Fii informat!


Editura Evenimentul si Capital

De unde și de când provine machiajul din prezent. Dispăruți, fără urmă! HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 8579 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

29 ianuarie

Horoscop Pe 29 ianuarie s-au născut Thomas Paine, Oprah Winfrey, Romain Rolland, Anton Cehov, Ernst Lubitsch, John D. Rockefeller Jr., Tom Selleck, Bill Peet, Norio Oga, Gh. Brăescu, Marţian Negrea, Oana Pellea.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox este aducerea moaştelor Sf.Sfinţit Mc. Ignatie Teoforul şi Sf. Filotei.

În această a cincea zi a sărbătorilor de iarnă ale lupilor, oamenii din vechime îşi „boiau” chipul şi trupul. Se vopseau cu tot felul de vopsele naturale, vegetale sau minerale, ocru, de exemplu. Emulsiile se făceau cu grăsime, sau albuș de ou, în țările calde cu tot felul de seve de plante exotice, agave, de exemplu. Toţi oamenii din neolitic aveau această practică, iar obiceiurile, poate, încă actuale ale nativilor din Asia (India) America şi Africa sunt edificatoare.

Dar şi aici, în Europa, sunt pomeniţi picţii (pictaţii) din Marea Britanie, inamici valoroşi pentru legiunile romane. Se crede că picţii cei albaştrii au fost europeni ajunşi pe peninsula britanică în timpul glaciaţiunii Wurm şi rămaşi prizonieri în insula rezultată ulterior, prin creştere nivelului oceanului planetar. Poate că şi geto-dacii se "vopseau de război"! Cu siguranţă, agatârşii se machiau - primii noştri strămoşi care erau deosebit de îngrijiţi şi eleganţi – spun sursele antice greceşti. Doar era matriarhat!

Horoscop Se estimeză că acest fenomen de „încălzire globală” care i-a făcut prizonieri pe picţi în insula britanică se repetă cu o perioadă de circa 13.000 de ani, adică jumătate dintr-o Mare Zodie astrologică de circa 26.000 de ani - în care punctul echinocţiului trece prin toate zodiile, iar axa Nordului descrie un mic cerc complet pe bolta cerească. Am pomenit cândva despre Marile Zodii şi de precesia echinocţiului. Dacă nu vă mai amintiți spuneți-mi ca să repet.

Horoscop Vopsitul corpului şi a feţei avea un caracter religios, magic, de protecţie împotriva bolilor, a animalelor şi a duşmanilor. Machiajul din ziua de astăzi este urmaşul direct al celei de a cincea zi a Filipilor de iarnă, în care fiecare membru al tribului declara culorile şi felul în care se va vopsi în anul ce urmează.

În colectivităţile neoliticului, în triburi, machiajul, simbolurile de pe corp şi de pe faţă erau clare. Iată, colo, un bărbat care este machiat cu spirale, săgeţi şi mici siluete de animale, stilizate, în alb, roşu şi negru: "anul acesta o să fiu cel mai bun vânător". O fată, cu un mesaj clar: "anul acesta îmi caut soţ". Şi iată şi pe şeful tribului: "o să am grijă ca anul acesta să nu moară nimeni de foame"!

Horoscop Un savant rus, Ivan Antonovici Efremov, autor de SF-uri celebre, de fapt, de popularizare a ştiinţei, (Nebuloasa din Andromeda, Timpul Taurului, Coroana Neagră, Umbra Dinozaurului, Cor Serpentis etc) spunea că machiajul este indispensabil umanității şi că este semn de civilizaţie - dădea ca exemplu o comunitate îndepărtată de fiinţe raţionale, foarte înaintată tehnologic, de pe Cor Serpentis. O civilizaţie care se dezvoltase pe o planetă cu atmosferă de fluor, în locul oxigenului. Ca să compenseze lumina albăstruie, caracteristică, femeile şi bărbaţii din Inima Şarpelui, care semănau surprinzător de mult cu oamenii de pe Terra, foloseau un machiaj cu nuanţe de portocaliu, "care sublinia calităţile şi ascundea imperfecţiunile"!

Horoscop Tot Efremov, savant enciclopedist, policalificat, arată că frumuseţea este universală şi respingea teoria monştrilor veniţi din spaţiu şi timp. El, la fel ca şi Biserica spunea că singurul tip de fiinţă evoluată, raţională, este cea de tip uman, în tot Universul: "Dumnezeu L-a făcut pe om după Chipul şi asemănarea Sa!" Să ne reamintim că şi Vaticanul a recunoscut că „mai există oameni în Univers”. Nu extratereştrii, nu monştrii – oameni! Fiinţă bipedă, cu simetrie faţă de o axă verticală, cu organe de simţ dipuse în punctul cel mai înalt, şi posibilitatea de control fin și mişcare a obiectelor şi deplasare rapidă. Efremov face, în „Coroana neagră”, un roman foarte bun, astăzi uitat, o teorie fabuloasă asupra conceptului frumuseţii umane. Şi a îmbinării frumuseţii cu utilitatea. Am cartea undeva prin bibliotecă, odată şi odată o s-o găsesc! Şi mai subliniază încă odată că îmbrăcămintea şi mai ales machiajul trebuie să acopere imperfecţiunile trupului şi feţei şi să sublinieze calităţile.

Observăm că moda, lansarea „colecţiilor”, care se întâmplă în această perioadă a anului, are o vechime de zeci de mii de ani. Apropos, sau by the way, ştiţi când a fost prima grevă din lume? Ei bine, acum mai bine de cinci mii de ani, când lucrătorii în piatră, muncitorii liberi – nu sclavii au ridicat piramidele, era interzis ritual, religios - care ridicau piramide în Ta-Kemt (Egiptul de astăzi) nu au primit vopsele, cosmetice pentru faţă, corp şi ochi ca să se protejeze de soare şi praf!

Atenţie la machiaj, sunt gândurile care vi le puneţi pe faţă, cartea de vizită, mesajul de întâmpinare, care poate fi plăcut, binevoitor, agresiv, sau vulgar. Depinde de voi, machiajul este o artă care se învaţă relativ uşor, nu este teoria relativităţii, dar trebui să vă reprezinte, să fie atrăgător, să vă facă mai interesant(ă)!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi din multa mea corespondenţă, pe care o primesc, mi-a atras atenţia un articol scris de Lee Moran pentru „New York Daily News” cu titlul: ”Missing Persons”. Acum vreo doi ani a scris „Explorer finds perfectly preserved abandoned 1950s home in Canada”. Se pare că perseverează pe subiect, este un bun jurnalist de investigație. Nu am adresa de net, v-aş da-o cu plăcere, eu primesc doar documentul ataşat, copia, pentru că unele adrese din State, sau de aiurea, din lume, nu pot fi deschise de un amărât din Europa. Ce vreți, protecția datelor!

Revenind la casa din Ontario, Canada, care a fost părăsită ca prin magie, toate lucrurile erau intacte, ursuleţi pe paturile copiilor, jucării pe jos, alimente în cămară şi argintăria în sertare, ei bine, nu este un caz izolat.

Surse demne de toată încrederea, structurile de forță, spun că pe Pământ dispar fără urmă, în fiecare an cam o sută de mii de oameni. Nu este vorba de cei care fug de acasă de o soţie prea curvă, sau de bănci, sau de braţul lung al legii. Nici nu este vorba de Elodia! Aceştia sunt de ordinul zecilor de milioane şi sunt depistabili, chiar cu operaţii estetice şi schimbarea totală identităţii.

Sunt oameni care nu au niciun motiv, aparent, să dispară. Cam 80% bărbaţi şi restul, femei, bineînţeles. Copii care să dispară de tot, de tot, sunt foarte puţini şi mai întotdeauna poate exista o explicaţie.Unii au dispărut cu martori. Din faţa familiei, din campusuri universitare, cu sute de martori, din avioane şi vapoare. Vă aşteptaţi să existe un factor comun, “o lumină orbitoare, însoţită de un zgomot ca un dop de şampanie”! Ei bine, nu! Fiecare a dispărut în felul lui. Unii s-au topit încet în aer, alţii într-un spot de lumină, alţii fără niciun semn, nicio manifestare. Pur şi simplu, acum erau aici, acum nu mai erau aici!

Sigur, sunt multe exemple de dispariţii celebre: Benjamin Bathurst, echipajul de pe “Mary Celeste”, Louis le Prince, Ambrose Bierce, Wallace Fard Muhammad, Sir Charles Kingsford Smith, Amelia Earhart, Lord Lucan, Bas Jan Ader, Rudolf Diesel, Antoine de Saint-Exupery şi mulţi alţii.Sunt şi locuri pe Terra unde aceste dispariţii sunt dese: “Triunghiul Bermudelor”, cred că nu mai trebuie explicaţii, munţii Tian-Shan, unde a dispărut fără urmă un regiment întreg, o arie din deşertul Gobi, un afluent al Amazonului, o pădure din Virginia, două zone din Montana, o poiană din mijlocul junglei în Katanga, un drum fără întoarcere din Tibet. La noi Padurea Baciu și Poiana trovanților din Țara Luanei. Şi multe alte locuri. Pe unele le-am vizitat şi faptul că scriu aceste rânduri vă confirmă că nu am dispărut!

Răpiţi de extratereştrii, falii spaţio-temporale, universuri paralele, patrule ale timpului din viitor, combustie spontană, locuri de teleportare, poate pe alte planete, recrutarea în cine ştie ce armată cosmică, sau poliţie spaţială (majoritatea dispăruţilor este compusă din bărbaţi), extratereştrii “cu faţă umană” rechemaţi la nava mamă, Superiorii, cei care ne supraveghează, îngeri ai Domnului incognito pe Terra... mai puteţi da explicaţii, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Bună întrebare!Acum o să dispar și eu, puțin va trece și nu mai mă veți citi și iar puțin va trece și iarăși o să citiți puținul pe care-l strâng, cu multă dragoste, pentru domniile voastre, pentru că, nu-i așa, mâine este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Configuraţia astrologica iţi indică o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care te bucură mult, mai ales prin noutaţile pe care poți să le afli. Seară plăcută, poate la un film nou, la modă. Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: azi trebuie să rezolvi problemele singur! Se ştie, eşti un om bun! Dar... mai bun decât omul bun este omul bun care se luptă cu nedreptatea. Şi grandios este omul bun care îi vine în ajutor. Trebuie să ajuţi! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale, atât în familie cât şi cu prietenii. Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri. Tot ceea ce începi sau programezi în această zi de marți pot aduce rezultate fructoase.

TAUR Astăzi ai o zi cam amestecată, aşa ca poate este bine să faci o analiza atenta şi obiectiva a realizarilor şi a eşecurilor. Trece timpul, fără necazuri şi poţi să o iei pe drumul bun. Acordă atenţie planului familiei. O perioadă favorabilă pentru interesele şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii. Pare că grijile au trecut, sau te-ai obişnuit cu ele. Ziua este perfectă şi pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, poţi intra în criză de timp. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare, dar nu importante. După masă evită întîlnirile, fă-ţi un program de cultură şi artă. Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile reguli, nu trebuie să cedezi poziţia, iar dacă nu se poate altfel, amână !

Seicii AU UMPLUT-O DE BANI pe Simona Halep! Ce SUMA URIASA a incasat pentru FINALA de la Doha

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 22:31 Scrisoarea de RECOMANDARE a Laurei Codruţa Kovesi trimisă Parlamentului European 18:27 Stare de ALERTĂ în Rusia. O clădire a Universității Sankt Petersburg s-a PRĂBUȘIT și mai multe persoane sunt PRINSE sub dărâmături. Breaking News 16:22 Turcescu: „Kovesi ar putea candida la prezidențiale" 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA! 23:33 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 23:30 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 23:25 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 23:20 UPDATE. AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 23:11 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 22:43 Un MARTOR-CHEIE a făcut DECLARAȚII explozive. Noi informații despre Kovesi și ZBORUL în Jakarta 20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news 13:43 Avocatul Piperea, despre CITAREA Kovesi: „E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave." 12:27 News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL 12:24 Dan Andronic, despre AUDIEREA lui KOVESI: „Nu are cum să evite cerea PARCHETULUI”. News alert 22:57 BĂTĂLIA TITANILOR: Kovesi și Ponta FAȚĂ ÎN FAȚĂ! Via lui Ghiță o va TORPILA pe Kovesi 21:17 Ghiță și MOMENTUL ADEVĂRULUI despre Kovesi: „Ea a încercat să îmi închidă gura pentru că știam ce a făcut în tinerețe” 20:35 Ponta aruncă bomba: TRECUTUL Laurei Kovesi ESTE ALTUL DECÂT CEL ŞTIUT. Ce s-a întâmplat, de fapt, la vizita din vie? Breaking news 18:21 Ion Cristoiu devoalează anomalia din comportamentul Laurei Codruţa Kovesi: „Pentru prima dată, ea pune mâna pe telefon”