Evenimentul Zilei > Istoria secreta > I-a învățat pe țăranii români să facă sport
I-a învățat pe țăranii români să facă sport

I-a învățat pe țăranii români să facă sport

A pus bazele Asociaţiei de educaţie fizică "Şoimii Carpaţilor" (1929), fiind unul dintre organizatorii educaţiei fizice de masă în mediul rural. De numele său se leagă înfiinţarea şcolii române de medicină internă din Cluj.

A îmbinat activitatea de medic cu munca de laborator. De la cercetări asupra patologiei ficatului şi a sistemului digestiv, care au dus la introducerea unor noi mijloace diagnostice pentru cercetarea funcţiei hepatice, a duodenului şi a pancreasului, a ajuns la o clasificare originală a bolilor rinichilor.

După Primul Război Mondial a efectuat studii asupra encefalitei epidemice şi a acordat rolului sistemului nervos central importanţa cuvenită în cadrul patologiei interne.

A adus noi şi valoroase contribuţii asupra endocarditei lente, hepatitei septice lente, trombozei auriculare progresive, meningitelor acute benigne.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.