Horoscop. Pe 30 octombrie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Zenovie și sora sa, Zenovia și Cleopa. Nimic în ”Kalendar”.

 

Horoscop.  Radioul ar putea fi cea mai importantă reţea socială, datorită capacităţii sale de a comunica cu publicul, de a-l implica în discuţii. Dar nu este uşor pentru posturile de radio să-şi prezinte conţinuturile audio pe suport vizual. Pentru a rezolva acestă situaţie, EBU a dezvoltat un nou instrument care permite convertirea rapidă şi simplă a clipurilor audio în conţinuturi video ce sunt apoi postate pe reţelele sociale. Storyboard  este un instrument  uşor de folosit. El a fost conceput în timpul unui Hackathon organizat de reţeaua Digital Storytelling Labs a EBU, anul trecut, preluând un concept dezvoltat de radioul public suedez. Calităţile şi posibilităţile instrumentului au fost demonstrate în timpul unor mari evenimente sportive, cum au fost campionatele europene de atletism. Dar instrumentul poate fi utilizat pentru numeroase tipuri de conţinuturi, cum sunt ştirile, de exemplu, sau muzica. Pentru producţia în direct, instrumentul permite utilizatorului să creeze un video pornind de la o singură imagine fixă, în timp ce producătorii dispun de mai mult timp pentru  a suprapune textele peste imagini, pentru a creea compoziţii şi diaporame. Storyboard poate, de asemenea, să genereze imagini pentru Radio DNS (radioul vizual). Utilizatorii pot accesa cu uşurinţă acest program chiar de pe computerul din birou, de pe laptop sau tabletă, iar membrii EBU îl pot utiliza integral. Proiectul a rezultat din colaborarea între personalul EBU specializat în sport, informatică, tehnologie şi inovare, cu sprijinul RTBF(postul public belgian). Finanţarea a venit din Fondurile pentru inovare Euroradio ale EBU. Membrii pot accesa programul pe site-ul EBU. Sursă EBU.

 

Horoscop. Dragi lupi, padawani și hobbiți poate ar fi fost cazul să vă informez de cea mai ridicolă știre pe care am citit-o săptămâna trecută în ”Le Figaro”. M-a indignat. Pe scurt, Consiliul de Stat al Republicii Franceze a hotărât pe 25 octombrie 2017 că în conformitate cu Legea laicității din 9 decembrie 1905, care interzice semnele religioase pe domeniul public, trebuie dărâmată crucea care încunună statuia Sf. Ioan-Paul al II-lea, din localitatea Ploërmel. Denunțul, care a ajuns până la autoritatea supremă franceză a fost făcut de un grup de ONG-uri musulmane. Acum nu știu de ce musulmancele sunt lăsate îmbrobodite pe stradă, pentru că veșmântul islamic este tot un semn religios în domeniul public. Să le dezbrace, dom’le, mai ales pe cele tinere! O fi hărțuire sexuală, atunci, nu? Dragi iubitori de musulmani, trebuie să alegeți, Sharia, sau drepturile femeii, cele două nu se împacă deloc. Mai mult, cum se pot bucura de drepturile omului musulmanii, care nu respectă aceste drepturi, mai mult, le resping în bloc? M-am săturat de presa de stânga, cea isterică și anarhică, atotputernică global, dar și în România, în special, citesc numai ”Le Figaro”!

 

Horoscop. Un editor, un redactor-șef, al ziarului ”Winchester Star” mi-a dat un sfat bun, acum douăzeci de ani, când mă gândeam să am o rubrică permanentă, a mea, într-un ziar și să mă pustnicesc, să mă rup de lume. Sfatul lui era să văd lumea cu ochii mei, să gândesc lucrurile cu mintea mea și să nu iau nemestecate informațiile de la agenții. Să adaug întotdeauna nota personală, ce fac eu, ce mai spun în pustnicie, și astea sunt informații pentru marea masă obligată la un spirit gregar uneori neplăcut și nemotivat.

 

Horoscop. Ce să vă spun despre weekend. Am stat în casă, am făcut de mâncare la căței, m-am rugat cum știu eu și m-a învățat starețul Dionisie, am citit, m-am oblojit. Nu m-am dus la Vălenii de Munte, la târg, nu am avut chef și nici bani, o să port căciula lui tata, e puțin strâmtă, am capul mai mare, dar o să-mi țină de cald. După răceală, sau ce a fost, mi-a intrat frigul în inimă, eu care nu știam ceea ce este frigul. Nu, nu mă simt bine și nu am deschis la nimeni în weekend, nu o să vă rog să mă iertați, pentru că nu am invitat pe nimeni aici, mai mult, am spus că țin o perioadă de tăcere și solitudine. Cu ce drept veniți peste mine, să mă tulburați din rugăciune și post? Sau, o fi fost adversarul? În oraș, demonii iau înfățișarea fermecătoare a unei femei frumoase, a unui obiect dezirabil, sau a unui prieten cu bani mulți, sau altceva, pe mine nu mă duce capul, pe ei, da. Aici în pustnicie, diavolul trebuie să vină în persoană, nu are pe cine să trimită!

 

Horoscop. Tare aș vrea să regăsesc lucrarea de doctorat in filosofie a bunului meu unchi Victor-Costin, chirurgul de front din WW2. Cred că și-a susținut doctoratul în anul 1947. Lucrarea a avut 7 (șapte) pagini. Dar a revoluționat o lume. Se numea dacă țin bine minte din copilărie, se făcea multă zarvă pe această lucrare, considerată capitală, ei bine, numele ei era ”Imposibilitatea vindecării”. Unchiul meu, care a salvat mii, poate zeci de mii de vieți, pe front, demonstra clar, doftoricește, că, după perioada creșterii, orice boală, orice accident, marchează mai puțin, sau grav organismul, care nu mai recuperază niciodată 100%. ”Toate rănesc, ultima ucide”  a fost leitmotivul lucrării. De atunci, biletele de ieșire din spital, nu mai poartă mențiunea ”vindecat” ci ”ameliorat”. Peste tot pe glob, lucrarea unchiului a fost tradusă în 67 de limbi, inclusiv chineza și japoneza. Nici nu era greu, erau doar șapte pagini.

 

Horoscop. Nici eu, din ultima încercare, din care sper să ies, nu o să mă restabilesc sută la sută. Măcar, sper eu, 80-90%. Sunt ca iepurașul din reclama cu Duracell, cel care i se termină bateria. Dar, nu mă plâng și nu mă supăr, cățeii și tot ecositemul de aici, mă țin în viață, așa cum a zis Marta, unguroaica mare maestru Reiki. De fapt, bunul Dumezeu, Cel care este în toate. O să mai vorbim despre asta.

 

Până atunci o să mă uit la ”The Orville”, se zvonește că o să fie interzis, prea a luat în râs Seth MacFarlane toate politic corect americane, de la negri, la gay, trecând prin tabu-urile modului de viață american.  SF este o critică socială mascată, dar necruțătoare, pentru că ridiculizează, H.G. Wells a fost primul care a practicat-o. Și alt serial, mai vechi, care mi-a plăcut mult, a fost interzis, ”Above and Beyond” criticile erau prea evidente la adresa militarismului american și a discriminărilor din cadrul forțelor armate. Un episod se numește ”Never no More” și se bazează pe melodia lui Patsy Cline, așa că, o s-o ascult de câteva ori înainte să mă culc, ca s-o visez pe Vineri. Cu cățelușa Miki, cea frumoasă și grasă ca o focă, vigilentă și curajoasă, la picioarele mele, doar mâine este o altă zi, cel puțin așa sper!

 

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

 

horoscop

 

BERBEC  Eternul Uranus, retrograd, din zodie te face să iei o atitudine ciudată, exotică și revoluționară, dar profitabilă și avantajoasă, pe termen lung, din cauza trinei, trigonului, cu Jupiter. Însă, tendinţa generală nu poate decât să te bucure. Sigur, aceasta poate să se întâmple la un procent dintre Berbeci, la ceilalţi poate să fie ceva similar. Adică tot ceva care să te bucure, poate un dar, poate o promisiune de afacere, în definitiv tot despre bani este vorba!

 

horoscop

 

TAUR   Este greu de crezut că un om puternic se poate lăsa copleşit de tristeţe şi melancolie. De vina sunt doar vremurile şi iarna care se apropie! Lasă grijile, înainte, Taurul e cel mai tare! Raporturi foarte bune astăzi cu semnele de pământ şi aer, dar atenţie la posibilele interpretari greşite făcute de semnele de foc si apa. Interpretări care te pot pune pe piste false şi duc la pierdere de timp şi bani.

 

horoscop

 

GEMENI    Astăzi ai un mare dar al comunicării – specialitatea zodiei! Cu toate că eşti predispus la exagerari gen Munchausen, nu renunţa la punctul tău de vedere, ci susţine-l cu pasiune şi umor! Te preocupa, te obsedează, banii şi ascensiunea sociala. Cu mai multa obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Cu toate că ai dori ceva nou, o schimbare – mai aşteaptă, încă nu este timpul tău, iarna aceasta, care se apropie, este pentru altceva!

 

horoscop

 

RAC   O dimineaţă favorabilă, plăcerea problemelor rezolvate pot fi întrecute doar de rafinamentul unei cine festive, pe seară, cu şampanie, fructe, nuci, caviar cu unt, la lumina lumânărilor. Toată lumea pare că te iubeşte şi la serviciu sau la şcoală şi acasă. Ceea ce te linişteşte şi te face să produci proiecte generatoare de bani şi echilibru în anturaj. Un moment ceva mai tensionat la mijlocul zilei. Până la urmă totul se rezolvă cu o împăcare cu pupături şi o cafea fierbinte cu o prăjitură de frişcă (bună idee, nu?).

 

horoscop

 

LEU    Ziua pare monotonă şi fără evenimente importante. Tocmai bună să faci, cum indică stelele, un prilej de analiză, de contabilitate sufletească, să vezi ce mai ai de făcut, ce-ți lipsește. Nu te lăsa tentat de cumpărături, adică de cumpărături neprogramate. De mâncare poţi să-ţi cumperi, că doar nu o să mori de foame, dar şi atunci trebuie să nu exagerezi, mai ales cu cantitatea. Nu amesteca plăcerea cu utilul. Moderaţie în relaţiile cu semnele de pământ.

 

horoscop

 

FECIOARA   Te simţi bine, în putere, în formă! Nu exagera cu sentimentul de plenitudine şi nu-ţi da cu părarera pentru orice se întâmplă. Cu siguranţă, sunt şi persoane mai inteligente decât tine! O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană, poate influentă, semn de foc sau de apă, te poate ajuta dar trebuie să te porţi frumos cu ea, cu persoana. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici la dragoste.

 

horoscop

 

BALANŢA  Ai un partener, sau prieten, coleg, care te poate ajuta esenţial. Dă-i mai multă importanţă şi consideraţie, laudă-l şi-ti va mânca din palma! Trebuie să respecţi, ca să fii şi tu respectat! Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi! Astrele te favorizează cât de cât, puţin, acolo, dar suficient pentru tine. Nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, trebuie să te descurci singur.  Atenţie la cumpărături, la termenul de valabilitate!

 

horoscop

 

SCORPION   Cu o aglomeraţie de planete suficient de complexa în horoscop, Soarele, Jupiter și Mercur în zodie, viaţa nu este deloc simplă, dar abordează problemele pe rând, într-o ordine firească! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul pare că îţi este favorabil. În această perioadă poţi să întâlneşti o persoană deosebită sau să mergi la un spectacol de excepţie şi astfel de evenimente îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism pentru toată săptămâna care a mai rămas.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Ai probleme financiare şi sentimentale. Ia-le pe rând, succesiv, nu te poți bate cu toată lumea în același timp! Azi termină ce ai început şi ia în serios sfaturile familiei, prietenilor. Dorinţa de schimbare şi marea competiţie cotidiană te face să cheltuieşti prea mult. Incerca să-ţi planifici un pic, să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale strategice. Şi poți obţine acest lucru și dacă limiteazi cheltuielile la strictul necesar!

 

horoscop

 

CAPRICORN  Favorurile stelelor se îndreaptă astăzi în special către Capricornii din justiţie, mediul de afaceri, bănci, finanțe şi contabilitate, care au mai mult noroc în domeniul relaţiilor umane. Planurile şi proiectele începute astăzi sunt faste şi pot să aibă o dezvoltare interesantă. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa că se rezolvă, sau se uită. Seară deosebită în compania celor dragi.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Nu mai aștepta o veste care nu mai vine, sau un prilej puțin probabil. Din nou ai aceleași probleme, falsa evaluare a realității. Încearcă să te sprijini pe cei care îți vor binele! Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să te bucuri cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească şi îţi răspund pe măsură la gesturile tandre şi semnele tale de consideraţie. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul pustiului să-ţi vindece rănile sufleteşti.

 

horoscop

 

PEŞTI  “Ziua în care vin peştii”! Uneori neluat in seama, alteori privit cu condescendentă, peştele îi va inghiţi pe mulţi azi. Profită din plin şi fă-ţi o listă pe cine ai de mestecat! Poftă bună! O dimineaţă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. O zi inspirată, mai ales pentru promovarea intereselor personale. Evită să amesteci lucrurile. Ai de făcut un serviciu unui prieten, serviciu pe care respectivul îl va aprecia şi va rămâne îndatorat, chiar dacă nu va arăta acest lucru. Aşa că grăbeşte-te să rezolvi problema stimabilului.

 

horoscop