14 februarie

 

 

 

Horoscop Pe 14 februarie s-au născut Thomas Malthus, Gregory Hines, Aleksandr Sergheevici Dragomijski, Octavian Cotescu, Gil Dobrică, Ion Călugăru, Gheorghe Mureşan.

 

 

Horoscop Pe 14 februarie, în "Kalendarul" vechi pastoral şi agricol este încă o zi de muncă, în calendarul creştin, trei-patru sfinţi: Auxenţiu, Avraam, Filimon şi Maron.  Unul este mai exotic, Cuviosul Maron care „iubea să vieţuiască fără acoperământ, aşa că s-a dus pe vârful unui munte”. Cam aşa încerc să fac şi eu, ca un pustnic în rodaj ce sunt, aş că „no comments”!

 

Horoscop  Nu, nu o să discutăm despre „ziua îndrăgostiţilor” sau despre „Sf. Valentin”. Aşa cum nu o să discutăm despre promoţia la detergent, reclama la nu ştiu ce mobil smart, sau noua tigaie-minune. România este o colonie. Iar fiecare forţă de ocupaţie impune felul de a fi a metropolei, sărbătorile, îmbrăcămintea, felurile de mâncare, muzica, cultura, cărţile! Acum 50 de ani defilam de 7 noiembrie pentru Revoluția din octombrie (sic) astăzi Marele Licurici ne îmbie să ne sărutăm de Sf. Valentin, transmițând viroze și încă 127 de boli contagioase și să ne dăm în spectacol de Haloween.

 

Sunt, mai ales, prilejuri de vânzări, de promovare a mărfurilor!

 

⃰      ⃰⃰      ⃰

 

Ministrul apărării sârb, domnul Aleksandar Vulin, este un tip bine, patriot, inteligent, foarte capabil și cu mult umor. După ce a făcut un tur de inspecție, săptămâna trecută, care s-a terminat la al 63-lea batalion de parașutiști, forțe speciale, a participat, în weekend, la o întrunire foarte secretă a cabinetului. Secret, în Balcani, înseamnă ceva care este știut de mai puțin de zece milioane de persoane!

 

Așa că toată lumea știe că Serbia o să cumpere, până în anul 2022, la arme, cât sa dea și vecinilor. Poate, nouă!

 

Ministrul Vulin a început cu un raport privind starea forțelor armate. Pentagonul a pus capacitatea militară a Serbiei undeva, pe locul 85, în lume. D-l Vulin nu a obiectat, se poate și mai rău, a zis. A spus că are 53.457 de militari activi și circa 176.000 de rezerviști. A precizat că situația rezerviștilor nu este clară, câți sunt în țara, câți nu, că nu-i plătește el. Armamentul infanteriei este demodat și trebuie înlocuit. Am renunțat la prăștiile David-300, erau vechi de vreo trei mii de ani, a glumit ministrul. Avem 227 de tancuri, majoritatea T-72, care, la fel ca și primele ”Sherman” se numesc ”Ronson”. De ce? Pentru că, la fel ca celebra brichetă, iau foc, din prima! Dacă nu le nimerești, sunt bune! Mai avem 72 de bucăți de autotunuri, NORA B52 K1, de 155 mm, am renunțat la catapultele romane pentru că nu se mai găseau bolovani de calibrul respectiv. Avem 575 de bucăți transportoare blindate LAZAR 3, 144 de piese de artilerie de calibru mare și 85 de lansatoare multiple de rachete. Aviația militară are 130 aparate. Avioane adevărate sunt cele 12 unități MIG-29, șase le-am cumpărat de la Belarus, iar restul le-am primt cadou de la Vladimir Vladimirovici Putin. Restul, diferite etajere zburătoare, bule de săpun și baloane Montgolfier. Marina este compusă din 19 nave. Șapte nave de patrulare pe Dunăre, cinci dragoare-puitoare de mine și restul, ligheane, copăi și căzi. Cu armata asta putem să batem bine, de să le sune apa în cap, câteva triburi din Africa, a terminat ministrul, în hohotele de râs ale miniștrilor. Nu au mai râs deloc când Aleksandar Vulin le-a prezentat planul de modernizare a armatei și costurile aferente. De exemplu, Republica Serbia o să cumpere de la ruși 250 de bucăți 2S25 Sprut SD. Sunt niște tancuri ușoare care au viteza unei Dacii încărcate cu cinci moldoveni și bagajele aferente. Dar, are un tun îngrozitor de 125 mm, cu încărcare automată. Un ”tank killer” modern și care nu prea are foarte multe probleme tehnice. Bun, nu vrei să fii în tanc, când trage. Sare în sus, ca o pisică trezită din somn! Un blindat numai bun pentru misiuni în regiunea muntoasă din Sudul Serbiei. Are nume de cod ”Ghepard” dar ăsta este alt secret militar cunoscut de toți din Balcani!

 

Lista lui Vulin este lungă și scumpă, ca cea a unei femei frumoase și răsfățate. Surpriza este că pe lista furnizorilor apare o țară nouă, China. De fapt sunt două, din Polonia o să cumpere helicoptere ”Black Hawk”, neechipate.

 

Așa spun gurile rele, umblă zvonul pe surse, dar după cum știți, în Balcani… Tare îmi plac Balcanii! Acum nu mai știu, eu am rămas pe timpul lui Tereza Kesovija, Serbia este țară prietenă, sau nu?! Adică ar trebui să ne îngrijoreze faptul că Serbia s-a antrenat în cursa înarmărilor, sau nu?! Este o întrebare retorică, dar la fel de adevărată ca și constatarea că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Trebuie să o iei de la capăt, să reevaluzi situaţia şi să faci alte planuri pentru astăzi. Consultă-te cu cei din jur, cu anturajul, familia, să vezi opiiniile, părerile şi dorinţele lor! Ziua de astăzi aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine. O veste bună desprea unii membrii ai familiei, poate o veste de departe. Nu ai de ce să-ţi mai faci griji, totul este bine. Mare atenţie la schimbările de temperatură, la răceală şi la durerile de cap sau de dinţi!

 

TAUR  Dacă ai o întâlnire sentimentală şi îţi faci mari speranţe, sau, în general, de trecut un prag, aceasta este ziua. Eşti norocos, convingător şi abil, iar conjunctura stelelor indică succes.  Mici succese îţi lumineză astăzi sufletul. Ai mare nevoie de aceste confirmări ale valorii tale ca să-ţi întăreşti încrederea în forţele proprii. Sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, poate mici, dar vesele reuniuni de familie.

 

GEMENI Între tine şi o zi favorabilă se interpune doar ironia ta. Nu poţi accepta că stelele îţi sunt favorabile în toate domeniile. „Dacă este o capcană!”, gândeşti patetic şi  păgubos. Trebuie să ajuţi un prieten sau o prietenă. Nu cu bani, nu în primul rând, ci cu solidaritate, o vorbă bună şi un sfat competent. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună asta nu înseamnă că rudele tale, copiii, părinţii te-au uitat. Toată lumea este ocupată şi strivită de sistem!

 

RAC Astăzi este una dintre puţinele zile în care nu te enervează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară in oraş, cu perechea, sau prietenii, poate la o comedie, relaxantă şi senină. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căută să te distrezi şi să legi noi prietenii. Schimbă-ţi cercul şi locurile pe care le frecventezi. Uită-te bine în jur. De obicei oamenii de calitate nu sar în ochi, dar strălucesc prin vorbe şi fapte.  Atenţie la regimul alimentar şi la primul semn de răcelă sau gripă! 

 

 

LEU Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, poţi să ai o zi obişnuită, fără evenimente notabile. Azi nu trebuie să faci vizite, sau să pleci la drum de seară. Soarele se configurează ciudat, tu pari că eşti pus în faţa unei dileme. Decizia nu-ţi este chiar la îndemână aşa că amână! Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are?) nu-ţi sacrifica tot timpul, pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur. Si nu uita ca dupa cum spun puritanii sau amish:  banul este ochiul dracului iar băncile, bisericile satanei. Pentru cei nascuti in ultima parte a zodiei, stelele, cu voia Domnului, arata azi numai lucruri bune şi vesele, adica aproape o zi întreagă ore de influenţe favorabile.

 

 

FECIOARĂ Dacă depinde de tine şi dacă ai un drum de făcut, mai bine amână. Mâine este din nou o zi, poate mai bună. Există mereu speranţa asta. Astăzi limitează-te doar la activitatea obişnuită. Perioada îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te poți simţi foarte bine depănând amintiri frumoase. Si asa poate sa-ti vina o idee noua, sau sa-ti amintesti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, daca nu le foloseşti! Evita să mănânci în oraş, ai stomacul delicat, pregăteşte-ţi ceva de acasă şi totul o să fie bine!

 

 

BALANŢĂ Zi favorabilă pentru activitatea ta cotidiană, eşti avantajat în profesie sau meserie. Azi caută cu grijă prilejurile ca să te afirmi, să ieşi în evidenţă, fără să fii ostentativ sau agresiv. Nu împrumuta bani sau obiecte, măcar în acestă perioadă. O schimbare este necesară, dar mai trece ceva timp până să te hotărăşti. Dorinţa de a avea tot timpul pace şi armonie nu te lasă să iei măsuri mai radicale. În a doua parte a zile, dacă doreşti, poţi pleca la cumpărături, pentru aprovizionarea săptămânală.

 

SCORPION Configuraţia astrologică indică relaţii bune, astăzi, cu semnele de foc şi apă. În special Berbecii şi Leii te pot ajuta azi gratis. Evită semnele de pământ şi în special semnele de aer.  Astăzi problemele Scorpionilor par să devină mai serioase. Pentru că tu le consideri aşa. Dacă, într-adevăr, lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fii selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple.

 

SĂGETĂTOR O dimineaţă obositoare, pentru că amesteci lucrurile, utilul cu plăcutul. Fii eficient în ceea ce faci, mai ales dacă este vorba de munca ta. Nu pierde timpul! Pe seară, posibilă veste bună. Nu trebuie să schimbi nimic din programul pe care l-ai stabilit, chiar dacă informaţiile pe care le primeşti sunt contradictorii. Configuratia iţi indică să nu te repezi să tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru că lucrurile se vor lămuri. Azi configuraţia astrala iţi ofera prilejul să inchei unele lucrari sau situaţii mai vechi şi să lamureşti unele aspecte ale sentimentelor tale.

 

CAPRICORN Încă un efort, concentrează-te, o să treci şi pragul acesta, fie că este un obstacol, sau un termen. Mai ai puţin, curaj, stelele îţi sunt favorabile, apoi o să ai tot timpul la dispoziţie! Veşti bune spre sfîrşitul zilei. Pănâ atunci atenţie la un vechi, sau mai nou reumatism sau pur şi simplu o durere de genuchi. Saturn, patronul Capricornilor ar trebui să apere genuchii de îmbătrânire, dar uneori mai trimite câte o durere, aşa, ca să simţi timpul care trece!

 

VĂRSĂTOR Astăzi ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Poţi să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale tactice, fie profesionale, fie personale,  sentimentale. Invenţiile sau inovaţiile, tehnologiile de vârf atît de dragi nativilor zodiei, nu sunt întotdeuna recomandate. Nu încurca tehnologia cu sentimentele. Excesul de tehnică ruinează relaţiile dintre oamen. Foloseşte-ţi imaginaţia bogată, nu pentru a găsi motive şi justificări, ci ca să-ţi faci viaţa mai plină şi interesantă. Supraveghează-ţi vederea şi atenţie la drum, dacă conduci în trafic!

 

PEŞTI Invită-ţi prietenii, rudele, la o discuţie şi o cafea. Poţi să le spui problemele şi proiectele tale şi să le ceri sfatul şi sprijinul. Stelele arată că poţi primi ajutorul solicitat. Nu trebuie să te nemulţumescă faptul că astăzi, în special, şi mai toată săptămâna nu prea ai înaintat cu activitatea ta. Nu ai făcut mare lucru, să fim drepţi. Totuşi “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Continuă încet, dar sigur. Evită să te implici în orice activitate legată de moşteniri, proprietăţi etc. Atenţie la schimbările de temperatură şi presiune atmosferică şi mai ales fii atent cu ce te încalţi.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: