Viorel Hrebenciuc a declarat astăzi că nu va mai candida, în septembrie, la funcţia de lider al grupului social-democraţilor din Cameră, însă se vede pe postul de secund.

"Eu sunt parte a conducerii partidului în sine"

"Cred că o să rămân vicelider de grup, ca să pot participa la acţiunile importante ale grupului. La Biroul Permanent Naţional nu voi participa decât dacă voi fi invitat. Eu sunt parte a conducerii partidului în sine, nu am nevoie să particip la şedinţe formale", s-a plasat, astăzi, Hrebenciuc în structura de influenţă a PSD.

El a adăugat că decizia de a preda conducerea grupului parlamentar nu are legătură cu vreo înţelegere cu Victor Ponta, pentru păstrarea şefiei organizaţiei de Bacău.

"Încă din iarnă nu aveam de gând să mai candidez pentru funcţia de lider de grup şi mare parte din colegii mei ştiu acest lucru, dar, atunci, la vremea respectivă, a apărut un contracandidat. Dacă atunci aş fi anunţat că nu mai vreau să mai candidez, toată lumea ar fi interpretat că fug de competiţie. Nu am fugit de competiţie", a spus el, făcând o listă a posibilor săi succesori: Mircea Duşa, Valeriu Zgonea sau Aura Vasile.

Degrevat de funcţia de lider de grup, despre care susţine că a fost "o invenţie" a sa, Hrebenciuc a susţinut că, din septembrie, se va ocupa mai mult de Comisia de afaceri europene a parlamentului.