Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Despre Ebola şi epidemii. Năstase a ieşit de la „perfecţionare”!

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2508 Vizualizari

Pe 22 august s-au născut Claude Debussy, John Lee Hooker, Ray Bradbury, Klaus Brambach, Panait Istrati, Alexandru Piru, Gheorghe D. Anghel.

Nimic în „kalendar”, iar in calendarul creştin, vreo câţiva sfinţişori cu nume interesante: Agatonic şi cei împreună cu el, Zotic, Zinon, Teoprepie, Achindin şi Severin! Zi de post.

"Evenimentul Zilei" din 22 august 1485 a fost bătălia finală a Războiului celor Două Roze. A avut loc pe câmpia Bosworth Field, în Leicestershire. Trupele lui Henric al VII-lea au zdrobit într-o luptă extrem de sângeroasă armata lui Richard al III-lea Plantagent, care a fost ucis pe câmpul de onoare.

"Dau un regat pentru un cal!" L-a dat şi odată cu regatul şi-a dat şi viaţa! Oare ce voia să facă regele cu calul? Să fugă, să adune armata dezorientată, sau să continue lupta disperată?

Dar, iată, un alt personaj epic a ieşit din puşcărie, fără cal. „Aroganţa sa celestă”, domnul Adrian Năstase, m-a impresionat cu declaraţia sa după ieşirea de la „perfecţionare”. Arată excelent, cu o figură de vultur scăpat din o colivie prea mică şi spune ceea ce se aşteaptă de la el. Dar ce gândeşte? După cum probabil puţini ştiu, Adrian Năstase a luat asupra sa vina, ca să-şi protejeze familia şi a consimţit astfel să iasă din primul rând al politicii, din politică, de fapt. Eu am aflat ce gândeşte şi este corect şi normal!

Mă tem că eliberarea sa, în acest moment, are o tentă foarte politică. Cineva mizează pe dorinţa de răzbunare a domnului Năstase, care, evident, a fost dat în primire de cineva din interiorul PSD. Se anticipeză că domnul Năstase va face suficiente valuri izolaţioniste şi chiar o noapte a cuţitelor lungi, în interiorul partidului, tocmai în momentul când unitatea PSD ar fi singura modalitate prin care domnul Ponta poate ajunge la Cotroceni! O fi aşa, sau nu, viitorul ne va arăta, sau va fi tocmai pe invers, pentru că aşa se joacă la casele mari! Invers, pe invers!

Dar voiam să vă spun despre o altă epidemie, nu de politică! Ebola!

Ce ştiţi despre ea? Vă spun eu, nimic! Frica şi panica se instaleză când ameninţarea nu este precizată! Este suficient ca mâine presa de două roabe de rahat să spună că „există un român suspect de Ebola internat la mama dracului” ca toată prostimea să se dezlănţuie şi să ceară vaccinuri străine, scumpe, experimentale şi... inutile!

O primă informaţie: Ebola nu se transmite aşa uşor! După cum glumea un comic francez: „Ca să faci Ebola, trebuie să te scuipe în gură un nigerian cam zece minute. Dar dacă nigerianul nu are Ebola?”

Ebola se transmite doar prin contact prelungit cu fluidele unei persoane infectate, sau proaspăt decedate.

Dr. Mercola spunea că poţi să călătoreşti într-un avion plin cu bolnavi de Ebola, de la Lagos la New York şi să nu contactezi boala. Virusul nu se transmite prin aer!

Exiată mai multe tulpini de virusuri Ebola. Cea care a recidivat în această vară este cea mai periculoasă, „Zaire ebolavirus” (ZEBOV), depistată, prima dată, în anul 1976. Mai mulţi dintre domniile vostre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi şi am plăcerea să-i salut pe “Aspida”, “Criticul literar”, “Ronin”, “Ragnar”, “Olteanul”, etc etc pretind, conform teoriei conspiraţiei, că Ebola, ca şi SIDA sunt experienţe gen “Inferno”, cartea lui Dan Brown. Probabil, mai ştii!

Simptomele apar la 16 zile de la contactul infecţios. Febră mare, diaree, dureri de cap, stare de vomă, dureri abdominale puternice. Simptome mai rare sunt dureri în gât, tuse, mici hemoragii externe.

Dacă infecţia înaintează şi nu este oprită de sistemul propriu imunitar, apar hemoragii interne, externe, digestive, vaginale, se vomează sânge, stare de şoc, edem cerebral, blocarea unor organe interne ca ficatul sau rinichii. De obicei, moartea survine din cauza deshidratării sau a suprainfecţiei cu diverse bacterii.

Şi aici, OMS a greşit! Se pretindea o rată a mortalităţii de 96%. Fără speranţe, salutare taică şi noroc, vorba lui Tomazian. Dar, fără niciun tratament, cei infectaţi, din Africa, se încăpăţânează să trăiască şi să se amelioreze în proporţie mai mare de 50%.

Ebola, ca şi alte epidemii, este rezultatul sărăciei şi a lipsei de igienă.

Apa în primul rând! Spălatul pe mâini, des de tot, rezolvă multe probleme! De aceea făceam scandal ieri că s-a oprit apa la mai multe blocuri în Bucureşti. Vreţi o epidemie ca să vă vindeţi vaccinurile inutile?

Personal, am fost în 54 de ţări. Majoritate din Asia şi Africa. Când am fost în Coasta de Fildeş, de exemplu, mă spălam şi de cincizeci de ori pe mâini, pe zi. Şi astăzi fac cam la fel, pentru că România este o ţară murdară, de mare risc infecţios. Prin respectare regulilor de igienă ale doctorului Focşeneanu, de la Atena, pe care vi le-am spus de mai multe ori, nu am fost bolnav niciodată, cu toate că am trecut prin focare de infecţii periculoase.

După loviluţie, în România nivelul de curăţenie personală şi igienă s-au prăbuşit. Consumul de săpun pe cap de locuitor este cel mai scăzut din Europa. Insula doctorului Moreau?

Tuberculoză, hepatite, sifilis etc etc sunt larg răspândite şi constituie o mare ameninţare infecţioasă. Nu de Ebola trebuie să ne fie frică, ci de păduchii din capul vecinului de tramvai!

BERBEC Trebuie să arbitrezi unele conflicte, neînţelegeri, între cei din jurul tău. Lumea se bazează pe tine, pe cinstea şi pe spiritul tău drept. Zi de austeritate, încearcă să nu cheltuieşti.

Totuşi căldura relaţiilor umane şi spiritul viu şi drept al zodiei te apără să intri pe curs de coliziune cu vreun coleg sau şef. Mai este şi căldura lichefiantă de afară... Moderaţie în relaţiile cu semnele de pământ. Seară relativ liniştită chiar dacă Marte, protectorul tău, este plecat în concediu!

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI