Evenimentul Zilei > Actualitate > Iadul prin care au trecut două minore. DIICOT a descins la casa ororilor. Detalii șocante
Iadul prin care au trecut două minore. DIICOT a descins la casa ororilor. Detalii șocante

Iadul prin care au trecut două minore. DIICOT a descins la casa ororilor. Detalii șocante

Caz înfiorător în județul Argeș. Două familii de asistenți maternali au ajuns în fața procurorilor sub acuzația că ar fi abuzat de două minore pe care le aveau în grijă.

Cei patru asistenți maternali riscă să ajungă în spatele gratiilor deoarece sunt acuzați pentru trafic de minori, pornografie infantilă şi viol.

Procurorii DIICOT Pitești cercetează dacă minorele, în vârstă de 4 ani, respectiv 5 ani au abuzate sexual, așa cum reiese din raportul psihologilor. Specialiștii au scos la iveală faptul că cele două fetițe au fost supuse unor evenimente traumatizate care pot avea repercusiuni grave.

Situația a fost semnalată abia după ce fetele au scăpat de familiile care la abuzau, acestea fiind adoptate  de o familie din Braşov.

În urmă cu trei ani, statul a decis ca cele două minore să fie trimise în grija celor două familii de asistenți maternali. Cele două fetițe au ajuns în familii diferite, însă acestea locuiau în același sat, iar minorele se puteau vizita extrem de des.

În urmă cu două luni, surorile au ajuns în grija unei familii din Brașov.

După ce cei doi soți au observat că fetițele au un comportament neobișnuit pentru vârsta lor, au decis să consulte un psiholog. După mai multe evaluări, specialistul a ajuns la o concluzie absolut înfiorătoare: surorile ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale. Sora cea mare și-a luat inima în dinți și a decis să povestească cum ar fi fost abuzată de către fiul cel mare al familiei de asistenți maternali. Ba mai mult, abuzatorul a filmat ororile la care au fost supuse fetițele.

La aflarea acestor atrocități, actuala familie a fetelor a decis să alerteze de urgneță autoritățile. Situația este și mai gravă având în vedere ca la celelalte familii de asistenți maternali au ajuns și alți copii.

Procurorii DIICOT alături de asistenții pentru Protecţia Copilului au descins la adrese şi au ridicat pentru audieri pe toţi cei vizaţi. Copii care se aflau în grija celor două familii au fost trimişi în alte centre sociale.

Agresorii neagă acuzațiile și susțin că fetele au inventat totul, scrie Știrile Pro TV.