20 iunie

 

Horoscop Pe 20 iunie s-au născut Jean Marie Le Pen, Errol Flynn, Lionel Richie, Olympia Dukakis, Jacques Offenbach, Martin Landau, Nicole Kidman, Cyndi Lauper, Radu Gabrea, Aurel Baranga, Michaela Botez, Petre Gheorghiu.

 

Horoscop Pe 20 iunie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Metodie şi Calist.

 

Horoscop La ora 18:54:05,  mâine, vineri, 21 iunie, este solstiţiul de vară. (Sursă Observatorul Amiral Urseanu, din București, calcule dr. Harald Alexandrescu). Începe vara. Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Gemenilor, în cea a Racului. În „mod convenţional” pentru că de fapt, real, Soarele se află în constelaţia Taurului şi probabil că va intra în constelaţia Gemenilor pe 25, poate chiar 26 iunie.

 

O zi de pauză în sărbătorile solstiţiului de vară. Se aşteptau la sanctuar reprezentanţii tuturor triburilor, din toate colţurile ţării. Sanctuar? Nu, nu era Sarmiseketusa, aşa se scria şi se pronunţa, strămoşii noştri nu aveau „africanizatele”, consoane şi grupuri împrumutate o mie de ani mai târziu. Undeva, în Dacia, secrete mari şi grele ţin încă o naţie întreagă să nu fie spurcată şi spulberată de străini răuvoitori!

 

Dar, acum două mii de ani, dacii veneau, se apropiau, iată-i în depărtare! Războinici puternici şi femei frumoase, mândria unei rase nobile şi fabuloase. ”Cei mai drepți și mai curajoși”.  Îndeplineau un ritual vechi de când lumea, de la strămoşii agatârşi. Nu mai ştiau exact toate vorbele şi gesturile, tot ritualul, dar de petrecut, petreceau!

 

Noaptea solstiţiului de vară era dedicată spiritelor focului. Nimeni nu dormea, toată lumea stătea pe lângă imense focuri de tabără, pentru că cine vedea primul, prima suliţă de soare în ziua solstiţiului de vară, acela era norocos tot anul şi era cinstit şi admirat de toată lumea.

 

Se spuneau poveşti vechi de la strămoşi, se cânta, se dansa, se mâncau fripturi delicioase făcute la proţap, se bea vin adevărat şi se legau prietenii.

 

Când sta să se facă de ziuă, Marele Preot şi sacerdoţii aduceau Colţii. Imenşi, înfiorători, de nedescris… Colţii de lapte ai Lupului Şchiop, după chipul căruia se făceau steagurile dacice.

 

Legenda spune că Lupul Şchiop şi-a pierdut toţi dinţii de lapte… şi colţii. Apoi i-au crescut alţii, din aur. Aurul dacic, aurul nostru atât de râvnit de străini, de mii de ani până acum şi poate încă mii de ani de acum înainte.

 

Dar, după cum deja ştiţi, Lupul Şchiop putea să vorbească cu oamenii. Când a văzut că i-au crescut colţi de aur, a zâmbit cum numai un Lup de Foc ştie să zâmbească şi a spus: „Este un semn de la zei. Aurul sunteţi voi, dragii mei, voi, femei frumoase şi bărbaţi puternici, sunt copiii inteligenţi şi bunicii înţelepţi! Pe voi vă doresc străinii. Să nu vă lăsaţi, cum nu o să las eu să mi se scoată colţii”

 

Şi a dispărut într-un vârtej chemat de zei să muşte de inimă pe netrebnici, trădători de ţară şi alți nenorociţi.

 

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Ce avem cel mai bun în ţara noastră sunt oamenii! Nu aurul, nu argintul, nu pădurile, nu ogoarele nesfârşite, apele de cristal şi munţii ce ascund metale ciudate, sau marea cea mare! De aceea se spune că romanii au luat cu ei o parte din daci, turcii cereau sute de copii ca să fie ai lor, iar acum milioane sunt atraşi în ţări depărtate cu promisiuni de aur, lapte şi miere, cu o seducţie perversă, cu zâmbetul pe buze, pentru că străinii se bucură că fac bani pe spinarea românilor, străini pe care lumea nu mai poate să-i încapă.

 

Oare am păstrat legământul cu Lupul Şchiop? Legenda modernă spune că Lupul Şchiop a fost văzut în multe momente de cumpăna ale poporului şi ale ţării, când cu un voievod, când cu un vlădică, sau chiar cu un simplu oştean.

 

Ultima dată, Lupul Şchiop a fost văzut în compania lui Ion Antonescu şi a lui Nicolae Iorga, pe undeva, la Castrul roman de lângă Vălenii de Munte… Sunt oameni care au jurat pe Biblie că au văzut! Sunt afidavite, mărturisiri notariale, întărite cu ştampile şi peceţi de ceară roşie!

 

De aceea a fost asasinat marele istoric? Şi mareşalul? Pentru că ŞTIAU. De aceea erau patrioţi, „naţionalişti”.

 

Da, dar Lupul Şchiop trăieşte, trăieşte mereu, pentru că este nemuritor, fiara magică este avatarul Sf. Andrei, este protectorul Grădinei Maicii Domnului şi sufletul acestui popor. O să mai auzim de Lupul Şchiop. Cu siguranţă!

 

Citiţi-mi horoscopul, eu trebuie să plec în munte, mă așteaptă prietenii, din an în an mai puțini, ca să-mi fac canonul, să mă urc peste nori, să văd Soarele răsărind de solstiţiu prin ochii dacilor. Nici dacă plouă cu bolovani nu o să dau înapoi! Şi poate îl văd şi pe Lupul Şchiop… mai vorbim de una, de alta.

 

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, mă întrebați ce părere am despre Albert von Kloss-Ignatenko. Despre ”academician, profesor, savant-cosmist, om de ștință iluminist și doctor în vreo șase domenii de care nu am auzit niciodată? Nu am fost acolo, vă spun și eu ce am auzit, așa spuneau grecii, în antichitate. După mărturiile celor care au aruncat pe fereastră 280 de lei și au fost la Sala Palatului, vineri, 14 iunie, la ora 19:00, numitul Ignatenko este doar un alt escroc ucrainian. Ucrainianul este doar un alt escroc, dar cunosc oameni, vreo doi-trei în toată lumea, care, prin puterea gândului, dacă ar fi fost la Sala Palatului, l-ar fi pus pe escroc în patru labe să grohăie ca un porc. Cu puterea gândului…

 

Sunt multe taine care se cer descoperite, dar nu o să avem grijă, pentru că ziua de mâine se îngrijeşte de ale ei, pentru că nu aduce anul ce aduce ceasul, iar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  Astăzi te simţi stăpân pe situaţie.  Dinamismul tău  te ajută să nu te rătăceşti în domenii absurde şi idei ciudate. Chiar dacă vremea e aşa cum e, eşti motivat şi poţi mări ritmul activităţii. Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur. Eşti tu stăpân pe situaţie, dar nu pe viitor! Pot apărea, şi cu siguranţă vor apărea, probleme care necesită cooperare şi ajutor. Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi, colegi, prieteni. Nu se ştie când poţi avea nevoie de sprijinul lor!

 

 

TAUR   Crezi că nimic nu te împiedică, că eşti pe drumul bun! Nehotărârea nu te ajută deloc. Trebuie să faci pace, în primul rând cu tine însuţi. Lasă grijile şi temerile, nu sunt productive. Nu ai liniste pentru că eşti in urmă cu multe treburi. Nu este o perioadă benefică pentru schimbări, mai ales din cele la care te gândeşti. Adică să pleci în concediu, vacanţă, croazieră… Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, să investeşti în aiureli sau să faci pariuri absurde.

 

 

GEMENI   Venus din zodie și Soarele în ultimul grad indică astăzi să-ţi supraveghezi comunicarea. Evită abordarea unor probleme importante, domenii superioare şi motivări în amor. O zi puţin favorabilă, marcată însă de oarecare monotonie. Astăzi eşti foarte selectiv şi monosilabic în exprimare. Azi propriile idei pot să te surprindă, prin originalitatea şi supleţea exprimată, dar mai ales prin concizia, scurtimea exprimării. Propria zodie, sfârşitul ei, mai precis, pare să-ţi fie favorabilă. Pot pleca, fiind avantajaţi, în călătorii lungi, eventual în vacanţă, concediu, Gemenii născuţi în primul decan al zodiei.

 

RAC Trebuie să te împarţi, să-ţi gestionezi bine timpul, ca să mulţumeşti pe toţi din jur! Ia lucrurile în glumă şi nu trebuie să te simţi ofensat la orice ironie. Aşa poţi să ai o zi liniştită! Aspectele Lunii îţi întăresc voinţa şi îţi dau idei bune. Dacă ai probleme în dragoste şi Racii au de obicei probleme cu singurătatea, o veste bună: după solstiţiul de vară începe o perioadă favorabilă în domeniul sentimental. Dar trebuie să vrei şi tu! Ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur!

 

LEU  Intuiţia, fantezia şi imaginaţia ta te ajută astăzi. În astfel de zile obstacolele, examenele, încercările de orice fel, se trec mai uşor, cu avantaj din start. O zi fastă, nu rata ocaziile! Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Cu toate că gândeşti prin o anumita logica, numită leoniană, astăzi trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica junglei pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primează în jungla de beton în care vieţuieşti.

 

 

FECIOARĂ   Alungă îndoiala în ceea ce priveşte relaţia ta sentimentală, oricum, „ce va fi, va fi”! Trebuie să-ţi săpâneşti nerăbdarea, graba, emoţiile şi să abordezi problemele în ordinea firească. Aspectele horoscopului tău nu contrazic direcţia generală de dezvoltare a viitorului. Pare o perioadă lipsită de griji, plăcută, fără evenimente, fapte sau gesturi importante notabile şi de aceea va trece repede, ca orice zi liniştită! Pentru un procent dintre Fecioare: eficace şi harnic, astăzi ai carisma personală la maxim, aşa că poţi avea unele episoade plăcute!

 

 

BALANŢĂ  Astăzi eşti optimist, motivat şi depui mult efort, pentru că ai o idee, urmăreşti ceva. Entuziasmul tău e contagios şi reuşeşti să aduci o dispoziţie bună în anturaj, la serviciu şi acasă. Amână ce nu poţi rezolva. Amână, dar nu renunţa! Oricum, totul sau aproape totul iese pe dos, întârzie sau se amână. Şi, evident, nu este din vina ta sau din cine ştie ce conjunctură cosmică. Mai interesează-te şi de cele ale sufletului. Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp!

 

 

SCORPION  Eşti gata să te aventurezi în spaţii, relaţii şi trăiri noi. Împingi limita cunoaşterii, ştii tu… ca în Star Trek! Dar realitatea e chiar lângă tine, foarte seducătoare şi promiţătoare! Astăzi evită să mai aprinzi ţigaretă după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Pe fondul unor aspecte favorabile, a eforturilor trecute, până la urmă ai o zi bună. Dar, leagă-te la cap pentru ca o să te doara! Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neaşteptate in anturaj, aceasta mai pe seară, dar avertizat înseamnă pregătit!

 

 

SĂGETĂTOR   E momentul să-ţi declari sentimentele şi opţiunile, trebuie să fii mai determinat şi să comunici fără convenţionalisme. Altfel, nimeni nu poate ghici ce om bun eşti şi ce suflet ales ai! Cu toate că poate fi o zi bună, evită graba, nepăsarea şi nerăbdarea. Eşti cam neîndemânatic şi poţi avea probleme. Fii prudent şi precaut, când conduci maşina, traversezi strada, pedestru fiind şi mai ales în convorbirile la telefon! Cum era imaginea acea: „…ca un elefant într-un magazin de porţelanuri…”. Cam aşa!

 

 

CAPRICORN   Eşti mai ferm, dar totuşi politicos, la muncă, cu şeful mitocan şi colegii coprofagi. O fi tu “retardat” dar cinstea, legea şi morala nu se negociază! O să le trimiţi chiftele… peste gard! O zi veselă şi optimistă, plină de veşti placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor şi colegilor. Aspectele îţi dau câştig de cauză, ai o zi bună. Astăzi, în una dintre cele mai lungi zile ale anului, trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te aşteptai!

 

 

VĂRSĂTOR  Ai nevoie de relaxare. După orele de program este absolut necesar să-ţi „reîncarci bateriile”. Amână tot ceea ce ai programat şi odihneşte-te. Nu lăsa să se instaleze oboseala cronică! Poţi să începi să-ţi faci proiecte pentru vacanţa. Întreabă anturajul, ce idei au colegii de la serviciu. Sau fă o cercetare pe net să vezi oferte frumoase, colorate şi pline de minciunele. În domeniul sentimental trebuie să fii mai insistent, fără să deranjezi. Este o artă, da, dar şi rezultatele…

 

 

PEŞTI   Ai stârnit invidii. Nu lăsa să se constituie un front împotriva ta. Caută-ţi aliaţi şi dezbină-i pe cei care te vorbesc de rău. Vorbeşte frumos cu inamicii tăi şi dă-le informaţii false! Pune pe curs critic acţiunile care te interesează. Sau la bal, sau la spital! Astazi ai ceva important de lucru, sau de rezolvat. Nu chiar ce-ţi doreai, dar până la urmă activitatea este… activitate! Nu pierde oportunităţile care ţi se oferă. Dar, în primul rând trebuie să fii conştient de aceste prilejuri! Fii mai prezent, mai abil, mai iscusit – se poate, sigur că se poate!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop