Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP Încă trei canale internaționale YouTube. Raport asupra realității virtuale. Jurnaliștii se pregătesc de război │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
HOROSCOP  Încă trei canale internaționale YouTube. Raport asupra realității virtuale. Jurnaliștii se pregătesc de război │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP Încă trei canale internaționale YouTube. Raport asupra realității virtuale. Jurnaliștii se pregătesc de război │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP ”Noi, UE, trimitem acest curier unor persoane și avertizori publici, cam o mie în toată Europa. Ne așteptăm ca să aleagă din subiectele tratate și traduse în limba respectivă, subiecte de inters din secțiunea publică și să le distribuie. Faptul că o bună parte din corespondenții noștri nu făceau acest lucru, ci țineau informațiile noastre pentru afacerile lor personale, ne-a făcut să renunțăm cam la jumătate din corespondenți”.

 

 

 

 

 

HOROSCOP Pe 28 iulie s-au născut Jackie (Kennedy) Onassis, Marcel Duchamp, Alberto Fujimori, Riccardo Muti, Ludwig Feuerbach, Charles Hard Townes, Ignaz Bösendorfer, Victor Babeş, Ioana Pavelescu, Nicolae Patraulea, Silviu Iorgulescu.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena, dintre cei 70. Sf. Pavel de la Xiropotamu. Nimic în ”Kalendar”.

 

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit curierul de la Bruxelles. Acum câteva săptămâni fusesem anunțat că se suspendă. Așa că, curios din fire, am sunat-o pe referenta de specialitate de la UE, de la Bruxelles și am întrbat-o de ce am fost anunțat că se suspendă curierul, apoi a venit ca de obicei. Răspunsul a fost: ”nu este cazul dvs. Noi, UE, trimitem acest curier unor persoane și avertizori publici, cam o mie în toată Europa. Ne așteptăm ca să aleagă din subiectele tratate și traduse în limba respectivă, subiecte de inters din secțiunea publică și să le distribuie. Faptul că o bună parte din corespondenții noștri nu făceau acest lucru, ci țineau informațiile noastre pentru afacerile lor personale, ne-a făcut să renunțăm cam la jumătate din corespondenți. Repet, nu este cazul dumneavoastră” – adică al meu.

Așa că îmi fac treaba de persoană și avertizor public informându-vă de următoarele, cred că sunt unele date cu impact asupra vieții domniilor voastre, sau cel puțin interesante, vă spun pe ce lume suntem:

HOROSCOP  Radiodifuzorul public olandez VPRO a lansat trei canale internaționale YouTube care prezintă o selecție de programe cu subtitrare în limba engleză, spaniolă și franceză. Cele trei canale: Povestiri din lumea întreagă VPRO, VPRO Documentar și Metropolis sunt disponibile sub marca VPRO difuzată pe YouTube, oferind aproximativ 300 de ore de programe. Radiodifuzorul a primit un grant din partea Comisiei Europene pentru subtitrări, operațiune  externalizată către Ericsson. Deja a început și subtitrarea programelor în  limba germană, așadar, încă 150 de ore de programe vor fi disponibile în patru limbi. Canalele sunt disponibile numai în afara Olandei din cauza restricțiilor impuse de drepturile de autor, iar versiunea originală olandeză a programelor poate fi văzută pe site-ul radiodifuzorul de limbă  olandeză. Pentru cei interesați, accesați VPRO Broadcast brand pe YouTube.

Mai multe la http://www.broadbandtvnews.com/2017/07/20/dutch-pubcaster-launches-international-youtube-channels/

HOROSCOP  Raport EBU asupra practicării și receptării Realității Virtuale. Realitatea virtuală(VR) a generat foarte mult entuziasm în industria media în ultimii câțiva ani, odată cu implicarea semnificativă a giganților din internet și noile technologii cum ar fi Facebook (care a cumpărat Oculus), Google (cu proiectele sale speciale Daydream și JUMP) sau chiar Samsung, Sony și Nokia, ca să citam doar câteva companii deja celebre. VR este un format mediatic inovator care oferă noi oportunități pentru crearea de conținut, povestirea lui și implicarea spectatorilor în lumea descrisă. Noul raport al EBU pe tema VR oferă o imagine de ansamblu a experiențelor și curbelor de învățare ale membrilor săi, pe măsură ce explorează sectorul VR. Raportul demonstrează diferitele nuanțe ale VR, precum și diferitele provocări tehnice care trebuie abordate pentru a crea o experiență convingătoare. Nu în ultimul rând, raportul evidențiază eforturile EBU pentru a-și ajuta membrii să reușească să creeze experiențe imersive de calitate superioară și recomandă să se gestioneze pașii următori pentru membrii EBU în călătoria lor în VR. Noile tehnici de Realitate Virtuală permit realizarea unor experiențe multimedia impresionante și sunt folosite în programele complexe audiovizuale pentru a-l plonja pe ascultător-privitor în miezul acțiunii.

Mai multe pe https://www.ebu.ch/publications/virtual-reality-how-are-public-broadcasters-using-it

 

HOROSCOP  Departamentul HEST (Hostile Environment Safety Training) al EBU organizează un nou curs de perfecționare-actualizare a cunoștințelor în domeniul siguranței și gestionării riscurilor, la Riedenburg, în Germania, în perioada 27-28 septembrie ac. Cursul se adresează jurnaliștilor, reporterilor, cameramanilor și personalului tehnic care lucrează în situații nesigure și imprevizibile. Scopul cursului este să ofere cunoștințele și instrumentele necesare pentru evaluarea pericolului în zonele de război, cu tulburări civile, în timpul revoltelor urbane, al crizelor umanitare, în situații de atacuri teroriste și de dezastre naturale. Astfel, se vor preda și reactualiza elemente referitoare la: prevenirea criminalității, utilizarea transportului local, caracteristicile și folosirea armelor (pistoale, revolvere, arme de asalt, etc), selectarea echipamentului de protecție, o actualizare a noilor dispozitive periculoase, ce faci în caz de atac terorist, de atac cu gaze, sau bombardament de artilerie, în caz de răpire, tehnici de supraviețuire în captivitate, tehnici de negociere, tehnici de prim ajutor, sfaturi pentru femeile jurnaliste, etc. Cursurile vor fi ținute de foști ofițeri superiori, de formatori și operatori din forțele speciale britanice și de experți medicali cu experiență în zonele de conflict.

 

Mai multe pe  https://www.ebu.ch/contents/trainings/2017/09/hest-refresher.html

 

HOROSCOP Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawani și hobbiți, în sfârșit sunt singur în pustnicia mea. Cu cățeii, pisoii, cei doi arici, veverițele care vin când vor ele și câteva stoluri de vrăbiuțe și alte zburătoare colorate. O să citesc un articol în care Emir Kusturica îl laudă pe Vladimir Vladimirovici Putin și un fake news ”Sputnik”, un așa-zis sondaj promonarhie, se bagă strâmbe, se bagă – tehnicile bolșevice nu au fost uitate – apoi o să răspund la corespondență și poate mai am puțin timp să mai văd un film, cred că ”Valerian and…” al lui Luc Besson. Vă asigur cu toată certitudinea că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                         ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Astăzi eşti eşti inspirat – fii hotărât şi ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Pune-ți energia în serviciul celor dragi, trebuie să-i ajuți, unii dintre ei nu știu să ceară sprijin. Lasă-ţi curiozitatea să exploreze noi domeni. Nu este nimic greşit la planul originar, sunt necesare doar mici schimbari şi reglaje de rutina. Atenţie la influenţa din ce in ce mai mare a unui partener cam incapăţânat din familie sau dintre prieteni, care poate să-ţi facă o seamă de necazuri, in mod neintenţionat.

 

HOROSCOP

 

TAUR   Fii realist și nu te minți singur. Ești folosit de cei din jurul tău, în diverse moduri, la serviciu și acasă. Asta este, nu faci tu o lume nouă. Dar măcar să-ți mulțumească, cel puțin atât. Soarele trece prin grade magice de vară care rezonează în adâncul fiinţei tale. Dorinţele tale secrete, visurile nespuse, par că încep să se materializeze, cum s-au materializat şi în trecut. Eşti norocos şi ştii asta! Pe de altă parte o serie de tulburări familiale din ultima perioadă continuă astăzi în alt registru, iar veşnic nemulţumitul Saturn face ca lucrurile să întârzie sau să fie amânate.

 

HOROSCOP

 

GEMENI   Din nou nişte veşti aşa-şi-aşa. Lasă analiza şi sinteza, prima impresie contează, acționează! Odihneşte-te mai mult, cruță-te, oboseala s-a strâns la acest sfârșit de săptămână de lucru. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Evident, pentru că să faci parte din această schimbare, nu trebuie, în primul rând, să te enervezi! În al doilea şi în al treilea rând – nu trebuie, din nou, să te enervezi! Stai şi cugetă, vorba ardeleanului… Apoi acţionează la momentul potrivit. Zâmbeşte şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important.

 

HOROSCOP

 

RAC  O zi făcută parcă de un înțelept oriental. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare. Totul pare în echilibru dinamic, dar nu pleca la drum, spre o destinație de weekend. Trebuie sa incepi sa faci economii, fară să-ţi schimbi esential felul in care traiesti – economia este arta prin care obtii maximum de la viata. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la curentul de aer. Banii sunt bine aspectaţi – poti valorifica obiectele inutile din caminul tau.

 

HOROSCOP

 

LEU  Rezervă ziua activităţilor pe care le stăpânești. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri, sau noi relaţii. O zi de vineri obișnuită, cu ritualul cumpărăturilor, un catharsis necesar. Nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te veţi numi. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  Un semn de foc, alt semn de foc, iti poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Foarte bine, să vedem ce se întâmplă.

 

HOROSCOP

 

FECIOARĂ  Eşti sensibil din punct de vedere emoţional. Fii atent la promisiunile care le faci, nu da speranţe inutile. Zi favorabilă relațiilor sociale și călătoriilor, mai ales a celor scurte. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Fecioarei să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. Este o perioadă propice pentru implicare împreună cu familia, prietenii. Trebuie să-ţi îndrepţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit. Nu ești tu cel mai isteț de pe piață, dar poți să-ți rezolvi problemele în mod satisfăcător.

 

HOROSCOP

 

BALANŢĂ   Si vis pacem para bellum  – dacă dorești pacea, pregăteşte-te de război! Astăzi, dacă vrei neapărat, poţi avea un conflict, dar cu ceva calm, diplomaţie şi tact poţi obţine mai multe. Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite : poate din dividente, poate din valorificarea unor active. Fereşte-te de posibile greşeli sau erori la serviciu sau în bucătărie, unde îți faci cafeaua de dimineaţa. Întâi gândeşte, apoi acţionează. Veşti bune de departe, care te fac sa-ti reajustezi unele proiecte ale tale pe termen foarte lung.

 

HOROSCOP

 

SCORPION   Nu te îngrijora inutil, stelele îţi sunt favorabile. Astăzi poţi profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau poţi culege o parte din avantajele ce provin din aranjamentele altora. Ziua este de asemenea favorabilă nativilor din Scorpion cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.  Gândeşte-te cum să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, cu suflet, nu-i lăsa pe alţii să-şi bată joc şi să le facă strâmbe.

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR   Primeşti veşti, unele bune, despre proiectele tale pe termen lung, dar alte date te fac să schimbi nişte planuri pentru weekend.  Îţi faci probleme degeba, totul se va aranja, ca prin minune! Nativii si nativele din Sagetator trebuie să-şi îndrepte atenţia către rude, asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu, sau de plajă, pentru ca să evite unele neplăceri. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, duşmanii au şi ei problemele lor aşa încât te mai slăbesc un pic. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii.

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN   După o dimineaţă densă, obositore, este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. Ţine-te de ce ai făcut până acum, deocamdată. Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile, respiră adînc, uită-te pe sub sprâncene şi dă-i bice: ”ridi, pagliaccio!”. Ba fericit, ba posac, o să-ţi faci un titlu de glorie să comunici tuturor sentimentele profunde ale fiinţei tale. Cauţi un confident pe care nu îl găseşti…

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR    Înțelegi preocupările, problemele și interesele celor din jurul tău și încerci să le respecți. Atâta timp cât nu sunt în conflict cu proiectele tale, este bine să ai niște aliați sociali. Pe de alta parte cu un Marte bine aspectat si cu un Jupiter zambitor ai astazi o propunere interesanta pe care este bine sa o analizezi cu atentie. Pentru un procent din nativele zodiei: ei bine, configuratia stelelor arata ca se intimpla ceva nou in viata ta, in domeniul dragostei, al relatiilor sociale sau al familiei. Fii pe fază!

 

HOROSCOP

 

 

 

PEŞTI    Nu te enerva din lucruri mărunte, cum ar fi incidentele casnice, sau, întârzierile. Numai proştii sunt sobri tot timpul. Zâmbeşte, păstrează-ţi calmul, serenitatea şi buna dispoziţie. Respectă regulile de circulaţie. Nu te duce la bancă, sau la bursă, la casele de pariuri, nici măcar în piaţa, la cumpărături. Un aspect disarmonic te poate face să pierzi bani – ceea ce este ar fi un dezastru în aceste timpuri de vară, cu cheltuieli multe. Fii atent și nu se va întâmpla nimic rău.

 

HOROSCOP END

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: