Evenimentul Zilei > Horoscop > Din nou despre astrologia științifică creștină a cardinalului Pierre d’Ailly. Horoscop
Din nou despre astrologia științifică creștină a cardinalului Pierre d’Ailly. Horoscop

Din nou despre astrologia științifică creștină a cardinalului Pierre d’Ailly. Horoscop

Horoscop Mitologia Nordului cu îngheţul final şi Amurgul Zeilor atât de dragi lui Hanns Hörbiger şi naziştilor, a fost partea negativă, polaritatea cealaltă a mitului solar şi de aceea de nelipsit, pentru că polul Sud nu poate exista fără polul Nord, pozitivul fără negativ, lumina fără întuneric!

Horoscop Pe 19 iunie s-au născut Kathleen Turner, Paula Abdul, Salman Rushdie, Blaise Pascal, Louis Jourdan, George Călinescu, Irina Petrescu, Malvina Urşianu, Constantin Ţoiu.

Horoscop În calendarul fix creştin-ortodox este Sf. Paisie cel Mare şi Sf. Apostol Iuda, ruda, fratele Domnului, susţinătorul unuia dintre pilonii Pământului (poate, Atlas?).  Românii lucrează numai pe mâncare şi băutură (clacă), ca să fie feriţi de: potoape, grindină, surpături ale pământului, lovituri, bube, lupi, boale diavoleşti, dar mai ales Iuda e rău de cutremure (Th.Speranţia). Un reper foarte vechi, probabil de dinainte de geto-daci.

Horoscop Caracterul malefic a zilei a fost dat prin confuzia de nume cu celălat Iuda, Iuda Samarineanul, Iscariotul, arhetipul trădătorului.

Zi diavolească” se spune în popor. Fără îndoială, catalogare preluată de la preoţii creştini. Desconsiderarea perioadei dinaintea creştinismului a adus deservicii imposibil de evaluat Europei, spunea marele istoric şi teolog, Gustav Adolf von Harnack. „Practic, s-a recurs la o secţionare a rădăcinilor europene la nivelul secolului al IV-lea” spune savantul.

Horoscop Probabil, şi aici savanții speculează din plin, era vorba de începutul serbărilor solstiţiului de vară. Cea mai importantă sărbătoare europeană de peste an pentru multe culturi. Culturile vechi europene, civilizaţia europeană, s-a născut în Sud, Grecia, Roma, iar mitologiile respective erau solare. Soarele a fost adorat în tot bazinul Mării Mediterane, locul comun al dezvoltării Civilizaţiei Europene.

Mitologia Nordului cu îngheţul final şi Amurgul Zeilor atât de dragi lui Hanns Hörbiger şi naziştilor, a fost partea negativă, polaritatea cealaltă a mitului solar şi de aceea de nelipsit, pentru că polul Sud nu poate exista fără polul Nord, pozitivul fără negativ, lumina fără întuneric!

Horoscop Se pare că aceste sărbători solare durau mai multe zile, cu punctul culminant răsăritul Soarelui în ziua solstiţiului de vară. Se crede, fără vreo dovadă istorică scrisă din vechime, că ziua de 19 iunie era dedicată forţelor telurice, zeilor subpământeni. De aici concluzia populară că „Sf. Iuda este rău de cutremure”!

Horoscop Biserica Universală, în vanitatea de a conduce şi a controla tot şi toate, a suprapus peste sărbătorile „păgâne” (ţărăneşti, adică) celebrări ale sfinţilor importanţi creştini. Această înclinare de a controla timpul şi istoria contravine propriilor reguli, Catehismului. Culmea este că astrologia este invinuită de încercare de control a timpului şi a istoriei şi deci a oamenilor!

 

Dar meteorologii ce fac, nu emit previziuni? Iar doctorii, medicii, când pun un diagnostic și indică un tratemnt nu arată o încercare de control a timpului şi a viitorului?

 

Horoscop La toate aceste contradicţii ridicate de paragraful 2116 din Catehism a încercat să răspundă şi să le aplaneze cardinalul Pierre d’Ailly, Petrus de Alliaco, prin strădania lui de a edifica o astrologie creştină.

 

Principiul central al astrologiei creştine este Existenţa. Existenţa Domnului, a Sf. Treimi, ca simbol şi realiate. Prezenţa Divină este permanentă şi cuprinde tot Universul, sau Pluriversul. Deci, Cosmosul, stelele, planetele, corpurile creşti, tot ce se poate vedea pe cer există şi se mişcă numai la Voia şi Porunca Domnului Dumezeu. Cardinalul francez se oboseşte să precizeze că observarea şi interpretare din punct de vedere creştin „cu credinţă în Iisus” a „semnelor cereşti”, cele pomenite în Geneză, sunt de fapt, încercări de a descifra Voinţa Divină, Poruncile Domnului, ale Sf. Treimi.

 

Aici se precizează că această „descifrare” a Planurilor Domnului ar trebuie să fie făcută de preoţii creştini şi nu lăsată pe „mâini nepricepute”. Cardinalul deplânge bula papală din secolul VIII care interzicea preoţilor creştini să mai facă horoscoape pentru care încasau bani. Care, poruncă a papalităţii a fost interpretată ca o interzicere a horoscoapelor. Fără bani???

 

Trebuie să comentez şi să spun că bula papală a fost foarte la locul ei. Furnizarea unui serviciu spiritual contra banilor este un păcat grav, capital, păcatul lui Simon Magul!  De aceea subsemnatul, ca și mulți alții din străinătate, cei care știu, adaugă o introducere, câteva cuvine, sau până la dimensiunile prezentului articol, care este cel care aduce modestul salariu, horoscopul este pe gratis.

 

Horoscop Istoria este foarte importantă pentru astrologia creștină care operează cu teoria ciclurilor. Ce a fost, o să mai fie! Cardinalul Pierre d’Ailly a enunțat, demonstrat și verificat teoria Marilor Conjuncții, cele dintre Jupiter și Saturn, care au loc, aproximativ, la o distanță de 20 de ani. În astrologia creștină se consideră că acest timp este o generație.

 

Ca să poți să faci alăturări corecte de evenimente cu aspecte celeste, șiruri istorice, trebuie să cunoști foarte bine istoria. Personal am fost ales de Școală, de tutore și apoi de Specola Vaticana, ca recipient pentru astrologia științifică creștină, pentru marea mea pasiune pentru istorie și astrologia clasică, ptolemiană. Astrologia științifică creștină este foarte grea, înseamnă multă muncă și cunoștiințe enciclopedice. Dar, funcționează!

 

Și că să vedeți cum funcționează, prin sfaturi bune și prietenești, consultați horoscopul următor, făcut duă teoriile cardinalului Pierre d’Ailly și interpretat cu cheile papei Urban și nu în cele din urmă cu înțelepciunea irlandezei Scarlett O’Hara: mâine avem o nouă șansă, să o facem mai bună, doar este, în definitiv, o altă zi!  

 

 

٭                ٭                ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC  Zi de marți favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme nu intră în competenţele tale.  Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare, aglomeratie, înghesuiala; de asemenea supraveghează-ţi regimul alimentar. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi, vei constata bunele lor intenţii.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Nu specula, nu da, sau primi, bani cu împrumut.

 

horoscop

 

TAUR Astăzi trebuie să te ocupi puţin de sănătatea ta. Nu cu medicamente şi substanţe ciudate din reclamele de la tv, ci cu mâncare naturală, mâncarea strămoşilor şi ceaiuri din plante locale. Și post! Poţi face un bilanţ onest şi să vezi ce ţi-ar place să faci în continuare. Nu uita că îţi cade un drum, dar poţi să-l amâni, nu este obligatoriu. Totuşi, călătoriile sunt sub un semn fast. Aspectele planetare complexe oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când starea de bine îţi este pusă la încercare – niste dureri suspecte şi insistente… Femeile din zodie, mai ales, sunt astazi avantajate în dragoste.

 

horoscop

 

GEMENI  Mai ales astăzi trebuie să respecţi legea şi în special normele de circulaţie. Dacă este să semnezi o hârtie oficială, citeşte-o cu multă atenţie, chiar dacă crezi că ştii ce conţine. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor amoroase.  O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Spaţiile largi te aşteaptă : în natură şi în viaţa socială. Trebuie să ai mai multă încredere în colaboratori. Dar nu uita: “schimbările dese – cheia marilor succese”! Protejează-ţi sănătatea în cel mai înalt grad şi evită orice are un grad de risc. 

 

horoscop

 

RAC  Invită-ţi prietenii la o discuţie, la o îngheţată sau cafea. Poţi să le spui problemele şi proiectele tale şi să le ceri sfatul şi sprijinul. Stelele arată că poţi primi ajutorul solicitat. O veste îţi  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte durerile, reumatismele. Pentru unii dintre Raci, cei născuţi în ultimul decan: câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Nu conteză ce şi cum faci, contează mai mult pentru cine – iar până la urmă rămâne doar rezultatul!

 

horoscop

 

LEU Nu te lăsa influenţat de materialismul primitiv care pune banii înaintea omeniei. Trebuie să dai curs valorilor condiţiei umane: sănătatea, cinstea, iubirea, cunoaşterea şi credinţa. Poţi să finalizezi unele lucruri importante în a prima parte a zilei. Trebuie să te odihneşti mai mult, mai ales pe seară. Relaxarea este o artă, învaţ-o! Perioada zilei de azi avantajează munca în general, munca artistică şi creaţia în special. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă motivatie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii nativi din solara zodie a Leuli printr-o creştere a sensibilitatii. Poţi să devii chiar vulnerabil la mizeriile cotidiene. Încearcă să te stăpâneşti. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, poți constata că sunt bine intenţionaţi.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Astăzi trebuie să eviţi să faci declaraţii complete sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu este nici indicat, nici de succes. Eşti prea direct şi criticile tale dor, nu motivează. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese astăzi cu mare uşurinţă. Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc.  Partea solidă, consistentă, a zodiei te ajută să-ţi înţelegei mai bine limitările sau să îţi aminteşti de “adevărata ta chemare” în viaţă. Nu trebuie să dai dovadă de naivitatea proverbială a zodiei, mai ales în relaţiile cu necunoscuţii. Sau dacă este vorba de un medicament minune pentru beteşugurile tale, sau pentru slăbit. Iar te păcălesc! Atenţie la mijloacele de transport în comun. Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  O zi de marți obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucrări. Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. O veste bună, despre nişte bani. Ultimile zile din zodia gemenilor par să-ţi fie favorabile. Totuşi, concentrază-ţi atenţia asupra sănătăţii – protejează-ţi în special capul şi combate imediat durerile de cap. Nu lăsa răul, boala să se instaleze, reacţioneză imediat.  Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative. Dacă ai propria afacere trebuie să fi foarte atent la noile reglementări, la controale adică şi la noii furnizori sau noii clienţi. Pot pleca în vacanţă, dacă doresc o perioadă plăcută şi memorabilă, nativii din decanul din mijlocul zodiei Balanţei.

 

horoscop

 

SCORPION   Ai posibilitatea să-ţi rotunjeşti un pic veniturile, poate este vorba de un job de sezon. Nu neglija baza contractuală, asigurarea de sănătate şi fondul de pensii. Vremea trece repede! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Marte complex aspectat. Este indicat să amâni deciziile importante pe mai târziu. Dimineaţa este favorabilă cumpărăturilor, tratamentelor sofisticate cosmetice sau de întreţinere, vizitelor la prieteni credinciosi sau la bănci bogate. A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, plimbărilor, sporturilor de intreţinere. Seara poate fi foarte romantică dacă reuşeşti să te relaxezi.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  După o noapte în care căldura şi gândurile nu te-au lăsat să dormi suficient, ai o zi densă în care trebuie să te organizezi bine. Trebuie să soliciţi sprijin de la colegii competenţi.  Zodia îţi este favorabilă : câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. Zilua de 19 iunie pare… favorabilă! Succese neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu partenerii, fie de afaceri, fie de amor şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei, cu un zâmbet dulce, dulce, ca o prăjiturică din Orient.

 

horoscop

 

CAPRICORN  A venit timpul să suni pe vechiul tău prieten din copilărie. Este o zi în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii. După ce vorbeşti cu bunul tău prieten, astazi, investeşte în relaţii de afaceri şi în dragoste. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă,  Leu sau Scorpion, te va ajuta, sau mai curând poate să te ajute. Este o perioadă relativ bună ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. O veste bună şi una mai puţin bună, dar din fericire veştile nu sunt legate între ele. Nu te lăsa dus de nas de intrigi şi bârfe! Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, de criză, crime şi de dezastre anunţate. Sunt doar strategii de marketing. Cineva vrea să-ţi vânda ceva…

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Astăzi pari o victimă sigură. Pari mai confuz şi mai utopic decât de obicei şi de acest lucru poate profita una dintre cunoştiinţele tale care vrea să se folosescă de tine ca de o trambulină. Lasă ambiţiile şi vanitatea de o parte, nu te lăsa folosit şi bucură-te de vară. Perioada zilei de azi este pentru cei născuţi sub semnul Vărsătorului de Apă o perioadă splendidă ca sa admire natura, sau natura umană. O mică supărare, dar, pe total, perioada – îţi este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Mici probleme cu sănătatea, care, însă se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii. Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfel poți avea de pierdut.

 

horoscop

 

PEŞTI  Dacă ai de susţinut un examen, de făcut o prezentare la un interviu, în general, de trecut un prag – aceasta este ziua! Eşti harnic şi motivat, iar conjunctura stelelor indică succes. După o periodă mediocră ai, în sfârşit, o zi fastă, o perioadă mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Astazi, poate pe seară te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionând un film bun. Poţi face ceva cumparaturi – vei întâlni o persoană interesantă din trecutul nu prea îndepărtat. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei. Fă-ti stereotipuri de exprimare şi de comportament! Ştii că eşti harnic, curat şi minuţios dar nu eşti spontan, lucrează mai mult pe acest aspect.