Universuri paralele, universuri ”clone”. Elon Musk nu a înțeles vorba cu ”nu mor caii când vor câinii”. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

Universuri paralele, universuri ”clone”. Elon Musk nu a înțeles vorba cu ”nu mor caii când vor câinii”. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9006 Vizualizari

Horoscop Nu mai știu, nu mai îmi amintesc exact de unde am auzit prima dată de universurile paralele. Poate dintr-un roman SF, poate dintr-o carte de știință. În orice caz, am fost cucerit de teorie, simțeam, cu acel simț secret al meu cu care pot să recunosc viitorul, când îl văd, că este ceva important și adevărat.

Horoscop Pe 8 mai s-au născut: Harry Truman, Candice Bergen, Fernandel, Cezar Grigoriu, Anca Ţurcaşiu, Darie Novăceanu, Petre Dumitriu.

Horoscop În calendarul fix creştin-ortodox, pe 8 mai este pomenit Evanghelistul şi Apostolul Ioan Teologul - unul dintre Fii Tunetului - Iacov şi Ioan – fii lui Zevedei – pescar împreună cu Andrei – martor la botezul Domnului – ucenic al Botezătorului. Tradiţia spune că este cel mai tânăr dintre Apostoli. Legenda spune că în dimineaţa acestei zile din mormântul Apostolului se ridică un praf fin, pe care unii îl numesc „mană” care vindecă orice boală. Tot pe 8 mai pomenim pe Sfinţii Arsenie cel Mare şi Emilia. Nimic în ”Kalendar”.

Zi fastă. Simbolic, este ziua Forţei, a Energiei Cosmice (Shakti). Orice proiect început astăzi, dacă este de partea luminoasă a Forţei, are mari sorţi de succes. Dragostea este avantajată.

"Ziua mondială a Crucii Roşii" - marchează ziua de naştere a fondatorului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii, a elveţianului Henry Dunant (8.V.1828-30.X.1910); laureat, împreună cu francezul Frédéric Passy, al Premiului Nobel pentru pace pe 1901. Sursă RADOR

Văd, dragi lupi, padawni și hobbiți că viața anostă la care sunteți condamnați de conducătorii noștri iubiți și de media isterică, anarhistă și vulgară nu v-a ”scalpat” de curiozitate și dorința unor idealuri înalte, științifie, religioase, filosofice. Numai așa se poate interpreta dorința multora dintre domniile voastre de a aprofunda problema universurilor paralele. Dacă doriți o introducere ușoară în problema multiversurilor, a universurilor paralele, vă invit să citiți https://www.space.com/32728-parallel-universes.html.

Horoscop Eu îmi rezerv partea grea. Nu mai știu, nu mai îmi amintesc exact de unde am auzit prima dată de universurile paralele. Poate dintr-un roman SF, poate dintr-o carte de știință. În orice caz, am fost cucerit de teorie, simțeam, cu acel simț secret al meu cu care pot să recunosc viitorul, când îl văd, că este ceva important și adevărat.

Horoscop Apoi au apărut paradoxurile cu plierea spațiului și navigarea în hiperspațiu, sau transferul printr-o singularitate spațio-temporală. Le-am considerat că fac parte tot din marea teorie a universurilor paralele. Cred, sunt aproape convins, că universul nostru are cel puțin una, sau mai multe ”clone”. Despărțite de realitatea noastră în timp. Cred că celelate universuri sunt ca un evantai, când strânse, când răsfirate, defazate în timp. Așa se pot explica o mulțime de lucruri ciudate de pe pământul nostru, din universul nostru, fantome și monștrii, apariții și dispariții, îngeri și/sau extratereștri care apar brusc, dar nu vin de nicăieri, din spațiu. Vin din timp, din universuri paralele. Cred că aceste universuri paralele se deosebesc mai mult sau mai puțin de universul nostru. Cred că au alte constante și legi fizico-chimice. Teoria pluriversurilor a fost enunțată, elegant și științific, de regretatul Stephen Hawking. Și Carl Sagan a speculat științific pe această temă, dar nu era foarte convins de existența universurilor paralele.

Horoscop Universul nostru este destul de mare, de ce să ne mai complicăm, părea că spune Carl Sagan în ”Cosmos”, o lucrarea de o imensă valoare științifică și filosofică. Da, dar universul nostru este limitat, finit din moment ce se recunoște o origine a lui, acum 13-15 miliarde de ani. Big Bang, creația lui Dumnezeu. Teoria pluriversurilor, a universurilor paralele dă, din nou cosmosului caracterul declarat de a fi infinit.

Horoscop Se întâmplă lucruri, dragi lupi, padawani și hobbiți. Fără multă reclamă, aproape fără să fie menționată de presă, NASA a trimis în spațiu o sondă către Marte și releele de comunicații care vor ușura ”telefonia” coloniștilor marțieni în convorbirile lor cu Pământul. Primul Cubesats poate conduce și amplifica semnalul, concomitent, la cincizeci de mii de convorbiri video Marte-Pământ. Să sperăm că voi apuca vremea când pe Marte vor fi cincizeci de mii de coloniști dornici să vorbească cu familiile rămase pe Pământ.

Horoscop Elon Musk are probleme. Este atacat de presa isterică și anarhistă în slujba șeicilor saudiți. Atâta timp cât mașinile electrice Tesla erau alimentate de la sistemul de distribuție general de energie electrică, arabii erau mulțumiți. Energia electrică era produsă cu combustibilul vândut de ei, mașinile Tesla produse de Elon Musk consumau mai multă energie, deci le băgau mai mulți bani în buzunare. Dar, de la începutul anului 2018, situația s-a schimbat. Prizele supercharge sunt alimentate cu energie curată, produsă de celulele solare ale lui Elon Musk. Așa că arabii au declanșat o campanie de presă nemaivăzută împotriva mașinilor electrice Tesla și a lui Elon Musk. Tosca, sora lui Elon, mare specialistă în film și media a numărat nu mai puțin de 78 de articole scrise în presa centrală, într-o singură lună, aprilie, împotriva fratelui ei Elon și a modelului 3 Tesla. Cu diverse minciuni, minciuni sfruntate și manipulări grosolane. Sigur, nu s-a atins plafonul de eficiență la Tesla, cu modelul 3, dar cred că Elon Musk a fost sabotat și din interior. Mașina electrică îi poate scoate pe musulmani din palate și să-i trimeată din nou în corturi. Așa că par justificate eforturile financiare urișe ale arabilor ca să compromită Tesla.

Poate că arabii, cu forța lor financiară uriașă, o să poate stopa producția Tesla, prin prăbușirea cotațiilor de bursă. S-a mai întâmplat și la case mai mari. Dar, este prea târziu... China, ați auzit de China? Acum un an Elon Musk a fost în China și le-a vândut 127 de patente referitoare la construcția eficientă a unei mașini electrice. În prezent chinezii au în construcție foarte avansată 7 (șapte) Gigafactory, care vor produce zeci de mii de mașini electrice, lunar. Chinezii au amenajat cele mai mari hidrocentrale din lume. Așa că au energie curată, din belșug, nu mai sunt tributari combustibilului, au cu ce să încarce mașinile electrice.

I-am transmis lui Elon Musk, prin fina mea, că ”nu mor caii când vor câinii”. Se pare că vorba veche românească l-a intrigat mult pe CEO Tesla și SpaceX. După un timp, cât a stat pe gânduri, i-a spus finei mele: ”ia vezi, când mai vorbești cu polymathul, întreabă-l de ce ar dori câinii să moară caii...

Poate o să mai revăd ”The Cloverfield Paradox” sau ”A Sound of Thunder” sunt filme intersante care încearcă să ilustreeze teoria universurilor paralele și a călătoriei în timp.

Deocamdată arta, cu istorii fantastice, mâine va fi un fapt divers, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC O dimineaţă de marți - ziua lui Marte, trei ceasuri rele - agitată şi obositoare care te lasă chiar pe tine, campionul rapidităţii, fără suflu. Astăzi nu te enerva in mod disproportionat şi inutil. Este o problemă de bani, bani mai puţini decât te aşteptai. Pe care trebuia să-i primeşti sau ţi-ai făcut iluzia că o să-i primeşti. În orice caz nu ai nici un motiv să dai pe afară de fericire. Dar nici nu exagera. În situţia în care, totuşi, vrei să iei atitudine consultă-te cu cei nascuti sub semnele Taurului si ale Capricornului, dacă ai în famile așa ceva, poți găsi multa bunavointa, sfaturi competente şi chiar idei bune.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate