Iancu inventează "baremul greu": 96 de kilograme de bani

Iancu inventează "baremul greu": 96 de kilograme de bani

Patronul echipei FC Timişoara intenţionează să-i pună într-o situaţie de tot râsul pe "fluieraşii" care vor oficia pe stadionul "Dan Păltinişanu", plătindu-i în monede de 50 de bani.

Decizia Comitetului Executiv al FRF care obligă cluburile din Liga I să plătească baremurile arbitrilor în plic, chiar la stadion, a stârnit reacţii aprinse în rândurile oamenilor de fotbal.

Dacă lui Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa, om învăţat să se descurce în apele tulburi ale fotbalului românesc, măsura i se pare absolut normală, pe Marian Iancu, finanţatorul formaţiei FC Timişoara, decizia l-a revoltat.

El a ameninţat cu o măsură năstruşnică, ce îi va pune în încurcătură pe "fluieraşii" care vor trebui să-şi încaseze onorariul: "Dacă mă supără, o să îi plătesc pe arbitri cu monede în valoare de 50 de bani. O să aduc o roabă de monede, o răstorn în vestiar şi ei să stea acolo să îşi numere banii".

Ne puteți urmări și pe Google News

Aşa a sunat ameninţarea lui Marian Iancu, care, dacă va adopta această modalitate de plată, îi va pune într-o postură delicată nu numai pe arbitri, ci şi pe propriii angajaţi.

Colţescu va fi primul pus la numărătoare

Conducătorii de la FC Timişoara vor trebui să facă rost de un număr impresionant de monede de 50 de bani, precum şi de plicuri, pentru că Marian Iancu a dat de înţeles că nu va pune la dispoziţia "cavalerilor fluierului" şi roaba care să asigure transportul.

Baremurile din arbitraj sunt împărţite astfel: "centralul" încasează 5.400 de lei, "asistenţii" primesc suma de 3.600 de lei, "rezerva" trebuie să se mulţumească cu 1.350 de lei, iar observatorul îşi adjudecă 1.650 de lei.

Pentru că primeşte cea mai mare sumă de bani, "centralul" jocului va trebui să ducă şi cea mai grea povară. Craioveanul Sebastian Colţescu va fi primul care va avea ocazia să facă faţă experimentului imaginat de Iancu.

El va conduce partida pe care timişorenii o vor disputa în prima etapă a Ligii I, pe teren propriu, cu echipa Gloria Bistriţa. Colţescu va putea încasa 10.800 de monede de 50 de bani. Brigada care va oficia la partida de pe Bega este completată de "tuşierii" Dragoş Iliescu şi Marius Nicoară, de "rezerva" Florin Marcu şi de observatorul Nicolae Marodin. Cu toţii vor avea şansa "unică" de a număra şi de a împărţi 31.200 de monede de 50 de bani, care ar cântări 96,720 kilograme.

31.200 de monede trebuie să strângă oficialii de la FC Timişoara pentru a achita un barem de arbitraj