Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP ”Tocilarii” conduc lumea, cine are carte, are parte! Taurii sunt obsedați de lucrurile încurcate, Capricornii nu trebuie să ia hotărâri importante │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
HOROSCOP  ”Tocilarii” conduc lumea, cine are carte, are parte! Taurii sunt obsedați de lucrurile încurcate, Capricornii nu trebuie să ia hotărâri importante  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP ”Tocilarii” conduc lumea, cine are carte, are parte! Taurii sunt obsedați de lucrurile încurcate, Capricornii nu trebuie să ia hotărâri importante │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP Warren Buffett, 86 miliarde de $, profetul din Omaha, a declarat că și în ziua de astăzi citește cel puțin 600 de pagini pe zi - alocă cititului 80% din timpul lui. Bill Gates, poate cel mai bogat om de pe glob, citește 50 de cărți pe an, dar strict nonfiction.

 

HOROSCOP  Pe 19 iulie s-au născut Samuel Colt, Herbert Marcuse, Edgar Degas, Charles Mayo, A.J. Cronin, Ramin Djawadi, Thomas John Sargent, Ilie Năstase, Maria-Luiza Cristescu, Diana Mocanu.

HOROSCOP  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Macrina, sora lui Vasile cel Mare, Die și aflarea moaștelor lui Serafim de Sarov.

 

HOROSCOP  19 iulie este o zi foarte complicată din punct de vedere astrologic, peste realitatea cotidiană suprapunându-se greutatea tradiţiei. Este, în ”Kalendar” Circovul lui Sf. Ilie, Palielele. Obiceiul era ca, la miezul nopţii, fetele mari să umble dezbrăcate prin lanul de cânepă, la lumina Lunii.

 

Aşa aveau să viseze cu cine se măritau. Se pare că nici cânepă nu mai avem, cât despre fete – ele se dezbracă cât pot, mai tot timpul, doar s-o găsi cineva care să le ia!

 

Le înţeleg, parcă este după un război necruţător. Mai multe milioane de tineri bărbaţi lipsesc de pe piaţa dragostei în România. Este penurie! Sunt la dracu' cu cărţi, Doamne iartă-mă, în toată Europa şi chiar prin toată lumea, ca să câştige câţiva bănuţi şi rezolvă problemele fetelor de pe acolo! Greu plătim greşelile celor care ne conduc! Şi se mai miră nu ştiu ce institut că mergem spre dispariţie, ca naţie!

 

HOROSCOP  Dar, acum două, trei, poate chiar cinci mii de ani reprezentanţii triburilor se strângeau din nou. Se pregăteau de ritualurile zilei marelui Dabatopeios, "dibaciul", iscusitul, neîntrecutul. Cel care a adus focul, un Prometeu agatârs-cabir-traco-geto-dacic şi cel care făureşte armele, corespondentul lui Hefaistos din mitologia grecească.

 

 

”Evenimentul Zilei” din 19 iulie 1848 – Notă circulară a Ministerului de Externe al Rusiei prin care erau blamate tendinţele românilor de a se uni ”într-un stat daco-român independent”; dezavuarea s-a materializat prin intervenţia armată în Moldova (la 28 iunie, trupele ruse au ocupat oraşul Iaşi) şi apoi în Ţara Românească (la 15 septembrie trupele ruse au trecut Milcovul) – Sursă RADOR.

 

Prezența celor trei imperii, rus, austriac și turcesc se mai face simțită în România și astăzi. Lumea este îngrijorată, speriată, am primit multă corespondență. Soluția, pe care am spus-o mereu: armele și o armată performantă! Ați văzut ce au făcut mândrii polonezi? Au strâns din dinți, mulți ani, au adunat bani și au cumpărat cele mai bune arme din lume. Poate au cea mai bună armată din Europa, la ora actuală. După cum vedeți, apartenența la NATO nu mai este o garanție, Donald Trump a spus-o clar. Lumea se atomizează, fiecare țară intră pe curs independent, urmărindu-și interesele. Și noi ce avem, tratate? Vulgar, pe înțelesul pegrei, nu sunt bune nici de șters la…

 

HOROSCOP  Dar astăzi îl pomenim de Samuel Colt, născut în Connecticut pe 19 iulie 1814. Un băiat năzdrăvan, Samuel, curios și gata să experimenteze. La vârsta de 12 ani descoperă ”Compendium of Knowledge” o enciclopedie științifică, o copie ieftină americană după prestigioasa ”Encyclopaedia Britannica”. Adolescentul Colt este hipnotizat de știință și la 4 iulie 1829 anunță că va provoca, de ”Independence Day” o mare explozie subacvatică, însoțită de focuri de artificii. Explozia i-a reușit peste așteptări umplându-i pe cei prezenți de apă și noroi. Fără artificii, au explodat și ele tot subacvatic! Ca să-i linișteasă sângele fierbinte tatăl lui Samuel îl îmbarcă pe o navă. Acolo află de la marinari de problemele armelor de foc care se încărcau pe țeavă, greoaie și încete. Samuel este fascinat de cârma navei, de roata care guverna direcția, care se poate fixa în diferite poziții convenabile. Ideea îi vine imediat, în capul lui înfierbântat de inventator și acolo, pe navă, cioplește din lemn primul revolver cu cinci focuri, primul Colt. Căpitanul este plăcut impresionat și îi spune tânărului mus să debarce, când ajunge la țărm și să-și patenteze invenția, după părerea lui o să schimbe fața Americii!

 

Îl patentează în anul 1836. Restul este istorie.

 

De ce sunt americanii liberi? Pentru că au arme, conform celui de al II-lea Amendament la Constituție. Poporul care nu are acces liber la arme nu poate să se apere. Uneori contra propriului guvern, corupt și dictatorial. Un exemplu. Idiotul de Lyndon Johnson, ajuns președinte dintr-o întâmplare, ca prostie și atitudine antiamericană poate fi întrecut doar de Barack Hussein Obama, dorea să promulge o lege, fără consultarea Congresului, folosindu-se de prerogativele de război, prin care toți tinerii din State erau recrutați în armată, în mod obligatoriu. A trimis draftul, spre știință, la FBI, CIA și alte prescurtări de trei litere. Peste două zile, în biroul oval, intră neanunțat, trântind ușa, Edgar Hoover, celebrul șef al FBI. Edgar era furios ca un urs grizzly, dar se stăpânea cât putea. L-a întrebat pe ”președintele” Johnson, poate cel mai slab din istorie, ce are de gând cu acea lege, a recrutării obligatorii. Johnson, care nu era foarte prost, era doar tâmpit, l-a întrebat pe Hoover dacă are obiecții. Masivul șef al FBI a zâmbit. ”Eu nu am. Dar poporul american o să aibă. Domnule președinte, cu tot respectul, nu puteți impune legi dictatoriale unui popor care are 400 de milioane de arme!”

 

HOROSCOP  În Europa se continuă privilegiile nobililor feudali, care doar ei puteau să aibă arme. Guvernele sunt urmașele nedorite ai acestor medievali care iau prizonieri popoarele proprii. Nicio armă cu aer comprimat nu poți să-ți cumperi la liber în România, care este la liber peste tot în Europa. Nu mă luați cu protecția și terorismul. După cum vedeți, teroriștii au arme suficiente ca să facă masacre. Profetul a spus: ”Orice se va transforma în mâna mea în armă ca să-i ucid pe necredincioși”. Avioane, camioane, orice! Problema este că ni se refuză dreptul elementar la apărare, în numele unei civilizații deja aruncată în aer. Fetițe și băieți, vă place sau nu, am intrat în altă etapă a istoriei, care de fapt a fost mereu aceiași: dreptul celui mai tare, celui mai bine înarmat!

În armată fiind, am fost instruit să știu diferența dintre revolver și pistol. Dar și acum le încurc, când zic pistol, când revolver. Bun, Coltul este un revolver! Când eram adolescent, elevul campionului olimpic Ion Tripșa și am luat titlul republican la pistol viteză, juniori I, nu îmi făceam astfel de probleme. La început am folosit un pistol modificat, cu crosă ergonomică, un Steyr, care îi aparținuse lui Nelu Tripșa. Apoi, tata a vorbit la… dar este o altă poveste, poate o să v-o spun odată și odată!  

HOROSCOP  Dragi lupi, pdawani și hobbiți după cu raportează Sandra Wu, lumea este a ”tocilarilor” a celor care citesc și învață mult.

 

Înainte de al Doilea război mondial doi băieți s-au anagajat la o băcănie din Omaha, statul Nebraska. Cel mai în vârstă dintre ei creștea și vindea hamsteri ca să se întrețină, familia lui fusese greu lovită de Marea Depresie. Cel mai mic, nepotul proprietarului băcăniei, vindea ”cheving gum” și Coca-Cola din ușă în ușă. Câștigau 2$ pe zi. Un dolar era destinat cumpărării de cărți. Nu comicsuri, sau fanzine, cărți. Citeau și 1.000 de pagini pe zi. Cei doi se numeau Charlie Munger și Warren Buffett. Câteva decenii mai târziu, ”Berkshire Hathaway” corporația celor doi, valora 20 de miliarde de $.

HOROSCOP  Charlie Munger, cu o avere declarată de 1,5 miliarde $, dar dacă se mai caută bine în buzunare ajunge la 5 miliarde, a declart, versel și zâmbitor, din scaunul cu rotile elecric, o comadă specială Tesla – ce vreți la 94 de ani te deplasezi mai greu, dar nu Charlie: “I constantly see people rise in life who are not the smartest, sometimes not even the most diligent, but they are learning machines. They go to bed every night a little wiser than they were when they got up and boy does that help, particularly when you have a long run ahead of you.”  Am dat citatul în americană, care odată se apropia de limba engleză, ca să înțelegeți exact și complet, traducerea poate cauza sensului, iar de o adaptare nu m-am simțit în stare.

Warren Buffett, profetul din Omaha, Doamne ce-mi place omul acesta, a declarat că și în ziua de astăzi citește  cel puțin 600 de pagini pe zi, alocă cititului 80% din timpul lui. Are 86 de miliarde $ și îl sprijină, din umbră, și cu multe miliarde pe Elon Musk.

Elon Musk a mărturisit că cititul cărților de SF și de fantezie i-au luat tot timpul din copilărie și adolescență. Se petrecea în Africa de Sud, unde era terorizat la școlă de niște negri repetenți. Cititul a fost catharsisul lui, dar i-a dat și imboldul către cariera de inginer. Elon Musk spune că a citit cam 2.000 de cărți și acum, fiind foarte ocupat, citește doar o carte pe lună. Favoriții lui sunt Isaac Asimov, Jules Verne, H.G. Welles, Edmomd Hamilton, A.E. van Vogt, Robert A. Heinlein și alții.

Bill Gates, poate cel mai bogat om de pe glob, citește 50 de cărți pe an, dar strict nonfiction. El adună informații și cunoștiințe și călătorind mult și întâlnind persoane interesante.

Mark Zuckerberg a declarat că citește foarte mult, Cât de mult? Mult! În 2015 a lansat o campanie internațională, plătită de el, ca fiecare om de pe Pământ să citească o carte la două săptămâni.

HOROSCOP  La noi, în colonia România, lucrurile au degenerat. După ce în timpul Războiului rece, cititul era încurajat și chiar subvenționat de stat, acum avem peste 12% analfabeți și peste 30% analfabeți second degree, adică știu să citească, dar nu înțeleg mai nimic. Proștii se conduc mai ușor, nu-i așa?

Dragii moșului, cei care se cred mari și tari, să știți că vă suportăm, doar pentru o perioadă. Poate vă faceți totuși treaba, pentru România și bunăstarea poporului. Știm mult mai bine și mai complet decâ voi metodele de influențare ale mulțimii. Dar, așteptăm… poate vă vine mintea la cap!

Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawni și hobbiți, mă duc să citesc o carte. Am studiat cam o mie de cărți, am citit 20.000, am răsfoit 30.000. După ce ți-au trecut prin mână 50.000 de cărți nu mai vrei avere și putere. Ești pe alt nivel al înțelegerii. Am refuzat să mă îmbogățesc. Este greu să înțelegeți, nu-i așa? Strângeți 50.000 de cărți și o să mă înțelegeți!

Aproape fără să fie menționați de presă, zilele acestea  s-au săvârșit din viață două mari personalități ale filmului. Martin Landau și George A. Romero. Un mare actor, de excepție, și tatăl filmelor cu zombie. Filmele cu zombie nu mi-au plăcut niciodată, viața este mai plină de zombie decât orice film, dar o să văd câteva episoade din ”Space 1999” cu Martin Landau.

Acum vă rog să mă scuzați, trebuie să iau legătura cu fina mea din State, cea din anturajul CEO SpaceX, Elon Musk tocmai a declarat în mod oficial că inteligența artificială reprezintă o amenințare fundamentală pentru omenire, trebuie să văd ce și cum, de unde schimbarea aceasta de atitudine și ce propune Elon.

Apoi o să fie tăcere, Miki, cățelușa cea vigilentă o să mă păzească cât timp mai explorez, împreună cu Vineri, orașul visului vieții mele, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

                                             ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

BERBEC   Astăzi modul tău de exprimare, verbal şi/sau nonverbal, se amplifică în nuanţe. Nu te repezi, nu te lăsa purtat de întâmplare şi pasiune. Descoperă, exact și complet, despre ce este vorba! Ai idei, mai precis o idee. Stelele spun să nu o mai plimbi de colo-colo, să o aplici repede că o să ţi-o ia altul înainte.  Pe de altă parte nu uita invăţătura sufică : „trebuie să dai lovitura când nimeni nu se aşteaptă. Vara, când toată lumea este în concediu. De sărbători, când toată lumea se distrează. De alegeri când toată lumea se uită la spectacol. Erzune-gherune – ieftin-scump, în farsi însemnând invers pe invers. Aşa, în afaceri, politică sau dragoste, vei avea întâietate şi succes. Fără să vorbim că şi cheltuielile vor fi mult mai mici !” 

HOROSCOP

TAUR    Te preocupă, te obsedează, treburile, cam încurcate, de la serviciu! Foloseşte acest mijloc de săptămână ca o pauză obligatorie în gândurile tale, aşa poate o să ieşi din punctul mort!  Astăzi poţi avea o oportunitate profesională. Nu o rata cum faci de obicei. Invenţiile sau inovaţiile, tehnologiile de vârf atît de dragi nativilor zodiei, nu sunt întotdeuna recomandate. Nu încurca tehnologia cu sentimentele. Excesul de tehnică ruinează relaţiile dintre oameni. Foloseşte-ţi imaginaţia bogată, nu pentru a găsi motive şi justificări, ci ca să-ţi faci viaţa mai plină şi interesantă. Evita la birou, sau oriunde te afli, orice lucru, vorbă, faptă sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal sau al jurisprudenţei. Nu semna contracte, nu incheia intelegeri.

 

HOROSCOP

 

GEMENI   Nu prea ai motive de satisfacţie, dar starea de bine nu are logică! Eşti comod şi distrat, cu o stare de spirit de vacanţă prelungită. Dacă eşti sănătos, ai cea mai mare bogăţie din lume!  Rezolvările temporare şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil. Poate unde eşti din zodia cuprinsă de un umanism iremediabil! Intr-o afacere sau reţetă noua, fie că este vorba de amor, fie de negustorie, sau bucătărie, trebuie să porneşti de la premiza că nu ai nimic de pierdut, ci numai de caştigat. Până la urmă să ştii că nu este nimic rău, doar hazul de necaz este mare. Adică trebuie să te gândeşti de nouă ori şi să tai odată. Nu tot ce este nou este şi mai bun.

 

HOROSCOP

 

RAC   În duo obţii acordul necesar, potrivirea dorinţelor şi petreci o seară perfectă. Solo, ai veşti despre o întâlnire nesperată! Domeniul sentimental e avantajat, dar atenţie la cheltuieli! Fii prudent şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic, mai ales membrilor familiei. Oricum, majorităţii nativilor din zodie nimic notabil nu i se poate întâmplă. Mai puţin faptul că, poate, un membru drag al familiei tale este pe cale să-şi descopere un nou talent. Lucrurile pot să evolueze în viitor foarte interesant, dacă tu nu iei lucrurile uşor şi în râs. Nu ai de ce să-ţi mai faci griji, în privinţa sănătăţii totul pare că este bine.

 

HOROSCOP

 

LEU   Trebuie să ţii cont de interesul fiecăruia, să găseşti numitorul comun! Este momentul să te concentrezi asupra problemelor domestice. Unifică părerile diferite din familie, de acasă. Totuși, o zi relativ bună, mici succese care îţi lumineză astăzi sufletul. Ai mare nevoie de aceste confirmări ale valorii tale ca să-ţi întărească încrederea în forţele proprii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună asta nu înseamnă că rudele tale, copii, părinţii, prietenii te-au uitat. Toată lumea este ocupată şi strivită de sistem. În a doua parte a zilei sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, reuniunile de familie.

 

HOROSCOP

 

FECIOARĂ   Climatul general, lucrurile se petrec favorabil pentru tine. Evenimentele din această zi sunt plăcute şi previzibile, nu ai griji sau temeri! Şi, drept premiu, o veste bună, chiar bună! Nu te repezi să intri în discuţii tăioase – pot degenera. Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează, doar. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni strategice, pe termen lung. Nu, nu, nu, astăzi ! Organizează-ţi o seară festivă, meriţi după tot efortul făcut să refuzi pe toată lumea. Aşa poate o să înveţi să nu mai te folosescă alţii. Şi nu te mai hăhăi la telefon, este un obicei dizgraţios.

 

HOROSCOP

 

BALANŢĂ   Astăzi, pe o conjunctură slabă, eşti în mâinile Liberului Arbitru. Depinde de deciziile tale dacă eşti în "agonie sau extaz". Totuşi, eşti avantajat în domeniul personal, sentimental! Fie că este o întâlnire importantă, fie că ai un prag în viaţă, sau o reuniune de familie sfatul meu este să te grăbeşti încet. „Festina Lente” cum spuneau romanii, strămoşii unora dintre noi. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căută să te distrezi şi să legi noi prietenii. Schimbă-ţi cercul şi locurile pe care le frecventezi. Uită-te bine în jur. De obicei oamenii de calitate nu sar în ochi, dar strălucesc prin vorbe şi fapte.

 

HOROSCOP

 

SCORPION   Problemele personale sunt foarte importante pentru tine, dar încearcă să fii mai cooperant. Eşti mai secretos decât de obicei. Adică, aproape nu vorbeşti! Poate așa e obiceiul la Scorpioni. „Poţi ieşi din orice înfruntare cu un inamic pe trei căi: aliază-te cu alţii, eventual mai puternici şi împinge-i în faţă; plânge-te de loviturile inofensive şi nu da nici un semn când ai fost într-adevăr atins; crează o a treia parte care pare că te atacă atât pe tine cât şi pe duşmanul tău şi foloseşte-te de prilejurile astfel create!” Dar tot înţeleptul sufi spunea : „…seninătatea şi liniştea sunt bunul cel mai de preţ. Dacă ai inamici, scapă repede de ei, fă pace, ca să-ţi păstrezi starea de echilibru interior !”. Aviz amatorilor!

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR   Anumite probleme te fac să redefineşti termeni ca parteneri, cuplu, coabitare. Treci printr-o situaţie… complexă! În acesta zi de miercuri reuşeşti, însă, să faci compromisurile necesare! Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci şi tu confidenţe şi compromisuri costisitoare. Ascultă însă cu atenţie. O informaţie poate fi foarte folositoare în viitor. Ti-ai facut inamici fără să ştii. Pentru ca eşti inteligent, arăţi bine, iti ţii cuvantul, ai cultură şi educatie, ai succes şi ceva bani! Invidia este un păcat capital şi detractorii tăi o să afle în curând acest lucru.

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN    Nu îţi trebuie mult ca să ajungi în partea luminoasă a Forței. Un zâmbet, o veste, o trăire, bucuria unei flori, un lucru frumos, un căţel care se joacă, un pisoi mătăsos! Viaţa e frumoasă!  Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau jurisprudență. De fapt ar trebui să te gândeşti cum să diversifici sau să înlocuieşti acest gen de activitate, mai ales cea imobiliară.  Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg!” descureajează o femeie pusă pe revanşă. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă, poate fi şi o moştenire sau în general atitudinea ta faţă de viaţă şi de persoana respectivă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod.

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR    Climatul acestei zile e un pic prea electric, în jurul tău! Fereşte-te de fulgere şi trăsnete, cei din jurul tău au impresia că sunt Sf. Ilie! Încearcă să mediezi, să faci pace şi prietenie! Ei bine, armonia şi pacea pe care o doresc fericiții Vărsători de apă, în mod paradoxal semn de aer, pot rezolva uşor aceasta situaţie. Supraveghează cheltuielile şi redu-le sau renunţă la cele pe care le consideri extravagante. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Există un timp pentru fiecare lucru. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple.

 

HOROSCOP

 

PEŞTI    Eşti foarte tare pe poziţia ta. Crezi că ai dreptate! Aşa pare, dar încearcă să te pui în situaţia fiecăruia din jurul tău. Cum îţi apare problema din perspectiva intereselor altor persoane? Atenţie la alergii și la rudele care îți doresc binele. Nu se știe care sunt mai periculoase. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte şi totul se rezolvă. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste.  Astăzi problemele Peștilor par să să devină mai serioase. Pentru că tu le consideri aşa. Dacă într-adevăr lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung.  

HOROSCOP END

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: