dosarul „Băneasa” va fi trimis pentru rejudecare la Curtea de Apel București. Totodată, magistrații de la Înalta Curte au desființat măsurile de executare luate în dosar.

Amintim că judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a dat motivarea unei hotărâri în celebrul dosar Băneasa, după ce s-a pensionat, în timp ce se afla într-un sanatoriu de psihiatrie.

Cu toate că medicii au afirmat că judecătorul se afla în „imposibilitatea redactării hotărârii”, totuşi, acesta şi-a trimis fiul la instanţă pentru a depune un stick cu sentinţa motivată.

Potrivit Lumea Justiţiei, de la momentul pronunţării sentinţei şi până la cel în care judecătorul a trimis motivarea trecuse deja o perioadă 10 luni.

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti, ieşit deja din magistratură a ţinut cu tot dinadinsul să îşi facă faimă pe dosarul Băneasa.

Senţinţa definitivă a fost de 7 ani de închisoare pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Curios este faptul că judecătorul pensionar, după ce a dat sentinţa în penal a dosarului, a păstrat dosarul pentru soluţionarea laturii civile pentru a hotărî şi confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare pe care au fost construite Mall Baneasa, Ikea, dar şi Ambasada SUA, potrivit luju.ro

Menţionăm că în iunie 2019, judecatorul Tudoran a formulat cerere de pensionare la care a renunţat în august 2019, pentru a-şi da în schimb demisia din magistratură. Cererea de demisie a fost astfel aprobată pe data de 3 septembrie 2019 de Secţia pentru judecători în CSM.

După două săptămâni, în 19 septembrie 2019 preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din functţa de judecător a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, decret publicat o zi mai tarziu în Monitorul Oficial al României nr. 764.

Aşadar, din data de 20 septembrie 2019 Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran nu mai deţinea calitatea de judecător şi deci nu mai putea redacta ori semna nicio hotărâre.

Revenind la momentul motivării deciziei judecătoreşti, amintim că, înregistrat în 2016, dosarul a fost soluţionat abia în data de 28 decembrie 2018 când a fost pronunţată sentinţa în dosarul Băneasa privind latura civilă. Sentinţa, până la data de 30 octombrie 2019 nu fusese motivată, potrivit m.luju.ro