Editura Evenimentul si Capital

„Glorie PATRIARHULUI ROMÂNIEI, pentru că a construit o CATEDRALĂ gigantică, în timp ce în Occident ard sau sunt dărâmate.” Mesajul Marii Loje a Franței. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 17469 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

19 aprilie

Horoscop Pe 19 aprilie s-au născut: Lucreţia Borgia, Paloma Picasso, Jayne Mansfield, Alan Price, Calistrat Hogaş, Nicu Covaci, Adrian Rogoz, Anghel Saligny.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan Palolavritul şi Pafnutie. Nimic în ”Kalendar”.

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, nu v-am ascuns niciodată că am multe legături, peste tot în lume. Surse. Un prieten din Franța, mai mic ca mine cu vreo zece-cincisprezece ani, lucrează pe Quai d’Orsay și îmi spune ”oncle”, mi-a trimis un comunicat al unei mari loje masonice, din care face parte. Este vorba de Grand Loge De France, obediență masonică de Rit Scoțian Antic și Acceptat, care are în hexagon cam 35.000 de frați în 927 de loji. Iată comunicatul:

Comunicat al Marii Loje a Franței

Paris, 15 aprilie 2019

Notre Dame arde

Notre Dame arde și inimile noastre sângerează. Este o tragedie.

În secolul 13 arhitecți și companioni de geniu au construit această minunăție.

Asigurăm pe catolici și pe creștinii de pretutindeni de tot sprijinul nostru.

Gândurile noastre însoțesc la fel Parisul și pe parizieni, doar Notre Dame este simbolul Parisului pentru lumea întreagă.

Dar, Notre Dame, mai mult decât un simbol al Parisului și al francezilor, aparține istoriei universale. Ea poartă spiritul universal. Ea este simbolul cunoașterii și a geniului uman. Ea este simbolul viu, peste flăcări, a ceea ce apropie bărbații și femeile, oricare ar fi originile lor, sau confesiunea.

Asigurăm pe toți cei care iubesc acest monument, întreaga umanitate, de emoția nostră profundă și de imensa noastră tristețe.

Fiecare dintre noi și Marea Lojă a Franței, în totalitate, trecând timpul durerii și al regretelor, vom participa la reconstrucția catedralei Notre Dame.

Este datoria noastră în fața istoriei.

Pierre-Marie Adam Grand Maitre de la Grande Loge de France

Diplomatul francez m-a contactat pentru că știa că după nenorocirea cutremurului din 1977 m-am implicat în repararea și consolidarea multor biserici din România. Dorea să știe care sunt etapele și cam cât ar dura fiecare. Cred că, cineva de la Versailles, înspăimântat de termenul de cinci ani impus de președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru refacerea completă a catedralei, a vrut să știe de la cineva neimplicat, din afara intereselor, dar care iubește adevărul și are experiența și expertiza tehnică necesare. I-am spus ce și cum, i-am făcut și o schemă.

Francezul a fost foarte mulțumit. Și eu am fost mulțumit când mi-a spus: ”Felicitări românilor! Glorie PATRIARHULUI ROMÂNIEI, pentru că a construit o CATEDRALĂ gigantică, în timp ce în Occident ard, sau sunt dărâmate. Aud că vine și Papa Francisc să o viziteze. Bravo României!” Se pare că înțelegi valoarea unui lucru, atunci când îl pierzi, pleacă în fum. Și iar se pare că este altceva, decât tâmpenii cu țigani. Cred că prețuirea unuia care își știe familia încă din secolul IX, este mult mai importantă decât istericalele unei ziariste care are ceva cu țiganii.

Ce ar mai spune clovnii ăia cu locurile strâmte și de lemn? Îi înțeleg, le plac coșciugele, alea sunt strâmte și de lemn. Operele artistice rămân opere artistice, nu ar trebui politizate, dar nu orice fonfăit poate face mișto, chiar de orice!

Am spus de mai multe ori că bisericile, catedralele, sunt cuiele care țin harta Europei, albe și creștine, pe fața lumii. A fost scos un mare piron de argint! Trebuie bătut înapoi, poate înlocuit cu unul din titan!

DOA s-a autosupendat, ca o reacție de doliu, de durere și tristețe, dar am mai primt niște solicitari din partea nemuritorului notar alchimist Nicolas Flamel, (sau cine pretinde că este), a religiei Wicca și a Ligii magicienilor din Franța. Nume mari și misterioase, dar care acum ascund doar dorința de a face bine, fie că sunt creștini, sau nu. Toate în legătură cu reconstrucția catedralei, fondul astrologic și tainic al problemei. Cînd și cum. Așa că am treabă, vă rog să mă scuzați, dar mă revanșez eu cu o poveste, o pildă, o istorie, doar mâine este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Nu te grăbi, nu te forţa să faci lucrurile repede, luând unele riscuri. O zi obositoare şi aglomerată. Nu lua decizii importante. Relaxeză-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună! Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul financiar. Fă un tur pe la „activele” tale. Astăzi coopereaza, dar atenţie la confesiuni. Nu te lega la cap daca nu te doare capul – capul fiind guvernat în mod tradiţional de zodia Berbecului. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celei (celui) drag(i). Poate că ar fi bine, dacă îţi permite punga, pentru perioada pascală, să faci acum cumparaturile pentru sărbători – preţurile cresc constant – veniturile scad la fel.

TAUR O surpriză plăcută, poate prima dintr-o serie întreagă! Disensiunile cu asociaţii de afaceri, sau cu partenerii de viaţă le poţi transforma în propuneri de afaceri şi proiecte pentru viitor. Dimineaţa, o vorbă, un telefon sau o informaţie iţi aduce o veste buna, dar de care erai ca si sigur. Increderea eterna in prieteni se numeste loialitate. Astăzi verifici această vorbă veche din Orient. Din nou niste veşti aşa-şi-aşa. Odihneste-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze. Concentreaza-te, lasă confuzia pe alta dată. Confuzie care iţi stă bine uneori. Astăzi, nu! Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.

GEMENI Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are şi ea virtuţile ei. Cumpărături săptămânale şi o seară plăcută, poate la un spectacol! Astăzi este o perioadă plăcută şi complicată. Poate fi chiar o perioadă monotonă ca vremea de afară, vreme de croşetat pulovere sau de făcut dragoste, că bani nu ai cu siguranţă de numărat! Condiţia este să amâni tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu. Toată perioada zilei de astăzi, dar mai ales dimineaţa este sub semnul lui Saturn, care întârzie lucrurile, dar le face mai consistente, importante şi rezistente. Emoţiile tale sunt pastelate iar poziţia relativă dintre Venus şi Marte arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru sexul frumos, sau bănos, în funcţie de sex şi orientare sexuală.

RAC Domeniul sentimental este favorizat, aşa că nu mai ezita! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează regimul alimentar. O veste bună. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare. Nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute. Astazi trebuie sa stai linistit si sa astepţi ca ziua sa treacă. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arătaţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală. Rezervă ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie. Dacă totuşi eşti hotărît pentru o plecare, sau orice iniţiativă, este bine să pleci mâine dimineaţă.

LEU Astăzi fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste despre nişte bani. Sau măcar o informaţie onorabilă! Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi. Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii să te relaxezi. Întârzierile şi amânările te enervează teribil dar totuşi, nu lua nici o decizie importantă, amână până vei avea mai multe informaţii – cel puţin până mâine. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le fie în afaceri, fie în dragoste. Poţi să obţii un favor, fie la serviciu, fie acasă, în familie sau cuplu. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul.

Femeia din spatele TVR! Cine este cea acuzata ca sprijina PSD! Mare SCANDAL in Televiziunea Publică

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI