Evenimentul Zilei > Horoscop > ”Glorie PATRIARHULUI ROMÂNIEI, pentru că a construit o CATEDRALĂ gigantică, în timp ce în Occident ard, sau sunt dărâmate”. Mesajul Marii Loje a Franței. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
”Glorie PATRIARHULUI ROMÂNIEI, pentru că a construit o CATEDRALĂ gigantică, în timp ce în Occident ard, sau sunt dărâmate”. Mesajul Marii Loje a Franței. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

”Glorie PATRIARHULUI ROMÂNIEI, pentru că a construit o CATEDRALĂ gigantică, în timp ce în Occident ard, sau sunt dărâmate”. Mesajul Marii Loje a Franței. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

19 aprilie

 

Horoscop Pe 19 aprilie s-au născut: Lucreţia Borgia, Paloma Picasso, Jayne Mansfield, Alan Price, Calistrat Hogaş, Nicu Covaci, Adrian Rogoz, Anghel Saligny.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan Palolavritul şi Pafnutie. Nimic în ”Kalendar”.

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, nu v-am ascuns niciodată că am multe legături, peste tot în lume. Surse. Un prieten din Franța, mai mic ca mine cu vreo zece-cincisprezece ani, lucrează pe Quai d’Orsay și îmi spune ”oncle”, mi-a trimis un comunicat al unei mari loje masonice, din care face parte. Este vorba de Grand Loge De France, obediență masonică de Rit Scoțian Antic și Acceptat, care are în hexagon cam 35.000 de frați în 927 de loji. Iată comunicatul:

Comunicat al Marii Loje a Franței

Paris, 15 aprilie 2019

Notre Dame arde

Notre Dame arde și inimile noastre sângerează. Este o tragedie.

În secolul 13 arhitecți și companioni de geniu au construit această minunăție.

Asigurăm pe catolici și pe creștinii de pretutindeni de tot sprijinul nostru.

Gândurile noastre însoțesc la fel Parisul și pe parizieni, doar Notre Dame este simbolul Parisului pentru lumea întreagă.

Dar, Notre Dame, mai mult decât un simbol al Parisului și al francezilor, aparține istoriei universale. Ea poartă spiritul universal. Ea este simbolul cunoașterii și a geniului uman. Ea este simbolul viu, peste flăcări,  a ceea ce apropie bărbații și femeile, oricare ar fi originile lor, sau confesiunea.

Asigurăm pe toți cei care iubesc acest monument, întreaga umanitate, de emoția nostră profundă și de imensa noastră tristețe.

Fiecare dintre noi și Marea Lojă a Franței, în totalitate, trecând timpul durerii și al regretelor, vom participa la reconstrucția catedralei Notre Dame.

Este datoria noastră în fața istoriei.

Pierre-Marie Adam
Grand Maitre de la Grande Loge de France

 

Diplomatul francez m-a contactat pentru că știa că după nenorocirea cutremurului din 1977 m-am implicat în repararea și consolidarea multor biserici din România. Dorea să știe care sunt etapele și cam cât ar dura fiecare. Cred că, cineva de la Versailles, înspăimântat de termenul de cinci ani impus de președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru refacerea completă a catedralei, a vrut să știe de la cineva neimplicat, din afara intereselor, dar care iubește adevărul și are experiența și expertiza tehnică necesare. I-am spus ce și cum, i-am făcut și o schemă.

Francezul a fost foarte mulțumit. Și eu am fost mulțumit când mi-a spus: ”Felicitări românilor! Glorie PATRIARHULUI ROMÂNIEI, pentru că a construit o CATEDRALĂ gigantică, în timp ce în Occident ard, sau sunt dărâmate. Aud că vine și Papa Francisc să o viziteze. Bravo României!” Se pare că înțelegi valoarea unui lucru, atunci când îl pierzi, pleacă în fum. Și iar se pare că este altceva, decât tâmpenii cu țigani. Cred că prețuirea unuia care își știe familia încă din secolul IX, este mult mai importantă decât istericalele unei ziariste care are ceva cu țiganii.

Ce ar mai spune clovnii ăia cu locurile strâmte și de lemn? Îi înțeleg, le plac coșciugele, alea sunt strâmte și de lemn. Operele artistice rămân opere artistice, nu ar trebui politizate, dar nu orice fonfăit poate face mișto, chiar de orice!

Am spus de mai multe ori că bisericile, catedralele, sunt cuiele care țin harta Europei, albe și creștine, pe fața lumii. A fost scos un mare piron de argint! Trebuie bătut înapoi, poate înlocuit cu unul din titan!

DOA s-a autosupendat, ca o reacție de doliu, de durere și tristețe, dar am mai primt niște solicitari din partea nemuritorului notar alchimist Nicolas Flamel, (sau cine pretinde că este), a religiei Wicca și a Ligii magicienilor din Franța. Nume mari și misterioase, dar care acum ascund doar dorința de a face bine, fie că sunt creștini, sau nu. Toate în legătură cu reconstrucția catedralei, fondul astrologic și tainic al problemei. Cînd și cum. Așa că am treabă, vă rog să mă scuzați, dar mă revanșez eu cu o poveste, o pildă, o istorie, doar mâine este o altă zi!

☼    ♂    ♀

BERBEC  Nu te grăbi, nu te forţa să faci lucrurile repede, luând unele riscuri. O zi obositoare şi aglomerată. Nu lua decizii importante. Relaxeză-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună! Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul financiar. Fă un tur pe la „activele” tale. Astăzi coopereaza, dar atenţie la confesiuni. Nu te lega la cap daca nu te doare capul – capul fiind guvernat în mod tradiţional de zodia Berbecului. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celei (celui) drag(i). Poate că ar fi bine, dacă îţi permite punga, pentru perioada pascală, să faci acum cumparaturile pentru sărbători – preţurile cresc constant – veniturile scad la fel.

 

TAUR  O surpriză plăcută, poate prima dintr-o serie întreagă! Disensiunile cu asociaţii de afaceri, sau cu partenerii de viaţă le poţi transforma în propuneri de afaceri şi proiecte pentru viitor. Dimineaţa, o vorbă, un telefon sau o informaţie iţi aduce o veste buna, dar de care erai ca si sigur. Increderea eterna in prieteni se numeste loialitate. Astăzi verifici această vorbă veche din Orient. Din nou niste veşti aşa-şi-aşa. Odihneste-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Concentreaza-te, lasă confuzia pe alta dată. Confuzie care iţi stă bine uneori. Astăzi, nu! Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.

GEMENI   Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are şi ea virtuţile ei. Cumpărături săptămânale şi o seară plăcută, poate la un spectacol! Astăzi este o perioadă plăcută şi complicată. Poate fi chiar o perioadă monotonă ca vremea de afară, vreme de croşetat pulovere sau de făcut dragoste, că bani nu ai cu siguranţă de numărat! Condiţia este să amâni tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu. Toată perioada zilei de astăzi, dar mai ales dimineaţa este sub semnul lui Saturn, care întârzie lucrurile, dar le face mai consistente, importante şi rezistente. Emoţiile tale sunt pastelate iar poziţia relativă dintre Venus şi Marte arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru sexul frumos, sau bănos, în funcţie de sex şi orientare sexuală.

RAC  Domeniul sentimental este favorizat, aşa că nu mai ezita! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează regimul alimentar. O veste bună. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare.  Nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute.  Astazi trebuie sa stai linistit si sa astepţi ca ziua sa treacă. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arătaţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală. Rezervă ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie. Dacă totuşi eşti hotărît pentru o plecare, sau orice iniţiativă, este bine să pleci mâine dimineaţă.  

LEU   Astăzi fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste despre nişte bani. Sau măcar o informaţie onorabilă! Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi.  Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii să te relaxezi. Întârzierile şi amânările te enervează teribil dar totuşi, nu lua nici o decizie importantă, amână până vei avea mai multe informaţii – cel puţin până mâine. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le fie în afaceri, fie în dragoste. Poţi să obţii un favor, fie la serviciu, fie acasă, în familie sau cuplu. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul.

FECIOARĂ  Evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri sau persoane pot fi neperformante din cauze obiective, aşa este destinul lor! In general ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil(ă). Fii atent la promisiunile care le faci, nu da speranţe inutile. Zi favorabilă călătoriilor, mai ales celor scurte. Nu te implica in conflicte sentimentale – astăzi nu eşti un bun mediator.  Mai bune rezultate, ceva mai bune, în domeniul tău de activitate. Sfatul stelelor este, dacă eşti în ţară şi mai precis în capitală, să eviţi întâlnirile cu partenerii de afaceri dimineaţa, sub diferite motive. Lasă totul după ora prânzului. În schimb tot ceea ce ţine de familie, dragoste şi anturajul apropiat sunt foarte bine aspectate, toată ziua.

 

BALANŢĂ  Dimineaţa, o veste folositoare. Una din zilele favorabile pregătirii unor proiecte.  Poziţia lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte şi a Lunii indică succes şi pe plan sentimental. Dacă doreşti pacea, pregăteşte-te de război! Astăzi dacă vrei neapărat un conflict îl poţi avea, dar cu ceva diplomaţie şi tact poţi obţine mai multe. Nu rata ocaziile din cauza comodităţii sau a prudenţei şi comodităţii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total. Astăzi poţi profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproş – fiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, pentru că egoismul conduce jocul!

SCORPION  Sunt favorizate activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Cumpărături săptămânale, doar e vineri, poate un film şi neapărat sună pe cei dragi plecaţi de acasă. Nu te enerva din lucruri mărunte cum ar fi incidentele casnice sau întîrzierile. Păstrează-ţi serenitatea şi buna dispoziţie. Câştiguri modeste dar sigure. Sănătatea nu-ţi este afectată, dar întotdeauna este bine să nu exagerezi. În nimic. Astăzi rupe orice discutie care poate degenera in scandal cu anturajul, cunoscuti sau necunoscuti chiar, şi cu pisica pe care o intalneşti pe stradă. Asta nu inseamna sa fii defetist, ci din contra, sa dai dovada de o mare putere si chiar de impertinenta. Nu vrei să te cerţi pentru ca eşti superior, aşa că nu vrei să te cobori la certuri inutile din care numai ceilalţi vor avea de suferit !

SĂGETĂTOR  Eşti inspirat ca să găseşti motivaţii şi suport modului tău de viaţă. Lasă lucrurile să se petreacă natural. Azi este una dintre zilele acelea când intervenţi ta strică, mai mult decât ajută. Primeşti veşti, unele bune, despre proiectele tale pe termen lung, dar altele te fac să schimbi nişte planuri.  Îţi faci planuri peste planuri dar pâna la urma viaţa, destinul, soarta pare ca hotarăşte. Sau, mai curând, sunt hotărârile, Liberul Arbitru ale celor de care depind “soarta” noastră. După o dimineaţă plină este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. Ţine-te de ce ai făcut până acum, nu te îneca ca ţiganul (romul?!) la mal. Ce tâmpenie şi cu schimbărilea astea de nume şi denumiri! Nimic nu mai este cum a fost la început, pentru că nimeni nu-şi mai aminteşte. Până la urmă piere şi amintirea numelor, iar fără nume se pierde stăpânirea asupra lucrurilor…

CAPRICORN  Astăzi eşti pe cursul principal al vieţii tale sociale, eşti popular şi prietenii te apreciază. Eşti într-o formă excelentă, chiar dacă emotivitatea şi timiditatea te mai trădeză uneori. Atenţie la partenerii de afaceri, sau la colegii de la serviciu care încearcă să tragă plapuma pe partea lor. Evită să te implici în proiecte pe termen lung sau în numele altcuiva. Discuţiile şi izbucnirile emoţionale din cursul dimineţii pot fi evitate prin amânarea întâlnirilor programate. Ceva minor poate încurca o mulţime de lume – buturuga mică… Fă-ţi socotelile, bilanţuri şi alte delicatese care îţi arată coordonatele prezentului. Plictisitoare şi cenuşii pot fi unele zile, dacă nu sunt condimentate de intervenţiile amicilor! Nu-ţi fă planuri pe termen lung, decât ca să zăpăceşti anturajul. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem…

 

 

VĂRSĂTOR  Eşti într-o uşoara pierdere de energie. Supraveghează-ţi sănătatea şi mai ales nu te enerva, nu te înfuria! Mâncarea naturală, fructele, mierea şi ceaiurile din planete te pot ajuta mult! Astăzi stabilitatea este relativă, sau înseamnă lipsă parţială de informaţii. Emoţiile tale sunt la „vreme frumoasă”, chiar dacă vremea este capricioasă, dar ai vrea ca lucrurile să iasă mult mai uşor. Pe de altă parte simţi nevoia unui pas înapoi, a unei perspective obiective a situaţiei, concomitent cu nişte adăugiri în gama luxului, dar pertinente, în economia căminului tău. Trebuie să eviţi nerăbdarea şi graba, care mai ales astăzi, pot să-ţi facă neplăceri. Intuiţia nu este grozavă în perioada în discuţie, aşa că este bine să nu rişti şi să te limitezi la activităţile obişnuite şi la oamenii pe care îi cunoşti bine.

PEŞTI   Astăzi nu te lăsa invadat de problemele altora, mai ales la serviciu. Frate-frate, dar brânza e pe bani! Eşti mai serios ca de obicei şi ai vrea să fii lăsat în pace, să-ţi vezi de ale tale!  Dar în perioada în chestiune, astăzi, adică, nu fă plăţi, mai ales nu da avansuri – nu pune mâna pe cash, pe carnetul de cecuri sau pe cartea de credit, mai ales pentru sume importante – că este pagubă curată! Sunt mai multe aspecte disarmonice, cuadraturi, care fac perioada neinteresantă. Nu te apuca de lucruri noi, mai ales din afara sferei tale, cel puţin în această perioadă. Sunt avantajate, însă, întâlnirile de afaceri sau sociale, discuţiile, negocierile, vizitele pe eveniment – tot ceea ce ţine de comunicare în social-politic.

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.