Hunorka, Jutka și Katica la jogging în parcul central din Cluj. Jo napot, Ciolaku!

Hunorka, Jutka și Katica la jogging în parcul central din Cluj. Jo napot, Ciolaku! Sursa foto: arhiva EVZ

Președintele Ungariei, Katalin Novák, a demisionat din funcție, după ce Budapesta a luat foc din cauză că aceasta a grațiat un pedofil. Împreună cu ea a demisionat și fostul ministru al Justiției, Judit Varga. Asta înseamnă, implicit că cele două ”piszy” maghiare vor avea mai mult timp liber.

Gurile rele spun că le vom vedea pe amândouă împreună cu Kelemen Hunor și conducerea veterinară a UDMR la jogging prin Parcul Central din Cluj. Katica are acest obicei, de mult. Așa își începea ziua în multiplele ei vizite ”private” pe care le-a făcut în ultimul an la Cluj… Acum, Katica și Jutka vor trebui să alerge mai mult pentru pregătirea alegerilor! În timp ce România pare preocupată de ”comasare”, prin cotloanele politicii de trădare națională se pregătește o nouă catastrofă națională. Problema a fost observată doar de dl.Bogdan Tiberiu Iacob, într-un editorial pe canal33. ”UDMR e mai aproape ca niciodată de colaps electoral, mai precis să nu mai facă pragurile electorale în acest an și să iasă, în premieră absolută, din celebrele jocuri ale guvernării. Acelea care au născut gluma că alegerile au loc la fiecare 4 ani pentru a se decide cu cine guvernează UDMR.

O știre care a trecut zilele trecute neobservată spune multe despre situația UDMR.

Într-un interviu acordat publicației Maszol.ro, ministrul ungar al construcţiilor şi transporturilor, János Lázár, a spus textual: ”Este foarte important ca UDMR să aibă rezultate bune la alegerile europene, locale şi parlamentare din acest an şi, dacă va fi cazul, să poată participa din nou la guvernarea de la Bucureşti. (s.n.) Maghiarii trebuie să îşi dea seama că noi nu putem vota în locul lor. Nu pot să o facă nici politicienii UDMR, fiecare dispune de un vot, aşadar toţi cei care vor să îşi apere interesele naţionale trebuie să se prezinte la vot şi să-şi facă alegerea. Maghiarii trebuie să-şi unească forţele pentru a încerca să împiedice, cu mijloacele de care dispun, înaintarea unui partid antimaghiar, de exemplu, ajutând la consolidarea UDMR” – a subliniat politicianul Fidesz.(…) Acum, însă, Viktor Orban conștientizează că UDMR ar putea ieși din liga întîi a politicii, iar Budapesta ar pierde o pîrghie importantă de putere și influență în politica de la București”. Absolut corect. Dar cred că Viktor, Hunorka, Jutka și Katica vor încerca, la fel cum au mai făcut, să rezolve problema cu ajutorul lui Ciolacu, dispus, mai mult ca oricând în a tranzacționa voturi pentru UDMR, în localități și orașe, unde românii au văzut maghiari doar pe programul TVR pentru minorități.

Liderii UDMR și Viktor Orban

Asta, sub privirile tâmpe și goale de conținut ale unei stângi, care a devenit aculturală și rapace. O stângă ”modernă”, care tace ”european”,  să nu cumva să-și piardă privilegiile,  ale lor și ale clientelei, pe care au protejat-o cu nesimțire, preferând să împovăreze cu taxe și impozite bieții cetățeni și să distrugă și ultima brumă de capital românesc. Nici o legătură cu istoria și cu ceeace a însemnat, cîndva, ”stânga românească”. Am mai spus asta: urmașii  lui  Constantin Stere, Vasile Morțun si Ioan Nădejde,  privesc nepăsători cum Transilvania e din ce în ce mai arondată Budapestei și vor bate palma, și la alegerile care vin, cu odiosul UDMR, pentru co-guvernarea, împreună cu Viktor Orban a Transilvaniei. Atenție!: mă refer aici la liderii UDMR, nu la românii de etnie maghiară! Diferența e că pe acești PSD-iști care le vor da voturi  maghiarilor contra co-guvernare, și care își distrug propriul popor, doar ca să-și protejeze clienții politici din administrație, nu-i condamnă nimeni (încă) pentru ”crimă de înaltă trădare”, așa cum l-au condamnat pe Ion Fluieraș, lider al Social-democraților din România, în 1948, la 15 ani, și care a sfârșit ucis în închisoarea din Gherla… Noroc că mai există transilvăneni care fac cu business-ul privat cât n-a reușit Statul român trădător, în toată existența lui de după 1989.

Tranzacția OTP Bank - Banca Transilvania

Zilele trecute, după 20 de ani de prezență în România, OTP Bank,  un simbol al Ungariei, probabil cel mai puternic brand maghiar, a fost cumpărată  de instituția financiar-bancară cu capital majoritar românesc Banca Transilvania, liderul pieței bancare românești. Ca urmare a acestui acord, OTP Group vinde subsidiarele sale din România, marcând ieșirea de pe piața românească.  Un gest, care după unii este doar o afacere, dar pentru majoritatea reprezintă și un act de  patriotism. Și nu e singurul. Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania pare că a transmis și fiului său Patrik - fost valoros jucător de tenis - tradiția de ”constructor”. După cum știm, Transylvania Open WTA250, care se desfășoară la Cluj, tocmai și-a premiat câștigătorii. Evenimentul a fost imaginat și a prins viață sub bagheta lui Patrik Ciorcilă este singurului turneu de nivel WTA 250 din România. Transylvania Open este desemnat cel mai bine organizat turneu WTA 250 din lume în 2022, și a fost aproape să organizeze Turneul Campioanelor, în 2023. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume. În lipsa politicienilor onești și a guvernelor din spațiul transilvănean, iată că sunt oameni, (și desigur sunt mulți despre care nu știm), ”fac lucruri” și își dedică bune părți din viață și bani, pentru a salva trădarea politicienilor care au abandonat zona de dincolo de munți. Urmăriți varianta video a editorialului, AICI.