Evenimentul Zilei > Social > Hotelul care interzice accesul persoanelor obeze! Proprietarii, amenințati după decizia luată
Hotelul care interzice accesul persoanelor obeze! Proprietarii, amenințati după decizia luată

Hotelul care interzice accesul persoanelor obeze! Proprietarii, amenințati după decizia luată

Proprietarii unui hotel au intrat în gura opiniei publice, fiind chiar și amenințați, după ce au anunțat că nu găzduiesc persoane obeze.

Beachhotel Sahlenburg din Cuxhaven, Germania, a anunțat pe rețelele sociale că persoanele care cântăresc peste 130 de kilograme nu pot fi cazate. Motivul? Scaunele hotelului sunt elegante și nu rezistă la o asemenea greutate.

„Scaunele sunt clasice, elegante, subțiri, din lemn lăcuit. Când o persoană de peste 130 kg se așază, nu rezistă mult. Avem aceeași problemă și cu paturile. Problema a apărut după ce o femeie a rupt un pat. Persoana respectivă a dat în judecată hotelul”, a declarat Angelika Hargesheimer, manager al hotelului, potrivit libertarea.ro.

La scurt timp după anunț, oamenii au început să insulte și să amenințe, pe rețelele sociale, proprietarii hotelului. Până în punctul în care aceștia au decis să ceară ajutorul poliției.

„Nu vrem să discriminăm, să excludem sau să respingem pe nimeni. Până acum, n-am respins niciun client din cauza greutății sale. Am vrut doar să anunțăm pe site că persoanele supraponderale ar putea avea probleme în locația noastră”, au spus proprietarii, conform sursei citate anterior.

Germania își redeschide granițele

Germania a decis să ridice în noaptea de luni spre marți controalele de la frontierele sale, însă măsura nu va fi aplicată pentru toate statele din Europa.

Guvernul german va ridica în noaptea de luni spre marţi controalele de la frontierele sale cu statele vecine din Europa, introduse pentru a limita propagarea pandemiei de noul coronavirus.

Guvernul Angelei Merkel suprimă în special „obligaţia de a dispune de un motiv valabil pentru a intra” în ţară, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Controalele pe care le-a introdus Germania au fost valabile începând din luna martie pentru a limita propagarea noului coronavirus. Astfel, în Germania aveau drept de intrare numai lucrătorii frontalieri şi transporturile de alimente, în timp ce vizitele cu caracter privat erau interzise.

Cert este că Germania își va redeschide granițele cu o zi mai târziu decât Franța, stat care plănuiește să facă acest lucru în noaptea de duminică spre luni. Prima graniţă pe care o va redeschide Germania va fi cea cu Luxemburgul, caz în care s-a decis ca de vineri să nu mai fie prelungite controalele. Controalele la graniţe urmează de asemenea să fie uşor relaxate în sensul că poliţia federală va face controale tip spot şi nu sistematice. Polonia intenţionează să-şi menţină frontierele închise până pe 12 iunie. Nicio relaxare a situaţiei de la frontieră nu se întrezăreşte, în schimb, în Spania şi Italia. În aceste ţări rata de infectare cu coronavirus este încă ridicată.