Evenimentul ZileiEconomieHotelul Triumf, scos din procedura de vânzare şi trecut în proprietatea publică a statului

Hotelul Triumf, scos din procedura de vânzare şi trecut în proprietatea publică a statului

Hotelul Triumf, scos din procedura de vânzare şi trecut în proprietatea publică a statului
Guvernul a decis astăzi, printr-o ordonanţă de urgență, transferul Hotelului Triumf din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una dintre instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate.

Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Decizia Executivului vine, pe de o parte, din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor. Pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent, a transmis Executivul.

Ne puteți urmări și pe Google News


Accesează: