Editura Evenimentul si Capital

”I-a spus șefului să se ducă dracului și a doua zi șeful a murit. A făcut un păcat?” Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10377 Vizualizari

Horoscop Respectând ritmurile vieţii poporului român, calendarul arhaic, ”Kalendarul”, nu arată vreo sărbătoare sau vreo însemnare oraculară. Demult, foarte demult, vânătorii îşi pregăteu arcurile şi suliţele, păstorii turmele, agricultorii uneltele. Se muncea din greu şi nu se pierdea vremea.

17,18 februarie

Horoscop Pe 17 februarie s-au născut Marian Anderson, Michael "Air" Jordan, Arcangelo Corelli, Alan Bates, Arthur Kennedy, Ruth Rendell (Barbara Vine), Denise Richards, Jerry O'Connell, Octavian Bellu, Doru Popovici, Angel Grigoriu, Nicolae Dan Cristescu, Valy Niculescu. Pe 18 februarie s-au născut Toni Morrison, Andres Segovia, Yoko Ono, John Travolta, Milos Forman, Matt Dillon, Cybill Shepherd, Alessandro Volta, George Kennedy, Marin Sorescu, Constantin Cotimanis.

Horoscop Pe 17 februarie, în calendarul creştin-ortodox, sunt cei câţiva Sfinţi cotidieni: Teodor Tiron, Mariamna, Marcian şi Pulheria.

Totuşi, este cineva de luare aminte, Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron! Este un sfânt militar, cu zale, suliţă, cruce şi tot armamentul din dotarea sfinţilor creştini. Dacă aveţi timp şi drum, vă invit să vizitaţi Sf. Mânăstire Ciolanu, din dealurule Buzăului, unde, în abside, sunt pictaţi cu luare aminte şi artă (poate Tătărăscu, sau un ucenic) toţi Sfinţii războinici, cu toate ale lor.

Horoscop La fel ca alţi sfinţi, sigur, Sf. Gheorge fiind şeful lor, generalul, necontestat, ei bine, Teodor Tiron este un alt "omorâtor de balauri". Să fi fost dinozauri?!

"Sfântul îndată şi-a făcut cruce şi a alergat asupra balaurului, aruncânt tare cu suliţa lui, l-a lovit în cap şi i l-a străpuns, iar balaurul, de durere, a şuierat foarte tare, şi cu coada se încolăcea şi se zvârcolea, apoi făcând încă câteva învârtituri înfricoşate, a murit acolo." (Vieţile Sfinţilor, pag. 545-547).

De aici ţăranii noştri au tras concluzia că este bine să-l respecţi pe Sf. Tiron, pentru că altfel îţi dă dureri de cap!

Horoscop Pe 18 februarie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Leon din Roma, Agapit din Sinai şi Sinadei.

Horoscop Respectând ritmurile vieţii poporului român, calendarul arhaic, ”Kalendarul”, nu arată vreo sărbătoare sau vreo însemnare oraculară. Demult, foarte demult, vânătorii îşi pregăteu arcurile şi suliţele, păstorii turmele, agricultorii uneltele. Se muncea din greu şi nu se pierdea vremea.

Horoscop Şi acum se munceşte. Imens, faţă de rezultate! Tineretul nostru este consemnat în „firme-internat” unde munceşte şi douăsprezece ore zilnic. Aruncă puţinii bani pe care îi câşigă ca să comande mâncare în oraş. Restul de bani este cheltuit pe taxi ca să ajungă acasă la ore târzii, noaptea, când metroul nu mai circulă. Sunt decepţionaţi, disperaţi şi nouă din zece caută să plece, să fugă din ţară.

Nu sunt mulţumiţi deloc şi consideră că de vină sunt patronii, angajatorii, șefii. Tinerii, unii tineri, gândesc de rău despre ei.

Horoscop Să vă spun o istorie adevărată. S-a întâmplat acum o săptămână în Nordul Americii. În SUA, sau Canada, mereu le încurc. Vorba lui Reagan, când avea Alzheimer: ”Canada este o țară, nu este un stat din SUA?”

Am un fin bun acolo, l-am cununat cu o fată bună, frumoasă și deșteaptă cum sunt multe dintre româncuțele noastre, i-am botezat copii. Lucrează la o firmă de IT. Reprezentanța unui firme căreia îi vedeți numele la fiecare câteva minute. Este un tip puțin cam genial. Dar, după cum mărturisește chiar el, este întrecut de departe de cel mai bun prieten al lui, un franco-asiatic, care a făcut mai tot ce se știe despre softurile din telecomunicația de ultimă oră. Prin toamna trecută șeful reprezentanței vine și propune un proiect. O chestie deosebit de complicată și în plus față de sarcinile de serviciu. A promis că dacă va fi rezolvată până la 1 februarie 2018 va da echipei care a muncit un bonus neimpozabil de 250.000 de dolari (canadieni?). Franco-asiaticul primește provocarea și își face o echipă. Finul meu nu s-a băgat, mai văzuse filmul ăsta. La 1 februarie proiectul este predat. Se fac verificările, trece o săptămână, totul este în regulă. Vinerea trecută franco-asiaticul cere banii. Șeful, un asiatic veritabil, spune că datele problemei s-au schimbat și că nu mai poate oferi bonusul. Franco-asiaticul, să facă criză de apoplexie, cheltuise mulți bani din buzunarul propriu, ca să fie ajutat de colegi, prieteni și cunoștiințe ca să termine proiectul la timp. Nu avusese Crăciun, An Nou și nu prea dormise mult noaptea. Cei doi se ceartă puțin în limba lor din Țara Soarelui Răsare, apoi franco-asiaticul îi spune șefului: ”Go to Hell!” Șeful zâmbește, face o mică plecăciune și pleacă. Bun, în America de Nord cu provincia ei Canada cu tot, îndrumări de genul ”go to hell” sau dulci îndemnuri gen ”fuck you” se aud la tot pasul.

Horoscop Dar, când, lunea trecută, la serviciu, s-a aflat că șeful fusese făcut piftie pe șosea de un Mack de 55 de tone care derapase și intrase pe contrasens, lucrurile au luat o întorsătură ciudată. Mai mult, franco-asiaticul adusese două lumânări mari și un Budha mic, de argint și într-un colț bolborosea ceva și făcea genoflexiuni. Cam vreo sută.

Alți asiatici din firmă bolboroseau și ei ceva de shinobi, iar alții de zeița Kali.

Horoscop Finul meu imi spune că vinerea acesta, adică pe 16 februarie, acting șeful, adjunctul care îi luase locul șefului celui asiatic, a făcut o scurtă ceremonie, cu bătăi din palme și cu șampanie Veuve Clicquot, în care i-a înmânat franco-asiaticului un plic legat cu o panglică de mătase roșie, în care erau cei 250.000 de dolari neimpozabili. De ce mătase roșie? Ei, este altă poveste!

Istoria mea adevărată arată un exemplu de cum se bazează „teoria blestemului”. Nu trebuie să recurgi la şamani şi vrăjitoare patetice... După cum vedeţi deochiul, blestemul funcţionează şi cei care au înşelat, au furat pe amărâtul de angajat, au tâlhărit pe sărac şi pe văduvă, ei bine, toţi aceşti ticăloşi mor, unul câte unul, înainte de vreme. Iar pedeapsa se întinde... nimeni nu scapă!

Tinerii au o energie aparte. Unii dintre ei, fără să ştie, posedă Darul, Puterea, Magia. Uneori, pentru un scurt timp. Este suficient ca în acel timp să gândească mereu şi cu furie la nedreptăţile pe care le suferă şi la persoana care îl fură. Este suficent, pentru ca entropia, haosul, puternica Nemesis, fiica nopţii, cea care nu greșește niciodată, cum denumeau grecii răzbunarea, să fie invocată. Niciodată de când este istoria, istorie Nemesis nu a dat greş! Pentru că hoţii, sperjurii, tâlharii, trădătorii de ţară, criminalii, ticăloşii - cum îi denumea bunul Stareţ Dionisie încearcă să eludeze Voinţa Divină, să schimbe ei vieţile şi soarta oamenilor. Nu respectă prima și cea mai importantă Poruncă!

Horoscop Creștinismul spune: „Să întorci şi obrazul celălalt”, „Să dai Cezarului ce este al Cezarului” adică să rabzi nedreptatea ca o vită şi să-ţi plăteşti taxele, impozitele şi tot de ce au nevoie ca să trăiască câţiva foarte bine. Aceste paragrafe nu erau în Scripturile sinoptice de la sfârşitul secolului al II-lea, spunea savantul german Adolf von Harnack, cel mai important erudit în ceea ce priveşte Biblia. Au fost adăugate în anul 325 la Consiliul de la Niceea când dintr-o religie de circa 9% din populaţia imperiului, creştinismul a devenit religie de stat. Şi a plăti, a plătit... Învățătura Lui Iisus a plătit cu esenţa revoluţionară a creştinismului, cu ce era mai bun în dogmă! Dar Iisus spune că a venit cu sabia, nu cu pace. Cu sabia contra ticăloșilor.

Horoscop Ne mirăm că Occidentul este secularizat aproape în totalitate şi că încrederea în Biserică scade subsanţial şi în Estul mai credincios? Oare de ce? Știți că BOR a pierdut în ultimii ani peste DOUĂ MILIOANE de credincioși? Nu cumva din cauza „noului” din Biserică? Din cauza marketingului şi a industrializării sufletului nostru? Poporul considera Biserica un ultim refugiu, casa sufletului. Daca casa asta devine altceva, antrepriză de construcţii, plan de producţie, norme de vânzare de lumânări, tarife de servicii – ei bine, unde să se mai refugieze bietul şi amărâtul de român? Că multinaţionale avem peste tot!

L-am asigurat pe finul meu, că, după părerea mea, franco-asiaticul nu a făcut niciun păcat, decât poate că a vorbit urât. Dacă toți cei drăcuiți, Doamne iartă-mă, ar suferi accidente mortale de circulație probabil că populația s-ar înjumătăți. A fost o coincidență, am spus. Apoi am întors fața ca să nu se vadă că îmi jucau ochii în cap...

Știu ce carte o să iau din bibliotecă. ”The Religious Experience of Mankind” o carte capitală scrisă de Ninian Smart în anul 1975, o prelungire a învățăturii lui Mircea Eliade, pe care-l citează copios. Smart merge mai departe încearcă să fie mai organizat și mai planificat în expunere. Dar, nu are geniul lui Eliade... Totuși este o carte plăcută și pilduitoare cu multe conexiuni.

Apropo de Conexiuni, am primit de la Pierre, pensionarul de la Le Figaro o teorie a conspirației de am rămas cu gura căscată. Știți că Hitler avea farfurii zburătoare, la ele se referea când spunea despre ”arma secretă”, nu la bomba atomică? Așa că vă invit să citiți marți, pe EvZ Special - Conexiuni : ”Vimana lui Hitler, Operațiunea ”Highjump” și asasinarea unui secretar de stat”. Credeți-mă, este într-adevăr senzațional și teoria aceasta explică multe și pune multe la locul lor.

Nu mai este mult timp până marți, pentru că timpul parcă zboară, mereu și mereu mâine este o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC O sâmbătă favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, se poate să nu ai niciun necaz. O situaţie din familie te îngrijorează, dar azi poţi lucra la rezolvarea ei. Perioada îţi este favorabilă în mai toate domeniile. Atenţie la posibila ploaie sau ninsoare, la schimbările de temperatură şi presiune, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie normal! Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă pot aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film, sau la un club (ignifug) pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:46 Iohannis ARE UN OM ÎN PSD, care-l va ajuta să aibă „GUVERNUL MEU 2”. Detaliile PLANULUI COMPLEX copt la Cotroceni. Breaking news 22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern

Articole salvate