13 februarie

 

 

Horoscop Pe 13 februarie s-au născut Georges Simenon, Fiodor Şaliapin, Konstantinos Costa Gavras, Peter Gabriel, Robbie Williams, Oliver Reed, Horia Căciulescu, Mihai Leu, Mihai Cernea, Radu Cârneci.

 

Horoscop Pe 13 februarie, în calendarul creştin-ortodox, sunt Sfinţii: Martinian, Acvila şi soţia sa Priscilla, Evloghie, patriarhul Alexandriei. Nimic în „Kalendar”!

 

O să fiu scurt, pentru că noaptea trecută am stat cu Jozy la vorbă, nici nu știu cum a trecut. Amintiri, întâmplări pe care nu o să le credeți niciodată, dar s-au întâmplat, țări exotice, întrebări la care nu s-a răspuns încă. Vedeți, domniile voastre, România a intrat în capitalism cu o situație bună. Fără datorie externă, ba cu sume de încasat, cu specialiști bine pregătiți, cu o industrie bunicică, cu o agricultură acceptabilă, irigată în mare măsură, cu un sistem energetic național, cu o suprastructură care ar fi putut duce rapid la o bunăstare durabilă și la un nivel al traiului decent. Dar nu a fost să fie, România este departe, în urma tuturor țărilor europene, foste socialiste! L-am intrebat pe Jozy, el ce crede. Slovacul a râs puțin și a răspuns: ”Păi, noi l-am ales pe Havel, voi pe Iliescu!”

 

Sună a banc, dar așa a fost. Așă că vă informez ce se mai întâmplă prin Cehia, ce am găsit în curierul de Bruxelles. Despre Slovacia, altă dată, că mi-a făcut capul calenar, Jozy, nu știu ce să aleg mai întâi!

 

Specialiști din direcția tehnică digitală a EBU au făcut o vizită colegilor din radioul public ceh pentru un atelier de două zile, în cadrul inițiativei de transformare digitală a organizației. Discuțiile din cadrul atelierului s-au concentrat pe provocările, obiectivele și prioritățile transformării digitale în toate compartimentele radioului public.  Au fost discutate exemple de bune practici și studii de caz cu reprezentanți ai radioului public suedez și s-au identificat practici potrivite și pentru radioul public ceh. Radioul public ceh este o marcă puternică și o instituție care face parte  din cultura și tradiția cehă, dar și un instrument de coeziune socială. Radioul ceh este astăzi foarte puternic, bine finanțat, cu o activitate creativă de succes, care a menținut și chiar a crescut audiențele în ultimii ani. Departamentul new-media din cadrul instituției are un plan foarte ambițios de creștere digitală. Totuși, mai sunt domenii ce trebuie ameliorate, cum sunt unele practici interne, exploatarea inovației interne și concentrarea pe nevoile foarte oscilante ale publicului. Platforma de informații online iROZHLAS.cz este perfect adaptată la noile tehnologii și combină informații de înaltă calitate cu o prezentare în formate atrăgătoare. În plus, pentru 2019, este prevăzută lansarea unui nou portal audio, dar și extinderea recepției digitale la circa 80% din populația de pe teritoriul Cehiei.

Atelierele pentru transformare digitală fac parte din portofoliul de servicii de suport ale EBU lansate în 2018. Fiind o inițiativă strategică a EBU, aceste servicii sunt gratuite pentru membri și pot fi organizate pe baza unei solicitări din partea organizației respective.

 

Ministrul ceh de finanțe, doamna Alena Schillerová, a declarat că ”Cehia nu mai este cazinoul Europei”.  Brian Kenety raportează că Schillerová a declarat, în weekendul trecut, că: ”campania dusă în Cehia, în mod constant, în ultimii ani de zile a redus numărul cazinourilor fizice de la 7.600 la mai puțin de 1.800 iar ”slot and gaming machines” (păcănele) de la 120.750 la mai puțin de 39.000”.

Măsurile foarte dure luate împotriva viciului jocului de noroc, nu are nimic religios, sau moral. Se bazează pe ”Gambling Law” din anul 2017. Nu este vorba de o luptă etică împotriva cuiburilor de infractori, ci doar o declarație de neputință a colectării taxelor și impozitelor.

În prezent cazinourile din Cehia sunt obligate să înregistreze jucătorii înrăiți și să nu accepte pe cei cu probleme juridice, sau cu o situație economică falimentară. Procedurile birocratice sunt draconice, ceea ce a dus la închiderea majorității cazinourilor și a caselor de pariuri, care nu au fost în stare să adune kilogramele de formulare și răsformulare și, ca rezultat, nu au mai primit autorizația de funcționare.

După unele opinii cazinourile și casele de pariuri sunt ”bisericile satanei”, Doamne iartă-mă, focare de viciu și criminalitate, așa că 457 de primării din Cehia au hotărât să interzică total și definitiv pe teritoriul administrat orice formă de joc de noroc, exceptînd loteriile de stat. Adio, ”păcănele”!

Totuși, dracul, Doamne iartă-mă, este insistent și tenace. A revenit sub altă formă, a “kvizomats” păcănele care îți pun întrebări din diverse domenii. Michal Varmuža, avocatul diavolului, Doamne iartă-mă, reprezentând interesele enorme ale jocurilor de noroc, a declarat: “Our clients operate machines such Diamond Jewel or Hollywood Popcorn, where the only way to get some reward is to fulfil tasks or correctly answer questions. In our opinion, these are not gaming machines.” Adică se face educație, cultură și artă, nu păcănele! Proprietarii de asemenea ”profesori mecanici” au refuzat să plătească taxele pe jocuri de noroc. Așa că garda financiară a închis circa 3.000 dintre ele. Pe toate!

Din nefericire, mediul virtual nu poate fi controlat. Încă. În Cehia, în ultimii zece ani au fost aduși în sapă de lemn de cazinouri, de jocurile de noroc, în general, mai mult de 37.000 de cetățeni, majoritatea bărbați. Dar, nu o să credeți, cele mai pasionate jucătoare sunt femeile!

O să continui să vă informez ce se mai întâmplă în țările foste socialiste din Europa, presa isterică, anarhistă și antinațională de stânga, vorba lui Rupert Murdoch, nu are asemenea interese. Poate că dă dovadă de o neașteptată delicatețe, pentru că, dacă nu ar fi Moldova, România ar fi ultima din Europa! Poate că de aceea nu a vrut domnul Iliescu să ne unim cu Moldova, să mai avem pe cineva ultimul pe listă, cu voia domniilor voastre!

O să văd un film cu submarine, am ”Killer Hunter” dar cred că o să revăd un film vechi și bun cu Clark Gable, nu mai știu cum se numea, cu un căpitan obsedat să se răzbune pe un distrugător japonez care îi distrusese submarinul și îi omorâse echipajul. Tema lui ”Moby Dick”, dar cu submarine. De ce, submarine? De ce, nu!

Treaba asta o să-mi ia ceva timp, altă noapte decolorată, dar nu am nicio îndoială, mâine o să recuperez, este, în definitiv, o altă zi!

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Ca rezultat al efortului trecut şi a hărniciei tale, astăzi poți să ai o veste bună despre o posibilă îmbunătăţire a statutului tău la serviciu. Sau o veste bună despre familie, rude, prieteni! Dimineaţa este densă şi aglomerată, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă: o veste bună, mai pe seară. Şi poate şi un film bun. Astăzi trebuie sa dai curs incapăţânării care te caracterizeaza. Incăpăţânare care bine investita se numeste tenacitate şi va aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde in ce investesti. In nici un caz să nu fii zgarcit, patima care te apuca când nu trebuie!

 

TAUR Există un procent de încăpăţânare în caracterul tău, dar azi trebuie să fii mai flexibil, încearcă să convingi anturajul prin paşi mici, fără păreri preconcepute şi să faci pe „talibanul”. Astăzi se pare că ai una dintre cele mai favorabile zile ale săptămânii, în care te bucuri de sănătate şi eşti vesel şi cu zâmbetul pe buze, aparent fără vreun motiv evident, sau o logică. Totuşi, disciplina lucrului făcut bine, cizelat, (încăpăţânarea la unii) inerentă zodiei – pentru că ţie îţi place frumosul – te ajută să-ţi ordonezi simţămintele şi planurile. Uranus, care se pregătește să intre în zodia ta, iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia să fie justă.

 

 

GEMENI Lumea de astăzi este superficială, aşa că trebuie să arăti bine, ca să te simţi bine. Astăzi nu fii dezordonat, neglijent, dă atenţie imaginii, trebuie să te arăţi şi să te îmbraci bine. Se schimbă vremea, se schimbă şi părerile tale. Astăzi vezi cu ochi noi pe cei din jurul tău. Trebuie să faci o pauză, să te odihneşti şi mai ales să modifici comportamentul tau. Fii mai grijuliu şi cu regimul alimentar. Astăzi nu te intalni cu persoane pe care nu poti sa le suferi. Esti intr-o criza de sinceritate, de fapt putin iti pasa de mutrele lor pretenţioase, si lucrul asta este evident pentru toată lumea. Dacă chiar vrei să înfurii un mitocan, trebuie să-l ignori, să nu-l iei în serios!

 

RAC Dimineaţa nu prea ai spor, orice ai face. Oferă-ţi o pauză. Poate la o prăjitură, cu o prietenă şi cu vorbe multe. Seară plăcută, poate la un film nou, sau acasă cu familia sau prietenii. Efortul din ultimul timp şi oboseala cronică se fac simţite astăzi.  Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul şi ocupă-te de arte, de dans, de activităţi plăcute care te încântă. Limitează-te la activităţile de rutină şi la oamenii pe care îi cunoşti foarte bine. Trebuie să fii înţelegător şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, ca să poţi să progresezi, să te caţeri pe reduta societăţii înalte. Perioada iti este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Nu-ti face griji, viitorul iti este favorabil. 

 

LEU Poţi să te grăbeşti încet, ai talentul acesta! Cu toate că eşti în criză de timp, astăzi reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, salvând situaţia! Astăzi te simţi chiar bine, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! O perioada buna, pe care o meriţi. Metodic si cu geniul “descurcatului” cum eşti – ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp, ziua de astăzi le pune in valoare. Daca cauţi ceva de lucru, sau ceva mai bun, atunci ai toate sansele să le gaseşti in următoarea perioada, care începe astăzi.

 

 

FECIOARĂ Informaţiile primite din presă au o latură economică şi una sentimentală, depinde numai de tine să tragi foloasele care te avantajează. Însă, nu amesteca plăcutul cu utilul!  După orele de serviciu, care trec repede, trebuie să faci puţin sport la sală, masaj şi sauna. Trebuie, periodic, să “încălzeşti maşinăria”. Ai grijă de corpul tău şi el te va servi cât poate mai bine! Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp! Fă-ţi puţină reclamă în anturaj, că nu strică. Dimineaţa, nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci, urmeaza-ti planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Aspectele favorabile din casa a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ti asumi obligaţii pe termen lung. Poţi să fii liniştit, în perioada următoare nu prea poţi să ai surprize neplăcute.

 

 

BALANŢĂ Astăzi ai un fel de îndemânare în a spune lucruri cum trebuie exact cui trebuie şi să obţii acordul persoanelor în cauză. Comunicarea nu este punctual tău forte, dar astăzi eşti avantajat! Prea multe veşti negative, prea multe eşecuri, tragi tu concluzia veştilor din presă. Nu e adevărat, lumea este aşa cum o priveşti, nici mai rea, nici mai bună. Ocupă-te de problemele tale! Anumite indiscretii şi soapte pe furis te fac sa tragi concluzia ca in calea succesului sta numai „look-ul” tau. Schimbă-l, adica coafura, îmbrăcămintea, sau lasă-ţi barbă, după sex şi putinţă, dacă asta te face să te simţi altfel, poate mai bine in propria piele!

 

 

SCORPION Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine, poate pentru că ai renunţat la sarcasme şi „înţepături”! Iniţiezi un fel de selecţie naturală în jur, ceri mult, însă primeşti puţin. Primeşti o veste de la un fost coleg care acum lucrează în străinătate. Se simte excelent, norocosul! Dedică ziua lucrurilor obişnuite şi mai ales nu începe vreo nouă relaţie sentimentală. La fel ca zodia sincronă, Berbecul, tot sub influenţa lui Marte, primeşti veşti de la cineva din străinătate. Se pare că oriunde este mai bine decât în Romania. Poate numai în Somalia, dar acolo măcar poţi să-i împuşti pe politicienii corupţi! Sau aşa este vorba, că vaca vecinului este întotdeuna mai grasă! Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Nu lua decizii importante în această perioadă. Veşti bune de departe. Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de lege şi proprietate. Trebuie sa dai dovadă de tarie de caracter şi să-ţi impui punctul de vedere, de cate ori ştii cu siguranţă că ai dreptate!

 

 

SĂGETĂTOR Un Geamăn sau un Berbec, sau alte persoane din semne de aer şi foc te pot ajuta astăzi. Este bine să nu te bazezi pe persoanele născute în semne de apă şi mai ales pe semnele de pământ. Nu te grăbi, nu fii nerăbdător, toate se întâmplă la timpul lor. Nu există urgenţe absolute, decât la spitalul de urgenţă. În rest sunt convenţii şi închipuiri. Nu te forţa inutil şi păgubos! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil. Finalizezi, in sfarsit, dimineaţa, în condiţii bune, o parte din problemele care ti-au dat atâta bătaie de cap. Bravo! Fără să forţezi păgubos, fără să intri la uzură!

 

CAPRICORN Astăzi dedică ziua planurilor de viitor, fie că este vorba despre primăvară, dar mai ales, după veştile bune primite, trebuie să-ţi faci proiecte în ce direcţie profesională poţi să o iei!  Ambianţa zilei de astăzi este plăcută şi relativ liniştită. Crezi că poţi aborda unele persoane, că ai putere de convingere. Este doar o părere, deci trebuie să dai dovadă de prudenţă! Trebuie sa fii foarte atent la cheltuielile facute aiurea si cu gândul în altă parte. Cel mai bine ar fi sa ieşi în oras fără bani si carti de credit. O să faci o surpriză neplăcută hoţilor de buzunare! Plimbă-te, nu cheltui! Ultima parte a segmentului de timp, pe seară, are o componentă neliniştitoare, din cauza influenţei Lunii. Iţi faci griji, de fapt fără motiv, pentru ca intotdeauna te-ai descurcat. Mai ales când eşti cu spatele la zid, când nu prea ai soluţii şi nimeni nu te ajută…

 

 

VĂRSĂTOR În general eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi poate vei găsi soluţia optimă problemelor tale. Primeşti o veste de la un fost coleg care acum lucrează în străinătate. Se simte excelent, normal! Dedică ziua lucrurilor obişnuite şi mai ales nu începe să-ţi plângi de milă. Este inutil! Sănătatea nu iţi este afectată, dar este bine să fii prudent. În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Este cazul să nu mai fii aşa de încordat(ă) şi tensionat(ă).  Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, mai mult îi încurci decât îi ajuti.

 

 

PEŞTI Configuraţia astrelor te avantajează ca să fii elocvent. Dimineaţa poţi să obţii ceva important de la o persoană din anturaj, un coleg, dacă reuşeşti să aduci suficiente argumente valide. Totul trece, nu spera şi nu ai teamă! Azi poţi ataca cu succes problemle materiale, cele urgente, cotidiene. Este un prilej bun pentru ultimele, poate, cumpărături de iarnă. Cumpără acum, mâine e mai scump! Poate o mică supărare, dar pe total ziua de azi iti este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Ia, din timp, masurile care se impun, ca sa nu intri in criză de timp. Stabileşte clar un program, o foaie de parcurs şi vei evita eşecurile.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: