Evenimentul Zilei > Horoscop > Astrologii americani, agenți speciali FBI. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Astrologii americani, agenți speciali FBI. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astrologii americani, agenți speciali FBI. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Imediat, după război, în State, mase mari de oameni au solicitat consultaţii astrologice. În special tinerii. Milioanele de tineri scăpaţi din masacrele războiului îşi puneau întrebările: “Care este destinul meu, de ce eu am supravieţuit şi alături de mine cel mai bun prieten a murit? De ce? Ce să fac cu viaţa mea? Încotro s-o apuc?”

 

13 iunie

 

 

Horoscop Pe 13 iunie s-au născut  Caius Iulius Agricola, William Butler, Yeats, Luis Walter Alvarez, Christo, Paavo Nurmi, Don Budge, Martha Washington, Simion Ismailciuc, Eugen Pora, Mihai Creangă, Paul Miron, Gheorghe Zaman, Herr Klaus Werner Johannis von Hermannstadt.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, pe 13 iunie, sunt Sfinţii: Achilina şi Trifilie din Cipru. Nimic, în ”Kalendar”.

 

O zi de joi complexă, cu multe aspecte. Simbolic, ziua Dansului. Dansul, una dintre cele şapte arte antice, primordiale, ca expresie materială a muzicii şi a senzualităţii. În vremuri de mult apuse, timpuri care aveau reguli bune, morala mic burgheză, adesea se exclama într-un salon de dans:  “ce bine se potrivesc cei doi tineri, ce frumos dansează împreună!”

 

 

În splendida sa carte, ”Astrology, a fascinating History” apărută în anul 1967, Peter I.H. Naylor descrie un episod interesant din istoria astrologiei din Statele Unite.

 

Imediat, după război, în State, mase mari de oameni au solicitat consultaţii astrologice. În special tinerii. Milioanele de tineri scăpaţi din masacrele războiului îşi puneau întrebările: “Care este destinul meu, de ce eu am supravieţuit şi alături de mine cel mai bun prieten a murit? De ce? Ce să fac cu viaţa mea? Încotro s-o apuc?”

 

FBI în State şi serviciile de pe bătrânul continent erau uluite. Trebuie să ştiţi că mulţi astrologi americani erau informatori sau agenți speciali ai serviciilor secrete. Ca şi în Europa. Şi Walt Disney a fost agent special FBI. În acele timpuri era o dovadă de patriotism şi de credinţă faţă de modul de viaţă american. Cred că şi astăzi este la fel!

 

Pe scurt Edgar Hoover, directorul FBI, are o idee genială: instruieşte toţi astrologii care erau și agenți speciali FBI să-i sfătuiască pe tinerii demobilizaţi să-şi continue studiile şi să facă chiar studii superioare. Astrologii acceptă pentru că sfatul era bun şi nu contravenea principiilor breaslei. Mai mult, lansează o ”modă” așa că și ceilalți astrologi, neregimentați în FBI încep să-și sfătuiască clienții să învețe.

 

De exemplu, în anul 1946, la New York și împrejurimi, erau 1.400 de astrologi și astroloage. Tariful era de 10$ pentru întocmirea unei teme natale și sfaturi pentru viață și viitor. O consultație dura cam o oră, uneori, când era coadă, mai puțin. Toți, dar toți astrologii din New York, au sfătuit pe cei care i-au consultat, în anul 1946 au fost trei milioane de persoane, să învețe, să-și termine liceul și să facă chiar studii superioare. Acesta era destinul!

 

Mai mult, guvernul american a oferit mari facilități pentru foștii militari care doreau să învețe, până la suportarea totală a costurilor studiilor. La fel pentru femei. În anul 1950 America se lăuda cu o nouă generație, Greatest Generation devenea Learning Generation. Pe această generație învățată și-a clădit America marile ei succese tehnologice, spațiale, industraiale, medicale, militare, culturale etc etc.

 

Aşa că America şi-a constituit o clasă de mijloc excelentă, garanţia bunăstării şi a evitat apariția a câteva milioane de Rambo. Şi am încălecat… nu, nu este o poveste, este un adevăr, adevărat!

 

Aşa cum tinerii americani au considerat acum aproape şaptezeci de ani, astăzi în România se consideră astrologia ca o jucărie nouă! Astrologia trebuie să vă “ghicească viitorul”, pretindeţi domniile voastre. Nimic mai simplu şi eu mă pricep şi încă bine de tot. Să vă spun de câte ori am “ghicit viitorul”? Pentru că recunosc viitorul, când îl văd! Dar chestia asta cu viitorul este doar reclamă, atragerea atenţiei.

 

Un astrolog adevărat, jurat, nu se ocupă cu aşa ceva (tot timpul) şi nici astrologia nu este făcută pentru “ghicit”.

 

Aici intervin doi preoţi lama, zâmbitori şi aşezaţi în “lotus”.

 

Ce au spus tibetanii, mâine, sau altădată, factorul speranță este nedeterminist, pentru că, în definitiv, mâine este o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC    Dimineaţa te agiţi ca să rezolvi nişte situaţii urgente. Ai şi un drum de făcut, este o zi densă. Dar, planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai şi timp liber, relaxarea este obligatorie! Eşti mai senin decât de obicei şi gata la compromisuri sentimentale. Evită discuţiile în contradictoriu, nu aborda subiecte delicate, mai ales cu cei dragi, familia, partenerul. Eşti eficient, la serviciu şi acasă şi acest lucru face să ai un mediu binvoitor. Nu vorbi prea mult, zâmbeşte, fii drăguţ şi lucrurile se vor aranja în favoarea ta!

 

TAUR    Ar trebui să faci o alegere importantă pentru viitor, sau este vorba despre trecerea unui „prag”. Nu te repezi, fii calm şi concentrează-te!  Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Eşti dispus să iei unele decizii pentru că te simţi în formă şi oarecum stâpân pe situaţie. Trebuie să te interesezi de unele aspecte legale privind activitatea ta, sau datoriile către stat. Un sfat bun al unui avocat te poate scuti de multe neplăceri viitoare. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Se poate spune că este cea mai favorabilă zi a săptămînii în acest domeniu, al sentimentelor! 

 

GEMENI   Astăzi eşti mai ascuţit la minte decât de obicei, dar şi la ironii. Dar, situaţia ta financiară te obsedează. Totuşi ai un umor excelent şi vei găsi o vorbă de duh şi pentru îngrijorările tale! Puţină încăpăţânare nu strică, poţi constata astăzi. Încăpăţânare sau tenacitate, depinde unghiul de vedere! În orice caz trebuie să te concentrezi pe situaţia ta financiară chiar dacă zici o glumă şi râzi singur. Cere mai multe detalii, ce se întâmplă, unde, când şi cum. Astăzi, nu mai amâna!

 

RAC  Lucrurile se cam amestecă astăzi şi tu trebuie să le descurci. Dar trebuie să ceri sfatul şi sprijinul unui prieten sau membru al familiei ca să te ajute. Pe seară, nu pleca la drum lung! Cruţă-te de eforturi mari, prelungite, în special fizice. Dar nu exagera nici cu munca intelectuală. Trebuie să găseşti un echilibru, să nu-ţi depăşeşti limitele către oboseala cronică. Astăzi nu ai reflexe bune. Atenţie la posibile incidente din cauza neîndemânării tale trecătoare!

 

LEU    O grijă mai puţin! Conjunctura îţi indică că poţi rezolva cu succes o problemă mai veche. La serviciu, dar şi în familie, astăzi cooperează deschis şi stabileşte mai întâi priorităţile. Conjunctura indică că astăzi poţi înainta, sau chiar soluţiona o veche problemă de familie. La serviciu eşti într-o fază tranzitorie, în care te pregăteşti pentru luna viitoare. Pot fi chiar unele lucrări mai importante pe care vrei să le laşi în bună ordine înaintea vacanţei. Şi fără să poată să fie prea mult compromise de colegii care o să-ţi ţină locul…

 

FECIOARĂ  Noi idei îţi ocupă gândurile şi te motivează. Domneşte o mare tensiune în legătură cu termene sau examene. Întrebări incomode la serviciu, sau acasă, zâmbeşte şi amână, evită răspunsul!  Nu te lăsa în voia discuţiilor care nu duc nicăieri. Pierzi timpul şi tocmai de timp ai nevoie! Este o zi prielnică relaţiilor umane, sociale, dar aceasta dacă vrei tu şi reuşeşti să comunici corect şi sincer. Ai ceva de împărţit cu partenerul tău, sau cu un membru al familiei. Nu lăsa trecutul să iasă la suprafaţă prin reproşuri şi învinuiri, fii constructiv şi propune o soluţie simplă, corectă: cine duce gunoiul, cine cumpără pâine, cine iese cu căţelul etc…

 

BALANŢĂ   Eforturile pe care le faci astăzi nu vor rămâne fără rezultat.  Dar, eşti tentat să cheltuiesti mult şi fără rost, fiind doar o descărcare din cauza unei instabilitaţi emoţionale pasagere. O parte din eforturile tale trebuie să se îndrepte către îngrijirea propriei persoane. Dacă este să cheltuieşti, măcar să te simţi bine. Stilist, manicură, masaj, sauna etc, alege ce îţi place mai mult. Sau catharsisul se poate numi cumpărături. Dacă este să fie îmbrăcăminte, o repet mereu, doar in sau bumbac de calitate, evitaţi porcăriile din plastic şi pielea dumneavoastră, ce zic, tot corpul o să vă mulţumească!

 

SCORPION    Cine se scoală de dimineaţă… este foarte obosit, astăzi ai confirmarea proverbului, eşti personajul principal şi atragi atenţia tuturor. Totuşi, nu reacţiona imediat, lasă-ţi un timp de gândire până mâine! Îţi este greu, aproape imposibil să-ţi gestionezi banii, să faci un buget şi să-l respecţi. Astăzi pari mai chibzuit decât de obicei şi gata să nu mai cedezi impulsurilor de moment. Prin această atitudine echilibrată poţi câştiga şi la serviciu, prin acceptarea şi a altor păreri decât a ta! Portofoliul tău de tact şi diplomaţie trebuie pus astăzi în valoare, atât în relaţiile de serviciu, cât şi acasă!

 

SĂGETĂTOR  Lasă-te purtat de intuiţie, astăzi nu te va înşela! Plutesc noutăţi în aer, la serviciu şi acasă, trebuie să găseşti întrebările potrivite pentru ca schimbarea să te găsească pregătit! Bănuielile tale încep să se confirme. Ai nevoie de pace şi prietenie cu cei din jur, ca să faci parte din schimbare. Cu toate că vorba veche a Războiului rece era “pace şi prietenie, nu au fost şi n-o să fie!” lucrurile se mai schimbă. Mai ales decă este vorba de interese similare, comune. Pedealează astăzi pe aceste “lucruri comune” ca să obţii unele informaţii.

 

CAPRICORN Eşti gata să îţi asumi unele riscuri, dar nu te caracterizează. Slaba influenţă a lui Pluton, din zodie, va dura până în 2023, aşa că trebuie să te obişnuieşti cu o activitate mai dificilă. O veste pe care deja o ştii: Pluton o să mai stea în zodia ta zece ani. Nu că ar fi mare lucru de capul lui Pluton, unii astronomi nici nu-l consideră planetă, ci o bucată de gheaţă acolo, poate o cometă mai mare, captată de sistemul nostru solar. Un străin, un venetic… Nici astrologia clasică nu-l ia în considerare. Totuşi Pluton are şi unele lucruri bune, ca de exemplu, regenerarea rapidă psihică. Te interesează lucrurile astea pentru că îl ai în zodie… Sfatul meu pentru astăzi şi în general este să munceşti mai mult şi să nu te laşi demobilizat de insuccese, oricum, „te regenerezi psihic rapid”.

 

VĂRSĂTOR  Nu prea ai răbdare, astăzi, totuşi, conjunctura te ajută să găseşti un ajutor preţios. Fie că este vorba de serviciu, sau de treburile casei, sprijinul găsit te poate scuti de multe probleme. Norii se risipesc, apare soarele, ştii exact ce ai de făcut, trebuie doar să acţionezi! Găseşti un ajutor, poate cineva de încredere la serviciu, poate o firmă familială care îţi aduce legumele şi fructele acasă la jumătate de preţ, poate o menajeră care nu sparge paharele de cristal şi nici nu costă mult… ceva din toate aste, nu toate, că nu eşti aşa de norocos!

 

PEŞTI  Astăzi eşti limpede şi clar în idei şi exprimare. Nu te lăsa invadat de interesele altora, pune lucrurile la punct cu claritate, astăzi eşti avantajat în comunicare. Seară senină şi plăcută! Nu te izola, mai ales astăzi, când eşti atât electric cât şi magnetic, electromagnetic, ce mai… atragi pe toată lumea! Vezi, totuşi, în procesul acesta fizic cu tente spirituale să nu fii folosit de cei pe care îi atragi şi sunt mai dibaci decât tine. Spune-le clar de la început: “uite pompa, uite gardul, uite colea leopardul” sau orice ştii mai bine, ca să-i pui pe gânduri şi să uite că au venit cu mâna întinsă să-ţi ceară bani!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop