Horoscopul lui Dom' Profesor. Ne aflăm, undeva, în anul 1940...

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ne aflăm, undeva, în anul 1940...

Pe 30 iulie s-au născut Emily Bronte, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Kate Bush, Giorgio Vasari, Peter Balogh, Silvan.

"Evenimentul Zilei" din 30 iulie 1942: „O vară liniştită” – aşa a declarat marele amiral Ysoroku Yamamoto în seara zilei de 30 iulie 1942, după înfrângerea de la Midway de la începutul lunii iunie, în care a pierdut patru portavioane, principala forţă de şoc a marinei imperiale. Yamamoto îi ştia bine pe americani, studiase în State şi ştia că nimic nu îi va mai opri din acest punct de inflexiune a istoriei.

Am reamintit acest episod pentru că, iată, istoria se repetă! Suntem în pragul unui război mondial! În prezent există mai multe focare fierbinţi, războaie în toată regula dintre care cele mai aproape de noi sunt cele din Ucraina şi Israel, dar şi Siria şi Irak. Când aceste focare vor atrage, de o parte şi de alta, suficienţi beligeranţi vom avea un război mondial!

După părerea unor specialişti americani de la „War and Peace Institute”, dacă luăm ca martor cel de al Doilea război mondial, ne aflăm undeva în anul 1940. Să ne reamintim că, după septembrie 1939, Germania şi URSS ocupaseră, fiecare, câte o parte din Polonia. În prezent situaţia este absolut similară prin „ocuparea” Ucrainei de către UE şi Rusia. Rusia chiar militar, de facto, recuperând Crimeea alipită de Hruşciov în 1954 Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, Vladimir Vladimirovici Putin se pricepe un pic la intoxicare şi dezinformare, doar a fost spion în Germania! A mutat interesul şi toată atenţia lumii întregi pe Don, în estul Ucrainei. Mai zice cineva, ceva, de Crimeea? Nuuuu... toată lumea se uită la ceea ce le oferă „baletul rusesc”! Atrocităţi, un avion civil distrus, cadavre batjocorite, tot repertoriul, toate provocările imonde pentru un „casus belli”! Putin aşteaptă să fie atacat!

Acum să nu credeţi că mă omor după Ucraina! Prietenul meu din Kiev, Anatoli, ucrainian de viţă veche, mi-a spus destul de exact cum stă treaba pe acolo şi că nu ai niciun motiv de mulţumire să fii român în Ucraina. Cum au dispărut doi preoţi şi un profesor de limba română. Fără urmă! Pe de altă parte Ucraina ocupă în continuare vaste teritorii româneşti pe care mai sunt încă mulţi români. Să nu uităm tonul obraznic, tribal, al somaţiilor ucrainiene cu privire la Insula Şerpilor şi la şenalul Dunării. Şi de scandalul recent cu încorporarea românilor. Şi de multe altele...

Dar în această ecuaţie nu funcţionează zicala că duşmanul duşmanului este prietenul meu! Nici pe departe! Am fost crescut într-o casă în care sovieticii, bolşevicii, ruşii, erau consideraţi inamicul permanent al românilor. Am verificat acest lucru prin experienţa unei vieţi. Nu este nimic rasial, sau ideologic! Sunt diferenţe ireconciliabile... Un crocodil nu poate fi prieten cu un cal! Punct!

Ce-i de făcut? Vorba lui Lenin. Ruşii sunt tari când au un „tătuc” un şef de trib dur, crud şi fără inimă, care să-i conducă la jaf şi război. Ca Stalin, de exemplu! Altfel, sunt doar o gloată inofensivă şi duioasă de mujici care bea vodcă, glumea Hruşciov în „Memoriile” sale!

Este Vladimir Vladimirovici acel şef de trib? Răspunsul face diferenţa dintre pace şi război! Cel puţin aşa susţin analiştii americani.

Nimic în calendar, sau în "kalendar".

Mă întrebaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi cum să vă protejaţi de căldură, care este sfatul meu, cel a unui călător prin Orient...

Pe astfel de călduri, mai mari încă, beam mult ceai verde, aproape fierbinte şi mâncam preparate orientale sărate şi condimentate din plin, curry, şofran, lemou turush etc. În Asia şi Africa, bineînţeles.

Ascultam muzică bună şi beam apă din Colemanul de zece litri, un amestec savant de apă, lămâie, mentă şi încă vreo zece ierburi, secrete orientale. Bunul proprietar al hotelului "Nader" unde locuiam în Teheran, sau "Anbar" din Bagdad, sau "Excelsior" din Dubai, avea grijă ca în fiecare dimineaţă să-mi facă "apa vie a lui Ali". Asta după ce m-am deshidratat de două ori ca un prost.

Vedeţi, asiaticii şi africanii ştiu să se protejeze de căldură. Trăiesc în căldură majoritatea anului. Haine largi care acoperă tot corpul şi micşorează evaporarea prin transpiraţie excesivă, fără curele, fără nimic care să blocheze circulaţia sângelui, sandale inteligent făcute care apără degetele picioarelor de lovituri sau insecte, capul acoperit, ochelari de soare.

Sper că niciodată să nu răspund întrebărilor venite din partea domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi despre tehnici de supravieţuire în războiul mondial!

BERBEC  Aproape nu-ţi vine să crezi, dar lucrurile par că merg bine! Lasă suspiciunea deoparte şi bucură-te de moment!  Încep să se lămureasca şi unele probleme legate de domeniul sentimental.

Conjunctura astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat!

TAUR    Eşti supus la o avalanşă de veşti, majoritatea negative, un stres care face să te doară capul, la propriu şi figurat! Trebuie să fii mai selectiv în alegerea surselor de informaţie!

Zi dedicată în special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este mediocru aspectata, nu exgera dar nici nu minimaliza! Este, de asemenea, ceva legat de cap, poate o durere de cap, la propriu sau la figurat. Prudenţa şi reţinerea trebuie să te caracterizeze astăzi, fie că eşti solo sau duo!

GEMENI   Astăzi trebuie să te păzeşti de gelozii şi invidii de vacanţă, sau de birou. Fii discret şi prudent în domeniul sentimental! Vorbeşte puţin şi nu te lăsa abordat de persoane necunoscute.

Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână civilizat, politicos, cu zâmbetul pe buze, orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale.  

RAC   Trebuie să respiri, să te „ventilezi”! Lămureşte-te repede şi nu purta ranchiună. "Nu există nicio lege care să interzică prostia!" Lucrurile stau perfect legal, nu te mai indigna degeaba!

Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net, zodia ta este conservatoare şi respecta întotdeauna tradiţia. Ia lucrurile uşor şi cu mult calm. Nimeni nu-ţi vrea raul, iar pe duşmani îi doare şi pe ei capul din cauza vremii şi a vremurilor. Analizeaza bine şi vei vedea că este o situaţie obiectivă.

LEU  Ceva tracasări la locul de muncă. Nimic important, dar pe căldura asta neplăcută totul te enervează! Încercă să te calmezi, înainte de a înghiţi din greşeală vreun nefericit de prieten!

Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poti sa le treci direct la pagube. Poti sa te expui in public. Fii, insă, extrem de scurt. O singură fraza este de ajuns şi evită decupajul din context. Ai de rezolvat şi niste probleme, „pasate” de catre membrii ai familiei tale...

FECIOARĂ  Astăzi evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi, în relaţiile sociale, sau sentimentale, se vor dovedi foarte inspirate. Viitorul pare bine temperat!

Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină.

BALANŢĂ   Dimineaţa poţi să faci faţă la mai orice! Adică eşti pregătit şi în formă, pentru că conjunctura nu arată nimic foarte rău. Dacă eşti în vacanţă, sau la muncă, ziua îţi va apărea la fel!

Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten. Puterea ta de concentrare pare să-ţi joace feste, asa incat este bine sa diminuezi influenta nefastă a căldurii prin odihnă, alimente naturale şi organizarea muncii şi/sau a distracţiei.

SCORPION   Domeniul sentimental, afectiv, arde mai tare ca soarele de afară, fie că eşti solo sau în duo. Probleme frivole de vară, pentru unii de vacanţă. Dar, fii selectiv, fă un triaj al relaţiilor!

În altă ordine de idei, poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de după vacanţa de vară, există viaţă şi după vacanţă, dar trebuie sa iei in consideratie cu mult realism resursele proprii!

SĂGETĂTOR  Astăzi vrei să legi o parte din succesele trecute cu proiectele viitoare. Încerci să ajustezi programul de vacanţă, concediu, sau de serviciu, la căldura toridă şi să ai aceiaşi energie!

Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta.

CAPRICORN   Nu te lăsa copleşit, topit, de căldura toridă. În vacanţă, sau la muncă, poţi să găseşti un locşor confortabil cu aer condiţionat şi net pe gratis! Oamenii fericiţi nu cer mult de la viaţă!

Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu, sau unde activezi, sau unde te distrezi, dacă eşti în vacanţă, realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti.

VĂRSĂTOR   O zi, cu planetele colective favorabile, care avantajeză domeniul relaţional, social. Ai multe idei, capul îţi zumzăie de proiecte ca un stup la roit! Încearcă să faci ordine în fantezia ta!

Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Daca te pufneşte râsul e de bine! Configuraţia planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios!

PEŞTI   Ai unele dificultăţi, dimineaţa. Începi greu ziua, parcă ai fi ruginit! Este explicabil chiar dacă eşti în vacanţă. Şi distracţia oboseşte, cu atât mai mult dacă eşti la muncă. Relaxează-te!

Stelele te sfatuiesc sa te odihnesti ceva mai mult azi, ba chiar sa rupi ziua in doua cu o siesta sud-americana, pentru ca te asteapta un rest de săptămana agitată. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă sau dacă eşti solo, la terasă cu prietenii. Te distrezi, deci exişti!