Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Marea Britanie începe lupta împotriva emigranţilor
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Marea Britanie începe lupta împotriva emigranţilor

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Marea Britanie începe lupta împotriva emigranţilor

Pe 21 august s-au născut Kenny Rogers, Count Basie, arhiducele Rudolf, Ilinca Tomoroveanu, Jean Constantin, Paul Călinescu, Toma Caragiu, Constanţa Dogeanu, Eugen Frunză.

Sinaxar. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Tadeu, Vasa, Donat, Romul, Silvan şi Venust.

Efemeridele o să le dau odată pe săptămână, luni, şi cu o prognoză generală, este cererea @Criticul literar, un domn deosebit, un profesor de liceu la pensie pe care îl respect în mod deosebit şi îl salut cu deosebită consideraţie, şi aici.

Legea strămoşească. Nimic, dar nimica în „Kalendar”!

O menţiune specială despre marele artist Toma Caragiu, pe care-l pomenim astăzi! Nu ştiu de ce, dar mereu mi-l amintesc, mereu şi mereu, jucând în "Threepenny Opera" în regia celebrului Liviu Ciulei, alături de Margareta Pâslaru, Clody Bertola, Victor Rebengiuc, Rodica Tapalaga, George Maruţă şi alţii, pe care nu mi-i amintesc acum. Un regal imposibil în ziua de astăzi!

Am văzut piesa lui Brecht de unsprezece ori! De fiecare dată era altceva, altă şotie, altă interpretare, alte insinuări politice. Actorii erau, la acea vreme, dizidenţii de serviciu, care duceau vorba, de pe scenă în sală, cu multe înţelesuri… sau, aveau voie?

"Rechinul poartă dinţii, drept în faţă, de temut…" 

Cu tot respectul, nu mai sunt în ziua de astăzi actori de talia lui Tomiţă!

Să mă ierţi, Florine, prietene, pe tine te-au blestemat fetele frumoase să trăieşti veşnic, aşa că tu ieşi din discuţie, eşti nemuritor din viaţă!

Dar nu despre actori şi teatru vreau să vă povestesc astăzi ci despre viaţa noastră ameninţată să se schimbe urât şi tragic. Din nou despre islam.

O veste venită ieri, 20 august, de la “France TV” a fost ca un răspuns la articolul meu de ieri, “2084”. Înseamnă că mă aflu pe fluxul principal al evenimentelor!

Marea Britanie şi Franţa au semnat un acord prin care vor să facă faţă migranţilor, titrează “France TV”. Comunicatul de presă este sec, incolor şi inodor. Cei doi miniştri de interne, Bernard Cazeneuve şi Thereza May au vizitat intrarea franceză în Eurotunel, au vorbit cu forţele de ordine şi apoi au semnat un acord. Despre îmbunătăţirea şi reglementare etc etc bla-bla!

Sursele mele din Franţa, care au reacţionat instant, probabil că au fost acolo, spun că cei doi miniştri au fost însoţiţi de şefii serviciilor secrete cunoscute sub denumirea de “MI6” şi “Deuxième Bureau”. Bun, ele se cheamă acum altfel, dar se poate pune cineva cu Bond, James Bond?

Francezii au smuls de la zgârciţii britanici 10 milioane de €, pentru a face inaccesibilă intrarea în Eurotunel a emigranţilor ilegali, care tunel, după cum ştiţi, leagă continentul de mândra Britanie.

În luna august au fost şi 1.700 încercări, pe noapte, de a intra ilegal în calea submarină către Marea Britanie. Emigranţii au produs, numai anul acesta, 76 de incidente majore, unele soldate cu blocarea circulaţiei în tunel care, la o estimare minimă, au condus la pierderi economice de peste două miliarde €, spun surse EU.

Franţa s-a legat să combată “prin orice mijloace!” pe traficanţii de carne vie, să le scufunde ambarcaţiunile şi să-i caute şi în gură de şarpe pe cei care au pus la cale această industrie extrem de bănoasă a călăuzirii emigranţilor ilegali. Ministrul francez a spus că nu conteză banii, o să ia de la buget, oricât, contează rezultatele, să se oprească emigraţia ilegală, care se ridică la mai multe milioane de persoane anual, pe tot cuprinsul Europei.

Poliţişti de frontieră şi agenţi sub acoperire britanici vor fi desfăşuraţi în Pas de Calais şi în taberele de refugiaţi din vecinătate. Acolo sunt trei-patru mii de emigranţi care încercă, aproape în fiecare noapte, să treacă ilegal în Marea Britanie.

Dar ce ne interesează pe noi, românii? Foarte mult! Emigranţii africani sau arabi au un “mandat” clar. Trebuie să se stabilească cu orice preţ, undeva în Europa. Şi acceptă condiţii de lucru grele şi salarii foarte mici. Aşa îi scot pe românii noştri care lucrează acolo, de pe piaţa muncii. Ştiu mai mulţi români care lucrau în Italia, în construcţii, care s-au întors acasă, înjurând cât puteau, pentru că patronul italian i-a dat afară şi i-a înlocuit cu tunisieni, sau cine ştie ce africani.

Pe de altă parte emigranţii fac o presiune fantastică asupra ONG-urilor, sau asociaţiilor care oferă ajutoare umanitare. Banii acestor organizaţii sunt storşi către milioanele de emigranţi islamici lăsând fără ajutor cetăţenii în nevoie ai ţării respective.

Aceşti tineri emigranţi islamici sunt surprinzător de insistenţi şi se pare că au un “mandat”. Nu au fost descurajaţi nici când ambaracţiunile lor au fost scufundate, accidental sau intenţionat. Acţionează, deci, la ordin! Sunt o armată islamică de invazie. Ordinele lor sunt clare: să ajungă prin orice mijloace, prin orice sacrificii, să se stabilească într-o ţară europeană. O dată stabiliţi, trebuie să îmbrobodească la propriu şi la figurat o femeie, cetăţeană a ţării respective, să se căsătorescă cu ea, să o convertescă la islam şi să-i toarne o duzină de copii islamici. Aşa, după un timp, devine cetăţean al tării respective şi asigură răspândirea islamului. Să convertească la islam pe prieteni, vecini, colegi de birou, făcâd paradă de onestitate, onorabilitate şi credinţă. Apoi îşi cheamă din ţara de origine toate rudele, tot tribul! Sigur că toţi sunt islamici…

Din nefericire Europa este o pradă uşoară. Drepturile omului, libertatea de credinţă, libertatea de mişcare, ajutorarea persoanelor în nevoie, etc etc sunt tot atâtea concepte, politic corecte, dar care sunt folosite cu perversitate de islamici. Ce să mai vorbim, până şi amărâta de Românie, care speram să nu devină o ţintă a invaziei islamice, din cauza nivelului scăzut de trai, a primitivismului şi a suprastructurii rudimentare, ei bine, este infiltrată în proporţie de peste 23% de interese islamice turceşti şi arabe.

Soluţia este clară: “GO HOME!” Lozincă spusă de obicei americanilor, dar astăzi are alt destinatar: invadatorul islamic!

Tare mă tem că nu vor înţelege de vorbă bună şi numai “manu militari” într-o stare de război mondial, va permite expulzarea chirurgicală a acestor focare de infecţie din Europa, din România.

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am multe să vă spun, doar nu am petrecut o viaţă în spaţiul islamic  ca să stau tocmai acum cu gura închisă, dar mâine, aşa este şi în creştinism, islam, budism şi în alte 134 de religii de pe Pământ: mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Astăzi simţi că situaţia îţi scapă de sub control şi încerci să găseşti cauzele prin analiză, să găseşti detaliile producătoare de neplăceri. Conjunctura indică că poţi să ai o surpriză!Azi trebuie să analizezi ultimele evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze. Se pare că ai de suferit din cauza timpului prea călduros, dar şi din cauza unor situaţii obiective. Luna, în creştere, declanşează unele situaţii la care te aşteptai mai puţin.  

TAUR  Eşti surprins de o întâmplare, veste, eveniment neaşteptat. Însă ceea ce începi, sau se petrece în această zi, poate aduce rezultate bune. Dar, nu te băga în treburile personale ale altora!

Noi idei par să se contureze. Realitatea de azi este cam vulgara, oamenii cam rudimentari, aşa că trebuie sa dai dovada de exigenţă în alegerea anturajului, mai ales cu cine ieşi în oraş în seara asta. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, în duo, sau cu prietenii, la o cină veselă şi sănătoasă.

GEMENI  Ţi se pare că întâlneşti obstacole artificiale, capcane, de fapt. Poate aşa este, dar prima reacţie este să vezi cui foloseşte. În afaceri, dar mai ales în dragoste, nimic nu e întâmplător!

Dimineaţa este favorabilă lucrurilor şi lucrărilor profesionale importante, sau punerii lor pe un drum critic. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Totuşi, nu trebuie să dai dovadă de mai multă încăpăţânare decât de obicei. Nu te implica în domeniul financiar. Nu te speti cu munca spre gloria altora! Decât dacă este şi pe drumul intereselor tale. Sau… eşti foarte bine plătit! 

RAC   Azi ai o dispoziţie către vorbărie, să pierzi timpul şi să nu spui nimic. Din partea ta este o reacţie naturală de apărare, stai în defensivă şi vezi în ce direcţie o iau valurile vieţii…

La serviciu o perioadă puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important. Trebuie să dai mare atenţie felului cum te adresezi şi cum formulezi replicile tale. Mai toată lumea este „cu capsa pusă şi fitilul aprins”. Sunt restructurări, nu se plătesc salariile? Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Ai răbdare şi încredere. În Dumnezeu şi în capacitatea ta de muncă.

LEU   Ai ceva de rezolvat, ai o idee fixă! Şi nu te potoleşti până nu găseşti răspunsul la întrebarea care te obsedează. Dar nu ai timp de pierdut, de fiţe, este o zi densă şi obositoare.

Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Evita graba, mai ales spre seară. Veste despre răsplata unor eforturi trecute şi a facerii de bine. De asemenea, după orele de program, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine, cu multă mişcare, cu sport. Venus face aspecte favorabile cu zodia ta, aşa că pe seară poţi să ieşi la cursurile de dans. Foloseşte seara ca să-ţi lămureşti problemele de amor sau să începi alte prospectări. 

FECIOARĂ  În ziua de astăzi te bate gândul că nu ai rezultatele scontate, din lipsă de pregătire. Aşa că te interesezi de perfecţionare profesională, sau de tehnici orientale de seducţie, după caz!

Cafeaua de dimineaţă şi gustarea de la prânz sunt cele două pauze de astăzi. In restul zilei ai mult de lucru şi drumuri de făcut. Stelele iţi sortesc o zi bună, nu te mai doare capul, nici la propriu, nici la figurat, iar colegii de serviciu sunt draguţi şi serviabili. Şi, o veste bună! Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri, acest lucru mai pe seară.

BALANŢĂ  Nicio planetă în în zodie, dar conjunctura arată că magnetismul personal este în creştere, poţi lămuri favorabil unele situaţii sentimentale. Totuşi, este bine să dai dovadă de prudenţă!

Căutarea permanentă a adevărului absolut şi a perfecţiunii armonioase te fac să pari din altă lume. Atenţie la gafe şi neînţelegeri, colegii tăi sunt mult mai rudimentari decât credeai. Trebuie să-ţi găseşti cuvintele potrivite, pentru că anturajult tău pare confuz şi distrat. Toată lumea pare că aşteaptă ceva!

SCORPION   O atitudine de genul „toţi o să avem de câştigat” este recomandată. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt azi armonioase, dar nu şi cu cei din semne de apă şi pământ.

Ai aspecte favorabile – profită de ele, dar cu masură, pentru ca stelele arată, nu determină desfăşurarea unui eveniment. În negocieri, tratative, discuţii – foarte puţini pot să-ţi ţină piept astăzi. Eşti avantajat atât la vânzări cât şi la cumpărături fie în domeniul material al mărfurilor, fie în cel al informaţiilor. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celor dragi. Pe seară, o alternanţă rapidă de optimism şi pesimism în domeniul relaţiilor sentimentale nu face decât să confere mai multe condimente vieţii tale emoţionale.

SĂGETĂTOR   Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi, cu cei dragi. O seară favorabilă pentru interesele şi reuniunile de familie, sau o discuţie plăcută cu prietenii.

De aceea, azi eşti plin de poante cam rautacioase, de ironii cinice, dar eşti iertat de cei din jur, pentru că eşti simpatic. La prînz, posibilă schimbare de program care se pare ca nu iţi place de loc. Pluteşte un aer de dezastru proaspăt, de aventură neaşteptată şi abruptă – de tragedie aeronautică –  reflectezi cinic că te prăbuşeşti şi tu împreună cu toată ţara. De fapt nu este chiar aşa, dar ţie îţi place să exagerezi!

CAPRICORN  Pare că grijile au trecut, sau te-ai obişnuit cu ele. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Încearcă să-i ignori pe cei care te provoacă, păstrează-ţi sângele rece!

Ceva sună fals în concertul exterior ţie. Ceva nu este cum ar trebui să fie. Parcă vezi textura digitală a lumii acesteia false, ca în Matrix. Poate din cauză că vine toamna şi gata, a mai trecut un an, toată lumea se grăbeşte şi pare robotizată. Ia-ţi un moment de respiro şi vezi în ce parte merge barca vieţii tale. Este  momentul favorabil să te gândeşti la un curs nou. Nu prea ai cum să schimbi lumea, să o faci mai bună, cu toate că îţi trece prin gând că sub conducerea ta lucrurile ar sta altfel…

VĂRSĂTOR   O veste te interesează. Pare a fi o ocazie pe care o aşteptai de mult timp, aşa că eşti optimist şi motivat. Domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  teste, sau examene, obstacole.

Cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi cu tact interesele. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa. Este o perioada buna să-ti anunţi şefii, patronii, superiorii, pe Dumnezeu daca eşti mare vlădică că tu, cu umilinţa si respect …  vrei sa fii lăsat în pace! Numai pentru durata zilei de astăzi. Trebuie să reflectezi un pic. Să te sfătuieşti cu cel mai bun prieten al tău. Adică cu tine însuţi. Ai multe pe suflet, aşa este?

PEŞTI   Încerci să-ţi armonizezi relaţiile sociale şi să tragi foloasele respective. Eşti drăguţ şi vorbeşti frumos, sperând să te faci simpatic şi util. O mână spală pe alta şi amândouă, faţa!

Nu mai cauta sa scapi de drumurile şi problemele de azi. Cu calm şi nu prea multe ţigari, reuşeşti să rezolvi aproape totul. Meriţi o seara frumoasă. Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale, pe seară, la un suc cu prietenii. Poate îţi descarci sufletul, poate le spui şi lor ce se întâmplă. Poţi să te bazezi pe faptul că mai sunt mulţi oameni cinstiţi şi drepţi în România, numai că ei nu apar la televizor. Şi bine fac!