Potrivit procurorilor, au fost trimişi în judecată Teodoris Manole, zis Doris, suspectat de opt spargeri, Alexandru Constantin Roşu, care ar fi spart 28 de lucuinţe şi ar mai fi avut alte zece tentative, şi Matei Burcea şi Cristian Dumitru, ambii acuzaţi de complicitate la furt.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2009 – 2014 inculpaţii, folosindu-se de instrumente special confecţionate, au pătruns, prin forţarea sistemelor de asigurare ale uşilor de acces, în locuinţele mai multor persoane vătămate, situate pe raza Municipiului Bucureşti, de unde au sustras sume de bani, bijuterii, laptopuri şi alte bunuri de valoare", se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, citat de Mediafax.

Teodoris Manole, zis Doris şi Cristian Dumitru, poreclit Chiţoi, au rupt butucul yalei de la intrarea în casa lui Stolojan, în timp ce o a treia persoană a rămas afară pentru a-i anunţa în cazul în care proprietarii reveneau acasă, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor. Aceştia au reuşit să fure din casa europarlamentarului 10.000 de euro şi bijuterii din aur, prejudiciul total fiind evaluat la 11.000 de euro.

CUM ACȚIONAU HOȚII

Suspecții plecau la furat cu mașini pe care le schimbau des şi pentru care foloseau inclusiv plăcuţe de înmatriculare false, luate de la alte automobile. Faptele erau comise în timpul zilei, în intervalul în care victimele se aflau la serviciu.
Nicio victimă nu a acceptat să se împace cu hoţii, cu toate că aceştia au încercat să cadă la înţelegere cu mai multe victime. Hoţii suspectaţi de aproape 40 de spargeri, inclusiv în casa lui Theodor Stolojan, ar fi furat, în ultimii cinci ani, din locuinţele victimelor, aproximativ şapte kilograme de bijuterii, zeci de ceasuri de valoare şi sume mari de bani, potrivit anchetatorilor.

Anchetatorii au stabilit că, timp de cinci ani, din 2009 şi până la sfârşitul lui 2014, suspecţii au comis 38 de fapte penale, majoritatea spargeri de locuinţe, dar şi o tentativă de omor şi o tâlhărie. Printre victimele acestora s-a numărat şi Theodor Stolojan, căruia i-au spart locuinţa la data de 28 decembrie 2013. O altă victimă a hoţilor a fost şi un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Numai din locuinţa unui cetăţean de origine iraniană, cei doi au reuşit să plece, la data de 12 octombrie 2014, cu un kilogram de aur, 1.500 de euro şi 1.200 de lei, prejudiciul fiind estimat undeva la 30.000 de euro.