Evenimentul Zilei > Vremea > Iarna își intră în drepturi. O zi marcată de precipitații pe tot teritoriul țării
Iarna își intră în drepturi. O zi marcată de precipitații pe tot teritoriul țării

Iarna își intră în drepturi. O zi marcată de precipitații pe tot teritoriul țării

Va fi o zi cu precipitați însemnate pe tot teritoriul României și cu temperaturi care vor continua să scadă.

Vine Iarna. Ziua de sâmbătă va fi marcată de precipitații sub formă de ninsoare în toate zonele țării, conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

Iarna. Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 09 ianuarie 2021

Sâmbătă, la fel ca și în ziua anterioară, vremea va fi înnorată și mai ales în regiunile sudice va ninge. Spre seara va ninge în toate regiunile țării și se va forma polei. Vântul va sufla slab, cu uşoare intensificări pe crestele Carpaţilor Orientali.

Temperaturi de Iarnă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, până în jurul valorii de -11 grade Celsius.

Iarna. Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, va fi înnorat pe parcursul zilei și va ninge slab. În cursul nopţii nebulozitatea se va accentua şi se vor mai semnala precipitaţii însemnate, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în masivele sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi între -9 si -3 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra pe Ceahlău.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, sâmbătă, va ploua seara. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Meteorologii au mai anunțat că, în următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu pătrunderea şi instalarea unei mase de aer rece.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h.