Nimic în „kalendar”, iar in calendarul creştin, vreo câţiva sfinţişori cu nume interesante: Agatonic şi cei împreună cu el, Zotic, Zinon, Teoprepie, Achindin şi Severin!  Zi de post.

"Evenimentul Zilei" din 22 august 1485 a fost bătălia finală a Războiului celor Două Roze. A avut loc pe câmpia Bosworth Field, în Leicestershire. Trupele lui Henric al VII-lea au zdrobit într-o luptă extrem de sângeroasă armata lui Richard al III-lea Plantagent, care a fost ucis pe câmpul de onoare.

"Dau un regat pentru un cal!" L-a dat şi odată cu regatul şi-a dat şi viaţa! Oare ce voia să facă regele cu calul? Să fugă, să adune armata dezorientată, sau să continue lupta disperată?

Dar, iată, un alt personaj epic a ieşit din puşcărie, fără cal. „Aroganţa sa celestă”, domnul Adrian Năstase, m-a impresionat cu declaraţia sa după ieşirea de la „perfecţionare”. Arată excelent, cu o figură de vultur scăpat din o colivie prea mică şi spune ceea ce se aşteaptă de la el. Dar ce gândeşte? După cum probabil puţini ştiu, Adrian Năstase a luat asupra sa vina, ca să-şi protejeze familia şi a consimţit astfel să iasă din primul rând al politicii, din politică, de fapt. Eu am aflat ce gândeşte şi este corect şi normal!

Mă tem că eliberarea sa, în acest moment, are o tentă foarte politică. Cineva mizează pe dorinţa de răzbunare a domnului Năstase, care, evident, a fost dat în primire de cineva din interiorul PSD. Se anticipeză că domnul Năstase va face suficiente valuri izolaţioniste şi chiar o noapte a cuţitelor lungi, în interiorul partidului, tocmai în momentul când unitatea PSD ar fi singura modalitate prin care domnul Ponta poate ajunge la Cotroceni! O fi aşa, sau nu, viitorul ne va arăta, sau va fi tocmai pe invers, pentru că aşa se joacă la casele mari! Invers, pe invers!

Dar voiam să vă spun despre o altă epidemie, nu de politică! Ebola!

Ce ştiţi despre ea? Vă spun eu, nimic! Frica şi panica se instaleză când ameninţarea nu este precizată! Este suficient ca mâine presa de două roabe de rahat să spună că „există un român suspect de Ebola internat la mama dracului” ca toată prostimea să se dezlănţuie şi să ceară vaccinuri străine, scumpe, experimentale şi… inutile!

O primă informaţie: Ebola nu se transmite aşa uşor! După cum glumea un comic francez: „Ca să faci Ebola, trebuie să te scuipe în gură un nigerian cam zece minute. Dar dacă nigerianul nu are Ebola?”

Ebola se transmite doar prin contact prelungit cu fluidele unei persoane infectate, sau proaspăt decedate.

Dr. Mercola spunea că poţi să călătoreşti într-un avion plin cu bolnavi de Ebola, de la Lagos la New York şi să nu contactezi boala. Virusul nu se transmite prin aer!

Exiată mai multe tulpini de virusuri Ebola. Cea care a recidivat în această vară este cea mai periculoasă, „Zaire ebolavirus” (ZEBOV), depistată, prima dată, în anul 1976. Mai mulţi dintre domniile vostre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi şi am plăcerea să-i salut pe “Aspida”, “Criticul literar”, “Ronin”, “Ragnar”, “Olteanul”, etc etc pretind, conform teoriei conspiraţiei, că Ebola, ca şi SIDA sunt experienţe gen “Inferno”, cartea lui Dan Brown. Probabil, mai ştii!

Simptomele apar la 16 zile de la contactul infecţios. Febră mare, diaree, dureri de cap, stare de vomă, dureri abdominale puternice. Simptome mai rare sunt dureri în gât, tuse, mici hemoragii externe.

Dacă infecţia înaintează şi nu este oprită de sistemul propriu imunitar, apar hemoragii interne, externe, digestive, vaginale, se vomează sânge, stare de şoc, edem cerebral, blocarea unor organe interne ca ficatul sau rinichii. De obicei, moartea survine din cauza deshidratării sau a suprainfecţiei cu diverse bacterii.

Şi aici, OMS a greşit! Se pretindea o rată a mortalităţii de 96%. Fără speranţe, salutare taică şi noroc, vorba lui Tomazian. Dar, fără niciun tratament, cei infectaţi, din Africa, se încăpăţânează să trăiască şi să se amelioreze în proporţie mai mare de 50%.

Ebola, ca şi alte epidemii, este rezultatul sărăciei şi a lipsei de igienă.

Apa în primul rând! Spălatul pe mâini, des de tot, rezolvă multe probleme! De aceea făceam scandal ieri că s-a oprit apa la mai multe blocuri în Bucureşti. Vreţi o epidemie ca să vă vindeţi vaccinurile inutile?

Personal, am fost în 54 de ţări. Majoritate din Asia şi Africa. Când am fost în Coasta de Fildeş, de exemplu, mă spălam şi de cincizeci de ori pe mâini, pe zi. Şi astăzi fac cam la fel, pentru că România este o ţară murdară, de mare risc infecţios. Prin respectare regulilor de igienă ale doctorului Focşeneanu, de la Atena, pe care vi le-am spus de mai multe ori, nu am fost bolnav niciodată, cu toate că am trecut prin focare de infecţii periculoase.

După loviluţie, în România nivelul de curăţenie personală şi igienă s-au prăbuşit. Consumul de săpun pe cap de locuitor este cel mai scăzut din Europa. Insula doctorului Moreau?

Tuberculoză, hepatite, sifilis etc etc sunt larg răspândite şi constituie o mare ameninţare infecţioasă. Nu de Ebola trebuie să ne fie frică, ci de păduchii din capul vecinului de tramvai!

 

BERBEC   Trebuie să arbitrezi unele conflicte, neînţelegeri, între cei din jurul tău. Lumea se bazează pe tine, pe cinstea şi pe spiritul tău drept. Zi de austeritate, încearcă să nu cheltuieşti.

Totuşi căldura relaţiilor umane şi spiritul viu şi drept al zodiei te apără să intri pe curs de coliziune cu vreun coleg sau şef. Mai este şi căldura lichefiantă de afară… Moderaţie în relaţiile cu semnele de pământ. Seară relativ liniştită chiar dacă Marte, protectorul tău, este plecat în concediu!

TAUR  Cu o conjunctură favorabilă poţi să-ţi pui la punct unele situaţii, fie la serviciu, fie acasă. Azi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi continuitate, ca să ai ultimul cuvânt.

Calmul, diplomaţia şi o anumită încetineală majestuoasă te prind bine. Sigur, în lumea asta nebună care nu mai ţine seama de ritmurile naturale, trebuie să te repezi şi tu. Dar mai rar! La serviciu eşti solicitat suplimentar, este spre sfârşitul lunii, trebuie ceva terminat, ceva s-a încurcat şi numai tu i-ai ieşit în cale şefului. Însă,  ceea ce începi în această zi poate aduce rezultate bune.

GEMENI    Inţelegerile trecute trebuie mereu reînoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, lumea mai uită! Astăzi nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale, vezi să nu faci încurcături!

Ziua este favorabilă unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine! Pe plan sentimental eşti foarte confuz în discurs, dai explicaţii neserioase, evident false şi te simţi ridicol. Poţi să eviţi situaţia jenantă, fii direct, dar nu dur, zâmbeşte, dar fii concis şi sincer. Da, dar parcă poţi?!

RAC  Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt azi armonioase şi plăcute. O atitudine solidară şi neutră de genul „toţi o să avem de câştigat” este recomandabilă în această zi.

Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile chiar dacă ai dreptate. Dar dreptatea este aşa de relativă!  Mai lăsă-i şi pe alţii să aibă dreptate, aşa, pentru frumuseţea jocului. Cu toate ca iţi place sa rezolvi lucrurile clar si net, astazi trebuie sa dai dovada de multa abilitate, diplomatie şi poate puţina ipocrizie.

LEU   Nu pierde timpul. „Time is money!” zicea B. Franklin. Eşti bine-dispus şi ai putere de muncă, dar te apasă grijile pentru serviciu. Ce va fi, va fi, nu trebuie să-ţi faci griji de pe acum!

Evită împrumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc, treci pe strada cealaltă când vezi un cazino sau un birou de pariuri – în această perioadă eşti sănătos dar nu şi norocos. Fă-ţi o cafea sau un ceai, stai puţin şi reflectează, nu tot ce se întâmplă este sub controlul sau influenţa ta. De fapt poţi determina foarte puţine lucruri…

FECIOARĂ   Eşti într-un proces elaborat de triere a oportunităţilor profesionale. Fie că eşti la începutul, sau la sfârşitul perioadei active, întotdeauna sunt prilejuri, trebuie să fii foarte atent!

Segmentul de timp în discuţie, ziua de astăzi, pare a fi o perioadă încurcată, dar nu negativă. O hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată – după cum arată Saturn şi Uranus, planete colective, – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară.

BALANŢĂ  Profesional, trebuie să aloci ceva mai mult timp legăturilor umane, sau de afaceri, pierdute din vedere. Poţi afla noutăţi interesante! O zi plină de nerv, chiar pe vremea asta capricioasă!

Majoritatea scenariilor şi planurilor de viitor, atat la serviciu cât si in viaţa personală, suferă din cauza unor întarzieri. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Se apropie nişte termene, ai nişte obligaţii şi nu prea ştii cum o să te descurci. Fă-ţi un plan, o foaie de parcurs, chiar puncteză pe o hârtie, şi timpul nu-ţi va părea aşa de relativ, chiar dacă este vorba lui Einstein!

SCORPION  Accelerezi un pic pentru că ai întrezărit o oportunitate. Gândeşte-te bine înainte să profiţi de o astfel de ocazie! Nu te încânta numai de prezent, vezi care sunt şi urmările în viitor…

Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Se poate să primeşti niste veşti şi să te nelinişteşti din cauza unor probleme cu taxe, impozite, proprietăţi şi/sau moşteniri. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea, fă ceea ce trebuie!

SĂGETĂTOR   Fă-ţi o ordine de priorităţi şi respect-o! Astăzi nu te împărţi în prea multe direcţii, nu fugi după doi, sau mai mulţi iepuraşi odată! Pe plan sentimental stai în defensivă, mai ai răbdare!

Relaxează-te, asta este toată filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele începând chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. O zi în care socializezi pe net sau la mobil mai tot timpul. Poate, pentru un procent dintre nativi, vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei vei realiza că nu ai pierdut-o degeaba, ziua de azi.

CAPRICORN  Trebuie să abordezi problemele frontal, e singura modalitate în care poţi acţiona. O propunere interesantă de la cineva din trecutul apropiat. Analizează cu atenţie, nu te grăbi, nu forţa!

Astăzi sinergia şi conjunctura planetelor te avantajează în dragoste şi relaţiile sociale, dar sunt mai puţin favorabile la bani şi glorie.  Influenţele planetare confuze şi amestecate ca o salată ghiveci libanez iţi indică să ai astăzi o atitudine placută şi să nu te enervezi fără rost!

VĂRSĂTOR   Astăzi ai intuiţie, instinct de învingător, pari a fi stăpân pe situaţie şi ai oarecare noroc! Nu-ţi plac situaţiile neclare, tulburi şi doreşti să le clarifici, sigur, în interesul tău!

Domeniul sentimental fiind avantajat, nu trebuie să-ţi faci probleme, ci sp le rezolvi convenabil. Pentru tine. Se apropie un prag, un obstacol de trecut, se apropie nişte termene şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

PEŞTI   Azi joacă puţin teatru şi o să te simţi mai bine! Rolul tău: un om mulţumit de viaţă, iubit de cei din jur, evoluat spiritual. Poate se petrece o minune şi rolul devine realitate cotidiană!

Banii sunt bine aspectaţi, câştig prin titluri de valori, valută, cambii, poate şi la afaceri legate de piese de schimb, jucării şi/sau tutun.  Trebuie să te bazezi mai mult pe anturaj, mai ales pe cei mai în vârstă şi bine-intenţionaţi, pe seniori, cei care nu mai au de ce să ia parte la „competiţie”, pentru că ori au o poziţie privilegiată ori… nu le pasă!