Evenimentul Zilei > Horoscop > Jucăriile și autoturismele, cele mai periculoase produse. 60 de ani de Parlament European. ”Repair Cafe” nu sunt pe placul chinezilor. Horoscop
Jucăriile și autoturismele, cele mai periculoase produse. 60 de ani de Parlament European. ”Repair Cafe” nu sunt pe placul chinezilor. Horoscop

Jucăriile și autoturismele, cele mai periculoase produse. 60 de ani de Parlament European. ”Repair Cafe” nu sunt pe placul chinezilor. Horoscop

Horoscop M-a avertizat să mă feresc ca de dracul, Doamne iartă-mă, de următoarele produse chinezești: autoturisme, jucării, țigări, îmbrăcăminte, scule și dispozitive, aparatură electrocasnică sau electronică, mâncare chinezească. A mai adugat și acupunctura și remediile chinezești, care, spunea el, sunt cele mai periculoase pentru un om alb.

Horoscop Pe 19 martie s-au născut: David Livingstone, Wyatt Earp, Bruce Willis, Ursula Andress, Maria Vetsera, Dinu Lipatti, Eugenia Moldoveanu, Dan Barbillian.

 

”Evenimentul Zilei” din ziua de19 martie 721 înainte de Hristos – Ptolemeu relateză că în acestă zi a avut loc o eclipsă totală de Soare, prevăzută de preoţii babilonieni cu doi ani mai înainte. Avertizat de preziceri, regele Merodach-Baladan a luat măsurile necesare şi a evitat inundaţiile catastrofale ale Tigrului şi Eufratului.

 

Horoscop  19 martie 1958, acum exact 60 de ani –  A fost creat Parlamentul European, ca for consultativ al Uniunii Europene; la această dată a avut loc, la Strasbourg, sesiunea de stabilire a Adunării Parlamentare Europene (primul preşedinte, francezul Robert Schuman), una dintre cele mai importante instituţii comunitare; Parlamentul European (cum este denumit în prezent) este ales (o dată la cinci ani) prin vot universal direct al cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene; are drept de co-decizie în proiectarea legislaţiei comunitare, de a propune amendamente (pe care Consiliul European trebuie să le ia în considerare) sau de a bloca legi (dacă majoritatea se opune); de asemenea, Parlamentul European are dreptul de a aproba sau respinge numirea preşedintelui Comisiei Europene, de a aproba acorduri internaţionale şi acceptarea de noi membri în Uniune, precum şi dreptul de a aproba sau respinge proiectul de buget sau de a hotărî cheltuieli suplimentare. (Sursă: RADOR)

 

Horoscop  După cum raportează Reprezentanța Comisiei Europene în România:

Jucăriile și autoturismele, cele mai periculoase produse.  România a transmis 13 alerte privind produsele nealimentare periculoase, din cele 2.201 înregistrate pe plan european, pe primul loc în rândul acestora situându-se jucăriile (39%), urmate de autovehicule (23%) și cosmetice (15%), principalele riscuri asociate lor fiind cele chimice (46%), de incendiu (23%) și de sufocare (16%). Media europeană include o clasificare similară, jucării (29%) urmate de autovehicule (20%), doar locul trei fiind diferit – produse textile și de îmbrăcăminte (12%) -, iar la riscuri cele de vătămare sunt clasate pe primul loc (28%), urmate de cele chimice (22%) și de sufocare (17%). Datele de mai sus fac parte din raportul anual privind sistemul de alertă rapidă referitor la aceste produse pentru anul 2017, publicat de Comisia Europeană luni, 12 martie.

Věra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a declarat: „Normele europene de protecție a consumatorilor garantează faptul că în UE sunt comercializate numai produse sigure. În caz contrar, sistemul de alertă rapidă ajută autoritățile să reacționeze prompt și să retragă toate produsele care ar putea provoca vătămări. Datorită acestui sistem, copiii noștri se pot juca în siguranță și putem preveni accidente mortale pe drumurile europene. Acesta este un bun exemplu de aplicare eficientă a normelor UE în domeniul protecției consumatorilor. Din păcate, în multe alte domenii, este nevoie să îmbunătățim aplicarea legii și să ne asigurăm că consumatorii se pot bucura într-adevăr de drepturile lor. Acesta este scopul inițiativei „Noi avantaje pentru consumatori”, care urmează să fie lansată.” 

Ca urmare a celor peste 2.000 alerte, s-au întreprins aproape 4.000 de acțiuni, cum ar fi retragerea produselor de pe piață. Aceasta arată că autoritățile naționale au monitorizat atent alertele difuzate în sistem și că au luat măsurile necesare pentru a contribui la o piață mai sigură pentru consumatori. 

Majoritatea produselor periculoase notificate în sistem au provenit din afara UE. China s-a situat pe primul loc ca țară de origine, însă procentul alertelor (în număr de 1.155) a rămas la 53%, la fel ca în anul precedent. Produsele periculoase de origine europeană au făcut obiectul a 413 notificări (26%). 

Pentru a îmbunătăți și mai mult aplicarea legislației în domeniu, Comisia va prezenta în aprilie inițiativa „Noi avantaje pentru consumatori”, al cărei scop este modernizarea normelor existente și îmbunătățirea protecției consumatorilor.

Comisia va lucra în continuare la modernizarea sistemului de alertă rapidă, viitoarea etapă urmând să permită utilizatorilor să citească alertele în toate limbile oficiale ale UE.

Începând din 2003, grație sistemului de alertă rapidă, informațiile referitoare la produsele nealimentare periculoase, retrase de pe piață și/sau rechemate oriunde în Europa, circulă rapid între statele membre și Comisia Europeană. În acest fel, pot fi luate peste tot în UE măsurile necesare, cum ar fi interzicerea/oprirea vânzărilor, retragerea, rechemarea sau refuzarea importurilor de autoritățile vamale. 

La acest sistem, participă în prezent treizeci și una de țări (UE, împreună cu Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Horoscop  Țin minte că, prietenul meu chinez, Țu Kă Wen, cel care m-a învățat morala cantoneză și mi-a explicat I Ching și Zodiacul Chinezesc, m-a avertizat să mă feresc ca de dracul, Doamne iartă-mă, de următoarele produse chinezești: autoturisme, jucării, țigări, îmbrăcăminte, scule și dispozitive, aparatură electrocasnică sau electronică, mâncare chinezească. A mai adugat și acupunctura și remediile chinezești, care, spunea el, sunt cele mai periculoase pentru un om alb. Când l-am întrebat de ce, a zâmbit doar, ca Buddha. Apoi a spus, uitându-se peste mine: este o poveste lungă, tu să faci cum ți-am zis!  A mai adăugat că România face produse industriale mult mai bune decât China. Se întâmpla acum aproape trei decenii, imediat după lovitura de stat. Apoi, industria românească a fost distrusă, iar pe piață se găsesc aproape numai produse foarte proaste făcute în China. Încep să mă gândesc că după principiul cui prodest, lovitura de stat din România a fost pusă la cale de… China! Pare ridicol, nu-i așa?

Horosco  Când a fost să-mi alcătuiesc un nou PC a fost o întreagă poveste. Pe piața românească se găsesc NUMAI produse relativ ieftine, calitativ inferioare, făcute în China, RPC, tot aia este. Abia am găsit pe net un procesor făcut în Malaysia, o placă de bază din Taiwan, sursă din Japonia și memorii din Singapore. Pentru astea am avut bani, sunt și pentru boierii bogați la prețuri mai mari, cu contacte aurite și garanție pe viață. Dar, nu sunt făcute în China.

Va spuneam altădată că este evident: calitatea chinezească, modul de producție oriental, ruinează lumea, prin consumul exagerat.

Horoscop De câțiva ani, împotriva modului consumist, risipitor și iresponsabil de viață s-a ridicat o armată, da, o adevărată armată. Repair Cafe” este conceptul, la care ader sută la sută. Și ”Remakery”, o întreagă rețea mondială. Tehnicieni, sau ingineri, de obicei într-o cafenea la modă, sau într-o locație oarecare, învață omul de rând cum să repare diferitele aparate electrocasnice, casnice, electronice, IT. Și repară! Pe gratis! Este voluntariat, armata numără deja, în toată lumea, cam 11.000 de persoane calificate tehnic. Este puțin. Se estimează că anul acesta, 2018, vor fi aruncate la gunoi 50 milioane de tone de aparatură, echipamente, uilaje etc care ar fi putut fi reparate.

 

Horoscop Acest lucru, cu repararea, nu convine deloc fabricanților chinezi, le strică piața și le micșorează profiturile. Stuart Ward, unul dintre voluntarii ”Reading Repair Cafe” relateză  că a primit încercări de descurajare. Fiind un foarte bun IT-ist nu a fost greu să afle că emailurile proveneau de la dealerii locali ai fabricanților chinezi. Reacția lor a fost cum a reușit să dea de ei, că folosiseră tot felul de emulatoare și de ascunzătoare de ID. Stuart le-a răspuns: folosiți componente proaste, Made în China!

 

În România nu prea am auzit de ”Repair Cafe”, de fapt au dispărut toate atelierele de reparații. Cu excepția nepotului meu Shahin Ciobotea, da, și el e născut la Teheran, care repară… orice! Într-un fel, așa cum încerc și eu, fără șurubelniță Philips, să repar lumea asta stricată. Este foarte greu, sunt multe componente umane de proastă calitate, dar dacă măcar câțiva o să vă amintiți că sunteți urmașii lupilor, nu niște neica-nimeni veniți din Asia, că aveți drepturi suverane și că ați dat nume lucrurilor de pe aici și că ați făcut legea în Balcani, cred că am reparat ceva!

 

Horoscop  A nins, a nins destul în Prahova submontană, am făcut focul și am nimerit niște butuci plini de rășină, care au pocnit magic și prevestitor, au povestit în limba lor despre vremurile ce va’ să vină. Pe muzica TSFH. Dacă la stele nu pot să mă uit, măcar o poveste tot mai știu, dar asta mâine, pentru că este dreptul ei, este o altă zi!

 

                                                       

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

 

horoscop

 

BERBEC  O creştere a energiei, a capacităţii de activitate. Ziua de luni, 19 martie, este o perioadă în care anumite planete aflate în zodii, altele decât domiciliul lor, influenţează, poate, prin rezonanţă poate prin alt mecanism obscur, evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. În principal din cauza aspectelor lui Saturn – dar Marte, protectorul zodiet tale, din fericire, face aspecte bune cu Venus şi Uranus. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri, sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Soarele, în mod convenţional, este la limita zodiei tale şi acest lucru se poate ilustra astăzi printr-o creştere a energiei, a capacităţii de activitate, dar şi printr-o nelinişte şi foială  permanentă. Parcă, astăzi, mai ales pe seară, nu-ţi găseşti locul.

 

horoscop

 

TAUR  Perioada îţi este, înca odata, favorabilă. Totusi, este o zi amestecata. Astăzi, cine riscă, NU câştigă!  Impresia generală a horoscopului este de reașezare si regândirea a unor strategii. Apar noi actori în joc. Saturn, maximus maleficus, aspecteaza disonant, de ceva timp, din primul decan al Capricornului, ceea ce nu are darul sa faca lucrurile mai simple sau mai usoare.  Nu refuza nimic, dar nici nu face „mişcari” – păstrează zâmbetul pe buze, stelele tale protectoare, Pleiadele cele capricioase, te vor proteja in continuare ! Ai incredere ! Nu deschide nici o directie, nici un proiect lunea asta, chair dacă se zice ca lucrurile trebuiesc pornite de luni, lasă ca lucrurile să se aranjeze de la sine. Ocoleşte orice discuţie cu anturajul apropiat despre posesiuni comune. Fii extrem de scurt in discutţiile cu anturajul. O singura fraza, clară, este de ajuns!

 

horoscop

 

GEMENI    Luni, 19 martie, este pentru tine o zi uşoară. Poate fi chiar o perioadă plicticoasă şi capricioasa de iarnă târzie sau primăvară timpurie, dacă poți, amâna tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu, poate pentru mijlocul săptămânii, poate pentru săptămâna viitoare… Emoţiile tale sunt pastelate iar pozitia relativă dintre Venus şi alte planete arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru relaţii romantice. In prima parte a zilei, dimineaţa, ai o mică complicaţie de ordin financiar: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ. Perioada este favorabilă călătoriilor, mai depărtate sau apropiate – asta dacă trebuie să pleci într-o delegaţie sau călătorie de afaceri, pentru că vacanţele sunt mai rare în acestă parte a anului.  Daca vrei neaparat să te auzi vorbind, trăncaneşte cu eleganţă şi snobism despre artişti, muzică şi film şi lasă-ţi prietenii în pace!

 

horoscop

 

RAC  Astăzi ai un bun prilej să recapeţi iniţiativa. Ziua de luni, 19 martie, aduce ceva nou în viaţa ta – este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, sau eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini şi oameni noi.  Sunt mai multe aspecte malefice generale, dar cred ca se referă la evenimente sociale şi la relaţiile dintre oameni – care sunt prost aspectate. Întotdeauna sunt prost aspectate! Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare. Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua respectivă este un bun prilej să recapeţi iniţiativa, mai ales în familie. Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, dar nu pentru începerea unor noi întreprinderi. Călătoriile şi drumurile rămân în continuare bine aspectate cu tranzite benefice ale lui Mercur. Este şi o petrecere, pe seară, pentru procentul din Raci care doresc să se distreze.

 

horoscop

 

LEU  Trebuie să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfel vei avea probleme. Numai pentru barbati: să fie foarte clari în exprimarea sentimentelor. Trebuie să spui femeii pe care o iubeşti, eternul „te iubesc!”, fară multe cadouri, flori şi alte mărunţişuri, dar în momente şi situaţii adecvate. Nu că nu ar fi importante sclipiciurile în ochii femeilor care sunt coţofane drăguţe şi simpatice, plenar şi iremediabil, dar configuraţia astrologică arată că o comunicare precisă a sentimentelor tale în perioada menţionată este foarte benefică şi cu efect pe termen lung. De asemenea, în afaceri şi politică nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie. Fă-ţi stereotipuri de exprimare! Lumea trece printr-o configuraţie malefică din cauza răutății și a prostiei, care provoacă, prin rezonanţă, sau Dumnezeu ştie cum (ştie cu siguranţă!) şi mai mult haos in comunicare si sentimente, dar nu trebuie să se încurce afacerile tale din atâta lucru!

 

horoscop

 

FECIOARĂ   O atitudine fermă dar şi uşor comică rezolvă situația.  Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice şi malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii, planeta guvernantă în tema ta în această perioadă de timp. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani sau să faci cheltuieli inspirate”. Sunt unele probleme in familie – dar o atitudine ferma dar şi uşor comica rezolva situatia. Prudenta si diplomatia trebuie sa te caracterizeze, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu si fata de anturaj, in general. Pe total ziua de 19 martie este, în general, favorabilă.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Cel mai adesea lucrurile sunt dezarmant de simple. Ziua de astăzi este o zi de legătură. Pentru că face legătura dintre două module, între pregătire şi desfăşurare, între plan şi acţiune, intre mental şi material. Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fii selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza şi sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple. Trebuie să recuperezi timpul pierdut; de asemenea este bine să reconfirmi înţelegerile şi promisiunile făcute, cele care îţi convin, binânţeles, – în sensul verificării dacă partenerii de sau din familie sau de afaceri sunt capabili să se ţină de cuvânt, iar pe de altă parte poţi adăuga nuanţe favorabile ţie.  Timpul se recuperează în dauna altui timp. Nu te împărţi în prea multe activităţi, nu te enerva pentru amănunte mărunte – lumea este plină de indivizi rudimentari şi nu se cade să te cobori la nivelul lor.

 

horoscop 

 

SCORPION   Poţi profita de o situaţie conjuncturală, de un chilipir. Ziua de luni, 19 martie, este o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă, de la o carte bună la un sfat de taină cu prietenii adevăraţi. Poziţia reciprocă a lui Jupiter şi Mercur poate fi interpretată, pentru perioada imediat următoare, ce depăşeşte ziua în cauză, ca un posibil chilipir. Adică vei profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproşfiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, spune Jupiter!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Poţi onora obligaţiile trecute, dar şi astea numai în sume mici. Este o zi a atenţiei mărite pentru că stelele arată posibile pierderi de bani şi de relatii, de prietenii, poate.  În perioada menţionată trebuie să eviţi orice promisiune, sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare, sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor, sau al poziţiei. Peste câteva zile configuraţia planetară îţi este din nou binevoitoare şi poţi beneficia de influenţe cosmice care chiar daca nu iti vor umple buzunarele, în orice caz nu le vor goli. Poţi onora obligaţiile trecute, dar şi astea numai în sume mici. Aspectele negative sunt punctuale interesând câteva dintre domeniile vieţii. Este vorba de o conjunctură cu planetele strânse în câteva zodii, doar. Un posibil incident domestic in familie. Cu atenţie şi diplomaţie, ba mai mult, folosind aurita cale de mijloc, fără să schimbi nimic din obiceiurile tale, sau să reaşezi dramatic relaţii şi legături, dar fiind în permanenţă atent – totul  este în echilibru şi în avantajul tău.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Te simţi aproape excelent ceea ce este un motiv suficient sa ţii nasul pe sus. Planetele colective arata aspecte „ilegale”. Ceva se intamplă in anturajul tau apropiat. O intrigă, un comploţel, ceva – şoapte în amurg şi întâlniri de carvunari pe inserate. Este momentul să pregatești contramasurile! O veste îţi va  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Te simti aproape excelent ceea ce este un motiv suficient să ții nasul pe sus. Înfumurarea şi aerele de primadonă îţi vor trece imediat când o să faci socoteala cât ai cheltuit perioada asta şi ce datorii ai de achitat. Bate un vant de libertate, mai ales prin buzunare si prin portofel, asa ca pune-ţi capul la contribuţie cum să faci rost de bani! Stelele îţi sunt favorabile, aşa că o să te descurci şi de data asta. Ca un acrobat fără plasă!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Atenţie la mijloacele de transport în comun.  Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc. Atenţie la mijloacele de transport în comun. Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Spiritul tău utopic se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de bârfe suculente, intrigi enigmatice şi comploturi vesele. Te interesează farmazoneriile şi tot felul de societăţi secrete elitiste. Ritmul tău de viaţă este foarte rapid, aproape infernal, la acest început gotic de primăvară  Puţini ţin pasul cu tine. Eşti ca o văpaie, ca un aruncător de flăcări, iar natura ta neastâmpărată suportă bine vremea ciudată şi acceleraţia propriului ritm. Sigur, pe termen scurt. După aproape… câteva zile de viaţă trepidantă bateriile tale se consumă, ca în desenele animate. Aşa că din cascadă, te transformi în… baltă, tăbărând la propriu şi la figurat pe capul celor care mai au energie.

 

horoscop

 

PEŞTI  Nu cheltui şi nu promite sprijin financiar. Ziua de luni, 19 martie, este neplacută. Adică este de-a dreptul nefavorabilă, ce să mai ne ascundem după cuvinte pompoase. Până acum ai avut o perioadă bună, să fim drepţi!  Sfaturile stelelor sunt să nu faci promisiuni şi să nu rişti nimic în această perioadă a zilei de astăzi. Limitează-te doar la activităţile curente, întâlneşte doar oameni cunoscuţi, de la care ştii la ce să te aştepţi şi care în mod verificat, nu pot să-ţi facă probleme prea mari. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera in replici. O distribuţie inegală conjuncturii astrale te dezavantajează şi, conform teoriei haosului, poate genera pe termen lung tendinţe malefice. Este ca vechea vorbă irlandeză : “Din cauza unei caiele, o potcoavă s-a pierdut / Din cauza unei potcoave, un cal s-a pierdut / Din cauza unui cal, un sol s-a pierdut / Din cauza unui sol, o bătălie s-a pierdut / Din cauza unei bătălii, Regatul a fost pierdut !”.  Şi ultimul şi cel mai important sfat al stelelor: în perioada în chestiune nu cheltui şi nu promite sprijin financiar, pentru că va fi pagubă curată!

 

horoscop