Horoscop Pe 17 iulie s-au născut John Jacob Astor, James Cagney, Earl Staley Gardner, Donald Sutherland, Juan Antonio Samaranch, Angela Merkel, Ion Alexandrescu, Nicolae Neagoe.

 

Horoscop "Evenimentul Zilei" din 17 iulie 1793 a fost execuţia Charlottei Corday, condamnată pentru asasinarea marelui revoluţionar Marat. Prilej, asasinarea lui Marat, adică, pentru mai multe tablouri celebre, vreo două lieduri, o operă şi parcă o piesă de teatru.

 

Ei bine, revenind în 1793, execuţia publică se derulează, lama ghilotinei cade şi capul nefericitei se rostogoleşte în coşul de răchită. Dar, călăul, din fervoare revoluţionară, face un gest scârbos: ridică capul Charlottei ca să-l vadă mulţimea şi îi dă o palmă.

 

Horoscop Un murmur de surpriză se ridică din mulţime: obrazul capului fără corp se înroşeşte, ochii joacă în orbite şi toată expresia feţei arată indignare şi furie. Capul mai trăia încă!

 

Toate acestea sunt mai presus de orice dubiu, deoarece au fost menţionate în raportul său de un medic legist, doctor în medicină, care asista execuţia.

 

Vedeţi, posibilităţile corpului uman sunt surprinzătoare!

 

Horoscop Tradiţional în „kalendar”, Circovii de vară continuă cu Sf. Mare Mucenică Marina, motiv creştin suprapus peste vechea sărbătoare a femeilor, care ţinea trei zile, astăzi probabil iniţierea secretă în confreriile feminine. ”Sătenii nu ştiu în ce zi cade şi din trei zile, doar s-o nimeri una”, (Speranţia). Secretul "surorilor" era şi este bine păstrat. Poate că mai ştiu "toate vorbele şi toţi paşii" unele femei şi le transmit din mamă în fică, dar le este frică să le spună.

 

Strict interzis femeilor şi mai ales femeilor însărcinate să lucreze după prânz, sub aspre pedepse, să nu fie „mărinite”. Se dă de pomană.

 

Horoscop Doamna Angela Dorothea Merkel, născută Kasner, mutti Merkel, sau Angela die Grosse cum îi se spune, cu admiraţie şi preţuire, de către tinerii germani, împlineşte astăzi 64 de ani. Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag! Mögen alle deine Wünsche in Erfüllung gehen!

 

Considerată de “Forbes” drept cea mai puternică femeie din lume, la al 13-lea an în care conduce destinele Germaniei Federale şi de ce nu, ale Europei, împlinește o vârstă care o recomandă pentru o pensie mare și lungă.

 

Horoscop Béatrice Guénin, o astroloagă din Franța, în numărul din iulie al revistei “Horoscope” face portretul astrologic al doamnei Angela Merkel, născută la 17 iulie 1954, la ora 18:12, în Hamburg. Ceea ce este interesant să notăm, spune franţuzoaica, este maniera tipică pentru o nativă din zodia Racului în care Angela Merkel a reuşit să se impună. Racul are o pondere importantă în tema astrală, zodia găzduind două conjuncţii importante, cea dintre Soare-Uranus şi cea dintre Mercur-Jupiter, continuă Béatrice. Cu discreţie, aproape în secret, dar cu o mână de fier, cu o inflexibilitate şi o tenacitate redutabile – aşa procedează Angela Merkel!

 

Aş nota, de asemenea, că Ankela Merkel are un aspect deosebit, de sportiv, sau de militar de mare succes: Marte în conjuncţie cu Ascendentul, în Săgetător. Un aspect “masculin” spune Béatrice Guénin. Foarte posesivă, ceea ce prinde Racul în “cleşti” nu mai dă drumul, dă dovadă de o reţinere, de o discreţie interesantă în ceea ce priveşte emoţiile şi sentimentele ei. Într-o epocă în care preşedinţii şi prim miniştrii plâng la televizor, Angela Merkel îşi ascunde dorinţele, emoţiile şi sentimentele. Dar, le are!

 

Horoscop Să ne amintim că în însângeratul ianuarie 2015, la Paris, doamna Angela Merkel şi-a pus capul pe umărul lui François Hollande, în semn de compasiune.

 

Pentru Angela die Grosse, familia este patria cea mică şi patria este familia cea mare! Mămoasă şi protectoare, în intervenţiile ei din media nu ezită să dea sfaturi bune tinerilor germani, de parcă ar fi toţi copiii ei! Tipic pentru o nativă din zodia Racului!

 

Să sperăm că doamna Angela Merkel va avea puterea specifică zodiei ca să ţină în frâu seniorii războiului şi să menţină UE, cel de al Patrulea Reich, care, de bine, de rău, garantează pacea pe continent şi bunăstarea pentru o parte dintre europeni. Nu și pentru români. A greșit rău de tot cu musulmanii și Donald Trump i-a tras-o de nu s-a văzut: ”bucătăreasă obtuză teutonă”!  A propos, sau by the way, mă întrebați de una și de alta după întâlnirea de la Helsinki. Am văzut același lucru dar am înțeles diferit, fiecare după posibilități. Atâta diletantism și amatorism în exprimarea părerilor nu am mai întâlnit decât în analizele unor analiști politici în slujba Ucrainei. Eu aștept să vină curierul, să văd documentele, așa se face…

 

٭      ٭      ٭

 

Horoscop Dar, dragi lupi, padawani și hobbiți îmi cereți insistent, sute dintre domniile voastre, să vă povestesc câte ceva de pe unde am fost, din amintiril mele. Este o cerere legitimă. Este vară și acum se spun poveștile la o cafea, sau un ceai și un sorbet cu apă rece ca gheața. Așa este în Orient, cel puțin în Orientul pe care îl știu eu.

 

Horoscop În multele mele călătorii am ajuns cu un mesaj trimis de Corneliu Mănescu la unul dintre emirii din Golf. M-am urcat în avion, am plecat, am zburat, am aterizat, mă aștepta mașina Ambasadei care m-a dus la Palatul Emirului. Acolo mă aștepta un sikh, după turban, care acoperea cu dificultate părul lung „kesh”, după brăţara „kara” de pe mâna dreaptă, după barbă şi mai ales după pumnalul „kirpan”. Omul de încredere al emirului, pus să mă descoasă înainte ca emirul să primească mesajul. Dacă nu prezentam încredere, emirul nu apărea și nu primea mesajul. Scrisoarea, curierul diplomatic, era un pretext, întotdeauna mesajul era verbal. Deseori criptic, nici eu nu înțelegeam despre ce este vorba, dar asta nu avea nicio importanță.

 

Horoscop Sikhul mă pofti în palat, de o eleganță minimalistă cum numai cei enorm de bogați își pot permite, m-a poftit într-o sală de consiliu mai elegantă decât cea de la Casa Albă și m-a invitat să-mi spun povestea vieții mele. După ce mă pofti să mă înfrupt din coșuri de fructe proaspete, cafea yemenită cultivată special pentru emir, înghețate americane și sorbeturi persane. Am spus povestea vieții mele, varianta aprobată, sorbind din cafea, sikhul a fost încântat, a spus, poetic: ”așa de tânăr și deja ai trăit o sută de vieți” a zâmbit şi îşi începu povestirea lui, așa este politicos:

 

Dragul meu călător şi prieten prin idei, mă numesc Kumar Varman Singh şi sunt dintr-o foarte veche şi onorabilă familie, care era înrudită cu marele învăţător, guru, Gobind Singh din secolul al XVII-lea. Toţi strămoşii mei au fost războinici. Bunicul meu a murit în al Doilea război mondial,  luptând undeva, în Europa, pentru Marea Britanie, pentru Imperiu. A fost un erou de război şi a primit toate ordinele şi medaliile posibile pentru curajul şi loialitatea lui. Sacrificiul lui şi a multora ca el a fost preţul plătit pentru independenţa Indiei.

 

Horoscop Dar, dragă prietene și îndrăzneț călător, astea sunt vorbe mari de spus la ceremonii. Moartea bunicului a destrămat familia. De exemplu, tatăl meu a plecat în America ca să studieze, cum altfel, la West Point. A fost admis, în mod cu totul excepţional, probabil pentru pitoresc şi ca să se arte lipsa de discriminare a americanilor. A terminat al doilea din promoţie, primul a fost un american vechi, bineînţeles.

 

Acum este colonel, instructor, pe undeva, pe la Quantico, sau Preston. Activitatea lui este foarte “hush-hush”, foarte secretă! I-au făcut o uniformă specială cu turban de culoarea uniformei, ca să poată să respecte cei cinci “K” ai religiei noastre! O clovnerie întreagă!

 

Horoscop Te întrebi, tinere călător și iscusit diplomat, de ce sunt acum în Dubai? Simplu, am plecat de acasă, din State! Am avut un scandal monumental cu tatăl meu! El voia să urmez linia familiei, să devin militar. Eu am refuzat, am spus că am alte proiecte. M-a făcut laş şi fătălău! Dacă oricine altcineva mi-ar fi spus aşa, i-aş fi tăiat inima în două cu pumnalul ăsta, zise Kumar bătându-se peste “kirpan”. Nu mi-e frică de nimeni şi spiritul războinic este viu în mine. I-am explicat tatei credinţa mea: este mai eficient şi mai bine pentru toată lumea că războinicul să nu mai distrugă ţări şi oraşe, oameni şi case, ci să-i cucerească, să-i convingă pe inamici cu puterea minţii! Cred că mintea umană, spiritualitatea, este cea mai puternică armă care a existat şi va exista! Mărturie este marele Mahatma Gandhi care i-a bătut pe englezi fără armată! Doar cu puterea minţii!

 

Tata a părut surprins şi şi-a cerut scuze, cum numai un sikh ştie să facă, aproape jignindu-mă din nou. Dar, l-am înţeles şi cu lacrimi în ochi ne-am îmbrăţişat. Tata, însă tot suspicios, meseria i-o cere, mă întreabă: dar de unde, fiule, ai aceste idei şi cine ţi le-a spus?

 

Horoscop I-am spus că încă din timpul când eram cercetaş, am avut prima revelaţie. Era acolo un instructor, un indian piele-roşie, un nativ, cum se spune acuma, care ne învăţa urmele şi tainele pădurii. Se numea Carlos Starrynight. Iată ce poveste am auzit-o la un foc de tabără de cercetaşi, undeva, în pădurile Virginiei.

 

În pădurea Virginiei, la un foc de tabără vesel, înconjurat de tinerii cercetași, obosiți după un marș de 10 de mile, Carlos, indianul piele-roşie, nativul adică, îşi aprinse calumetul, de fapt o pipă Vauen şi începu… dar despre aceasta mâine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, că aşa a lăsat Şeherezada şi în vinele mele mai curge o picătură din sângele ei!

 

Mâine, consilierul sikh al emirului va continua povestea, pentru că totul este o poveste, în care mereu şi mereu, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

٭          ٭          ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC Astăzi nu trebuie să te repezi ca berbecul, adică trebuie să renunți la încăpțânarea ta proverbială. Mult calm şi numără în gând până la zece, sau bea un pahar de apă cu lămâie, poate ajută! Continuă, pe alt registru, disponibilitatea ta pentru comunicare si usurinţa transpunerii în vorbe a unor trairi. Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să fi cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească şi îţi răspund pe măsură la gesturile tale tandre şi semnele tale de consideraţie.

 

horoscop

 

TAUR Ca în toate diminețile, dacă te duci la serviciu, atunci obosești. Normal. Da, dar astăzi poți să ai și o veste bună și o seară relaxantă și plăcută, poate la un film bun, la modă. Uită-te în oglindă! Îţi place ce vezi? Uită-te în sufletul tău! Îţi place ce simţi? Rememorează visurile din adolescenţă! Îţi mai aduci aminte? Concesiile trebuie să le faci faţă de tine, chiar faţă de tine!  Uită un pic de convenţiile sociale, de obligaţii, de ce se spune la televizor şi de vorbe… Confiscat de toate aceste acte reflexe ai uitat tocmai de tine…

 

horsocop

 

GEMENI Te obsedează o idee de făcut bani și crezi că o să te îmbogățești. Ca să faci profit, ideea trebuie să îndeplinească trei condiții: să fie legală, morală și să nu îngrașe! Planetele sunt dispuse complex, Mercur și Venus sunt înaintea Soarelui, sugerând că ai de ales între două sau mai multe posibilităţi. Luna parcurge încă un arc de cerc declanşând mici crize şi schimbări de situaţie. Jupiter din Scorpion arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou ţi se cere ajutorul, de către cei din jurul tău.

 

horoscop

 

RAC  Probleme sentimentale? Cine nu are! Stelele spun că este bine să asculţi sfatul unei persoane cu experiență. Chiar dacă nu ești foarte încântat. Aşa poate o să eviţi decepţiile sentimentale. Fie că vrei, fie că nu, fie că ştii, fie că nu, eşti – fie în centrul unor probleme şi situaţii importante şi interesante, fie până la urmă totul este lăsat în coadă de… rac şi amânat, cum se face de obicei prin Balcani. Teoretic, rezolvarea acestor probleme se face prin logică carteziană şi judecată rece şi profesională şi mai puţin prin jocul întâmplării, spune Luna în aspecte disarmonice.

 

horoscop

 

LEU Astăzi ai o gură mare, mare. Nu mai bate pe toată lumea la cap, nu o să obţii nimic azi. Până la urmă o să fugă toți prietenii de tine pentru că ești prea insistent și prea obositor. „Provocarea” zilei de astăzi, adică o problemă grea sau un necaz mic, o poţi rezolva uşor sau duce la bun sfârşit, nu te mai îngrijora degeaba. Rezervă, în zona sau domeniul în care ai decizie, ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie lungă.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Fie că ești la serviciu, fie în vacanță, astăzi dai prea multă atenţie amănuntelor, detaliilor, după caracteristica zodiei. Trebuie să te concentrezi mai mult pe esențial, pe miezul problemei. Viziunea, filozofia ta de viaţă, conservatoare adesea, doar eşti un semn de pământ, este astăzi apreciată atât la birou, la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, fie acasă, sau pe plajă în vacanță. Oamenii au din ce in ce mai multă nevoie de lucruri şi idei concrete, stabile, de repere fixe pe care să se sprijine în haosul acesta care ne înconjoară. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare.

 

horoscop

 

BALANȚĂ Conjunctura astrală favorizează comunicarea în cuplu, așa că poţi discuta cu partenerul de viaţă dacă este cazul să faceţi investiţii mari în locuinţa actuală, sau să căutaţi ceva mai bun. Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, nu da speranţe inutile. Zi favorabilă călătoriilor, mai ales cele scurte. Ai şansa, modalitate şi oportunitatea să faci noi cunoştiinţe profitabile în domeniul tău de activitate.

 

horoscop

 

SCORPION Astăzi trebuie să te abții, nu mai înțepa pe nimeni, cu mult calm şi un zâmbet afişat mereu poţi evita discuţiile mai aprinse şi în acelaşi timp să-ţi maschezi starea de nervozitate. Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi socială până la capăt. Vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei vei realiza că nu ai pierdut-o degeaba.  Mănâncă sănătos, mănâncă natural – nu uita de miere, iaurt şi seminţe – cele trei coloane ale vieţii lungi, după cum se spune în Tibet.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR O dimineață densă cum nu ai mai avut demult. După program, relaxare! La cumpărături, sau la film! Sunt doua locuri unde prin definiţie poţi să te simţi bine şi să-ţi reîncarci bateriile cam uzate. O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Stelele spun că variaţiile bruşte de presiune, temperatură şi umiditate sunt duşmanii tăi cei mai mari.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Cu toate că astăzi pari absent și îngrijorat, nu ai frică, păstrează speranţa şi porțile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Nu mai îţi încărca imaginaţia cu scenarii de coşmar, pentru că nu or să aibă loc, în nici un caz. Horoscopul tău, pe termen lung, este bun şi foarte bun. Nimic foarte neplăcut sau nimic foarte rău. Toţi ai tăi sunt bine şi după horoscopul tău vei avea numai motive de bucurie şi mândrie. 

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR Ai probleme și financiare și sentimentale. Ia-le pe rând! Astăzi termină ce ai început şi ia în serios sfaturile membrilor familiei. Ei îţi vor numai binele, aşa că măcar ascultă-i! Trebuie să fi mai vigilent şi mai pe fază decât de obicei ca să eviţi o pierdere. Aspectele negative sunt în casa banilor şi a proprietăţilor şi în cea a prietenilor şi a relaţiilor sociale – aşa că trebuie să-ţi îndrepţi atenţia şi să-ţi pui abilităţile la maximum pe aceste domenii.

 

horoscop

 

PEŞTI Ai un mare dar al comunicării, al povestirii. Cu toate că eşti predispus la exagerari gen Munchausen, nu renunţa la punctul tău de vedere, ci susţine-l cu mult calm şi umor. Afacerile obişnuite, de rutină, sunt avantajate. Ascultă şi ia aminte. Fii precis, concis şi eficient. Evită discuţiile cu anturajul apropiat despre viitor. Carpe Diem! Nu uita că viitorul şi trecutul sunt categorii filozofice – trăim tot timpul în prezent. Atenţie la o posibilă dispută în familie sau în anturaj cu partenerii sau colegii.

 

horoscop

 

 

 

Te-ar putea interesa și: