Evenimentul Zilei > Justitie > Hoţ prins după ce şi-a făcut nevoile la locul fapteila. „Treaba mare” i-a adus un mandat de arestare
Hoţ prins după ce şi-a făcut nevoile la locul fapteila. „Treaba mare” i-a adus un mandat de arestare

Hoţ prins după ce şi-a făcut nevoile la locul fapteila. „Treaba mare” i-a adus un mandat de arestare

Un întreg grup infracţional organizat ai cărui membri erau specializaţi în furturi de lux a fost destructurat de procurorii DIICOT Timiş, după ce unul dintre ei, Ciprian Câmpean, nu s-a mai putut abţine şi şi-a făcut nevoile la locul faptei

În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurorii DIICOT Timiş anchetatorii notează că membrii grupării din care făcea parte şi Ciprian Câmpean acţionau în mod foarte precaut și dădeau dovadă de o înaltă calificare în activitatea infracțională desfășurată, premeditând cu atenție fiecare faptă. „Astfel, anterior demarării activității, m e m b r i i g r u p ă r i i strângeau in formaț i i detaliate cu privire la locațiile vizate și persoanele păgubite, atât prin monitorizări și filaje repetate ale locațiilor, cât și prin atragerea unor persoane din anturajul proprietarilor sau care aveau acces în locațiile vizate”, notează anchetatorii în referat.

Aşa au procedat Ciprian Câmpean şi Ioan Lucian Mihălţan şi în data de 3 aprilie 2016, când au spart o locuinţă din judeţul Arad de unde au sustras un dulap metalic în care se aflau patru arme de vânătoare, un pistol neletal, o cutie cu bijuterii, ceasuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 40.000 de euro.

Numai că, înainte de comiterea jafului, cei doi au fost văzuţi de un martor în timp ce parcau maşina „într-un loc ferit”, lângă cimitirul din sat, apoi au mers pe jos pentru a inspecta locuinţa pe care urmau să o spargă.

„Din zona în care a fost parcat autoturismul, potrivit martorului, situat în proximitatea cimitirului din loc. Zăbalț, jud. Arad, au fost ridicate materii fecale. Acestea au fost supuse probelor științifice și potrivit raportului de expertiză genetică judiciară, nr. 2058881/15.12.2006, emis de către IGPR Institutul Național de Criminalistică, în acestea au fost identificat profilul genetic al lui Câmpean Ciprian (RO 6000502)”, notează anchetatorii.

Jaf în 37 de secunde

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a-şi maximiza profitul infracțional, membrii grupării obișnuiau să își planifice uneori mai multe „lovituri” succesive, scop în care se concentrau pe seifuri aparținând unor societăți cu același profil de activitate. Gruparea se concentra doar asupra unor locații în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani (de ordinul zecilor și sutelor de mii de euro) sau obiecte de mare valoare (bijuterii, lingouri de aur), fiind specializată în intrarea prin efracție și sustragerea seifurilor, durata fiecărui jaf fiind între 37 de secunde şi 2 minute.