22 februarie

 

 

Horoscop  Dacă v-aţi născut astăzi poate aveţi ceva în comun cu : George Washington, Frederich Chopin, Edward Kennedy, Arthur Schopenhauer, Heinrich Rudolf Hertz, August Bebel, Kyle MacLachlan, Luis Bunuel, Giulitta Masina, Nikki Lauda, Drew Barrimore, Tudor Muşatescu, Gyorgy Kovacs, Grigore Alexandrescu – personalităţi născute pe 22 februarie.

 

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox este Aflarea moaştelor Sfinţilor Mucenici din Evghenia. Și Sfinţii Atanasie, Talasie şi Limneu. Nimic în „Kalendar”.

 

Este cea de a patra zi din zodia Peştilor și după cum spunea Derek Parker: „simţul rigid al datoriei”.

 

Am primit multă corespondență, mă întrebați de una, de alta, așă că o să continuăm cu informatica şi astrologia. Mă pricep un pic la calculatoare, la începutul anilor 70’ împreună cu Petre Dimo şi echipa lui am instalat primul calculator din Politehnică, un IBM. Avea câteva dulapuri cu memorie pe bandă, funcţiona cu cartele Arcos pe care le perforam cu maşinile Juki  şi ocupa cam o sută de metri pătraţi. O nebunie! Apoi, împreună cu informaticianul Cristian Aroşculesei, în anul 1976, am întocmit un prim  program astrologic, în limbajul Fortran IV, care scotea la imprimanta cu ace tema natala, efectuând toate calculele şi corecţiile în câteva minute. Programul era pe trei mii de cartele, marea majoritate fiind datele efemeridelor.

 

Horoscop Şi astăzi la cererea prietenilor apropiaţi mai construiesc câte un sistem, un PC. Îmi ia destul timp, pentru că sunt perfecţionist, dar sistemele făcute de mine sunt cele mai bune din lume. De exemplu un P 166 făcut de mine în anul 1993, funcţioneză neîntrerupt de atunci şi până astăzi la o grădiniţă din Winchester, VA. La o grădiniţă, fiind pe mâna năzdrăvanilor de copiii!

 

Aşa că îmi cam dau seama de industria prezicerilor astrologice de pe internet. Este o industrie de multe miliarde de dolari, anual şi global. Din nefericire nu este astrologie şi o să vă dezvălui ce şi cum.

 

Horoscop Cel mai corect ar fi să vă povestesc o întâmplare din viaţa mea. La începutul anilor 90’ eram în State şi am primit o invitaţie din partea unui cosorţiu, o multinaţională al cărei nume îl vedeţi la fiecare cinci minute. Tot Cristi Aroșculesei mi-a făcut legătura, îi sunt și acum recunoscător. Un contract dur de confidenţialitate mă împiedică să fiu mai precis. Pe scurt, un director de divizie îm propunea să fac horoscopul pe zodii, zilnic, în patru limbi: engleză, franceză, spaniolă şi portugheză. Într-un anumit format, cu un anumit număr de caractere, cu o sintaxă precisă şi cu un număr de cuvinte impus în fiecare propoziţie. Foarte general, fără Luni pline și alte particularizări. Foarte general, repet. Condiţiile erau drastice, dar şi valoarea contractului era îmbietoare. O ofertă care nu poate fi refuzată! Şapte ani de zile am furnizat corporaţiei horoscoapele zilnice. Apoi am primit o notificare în care mi se comunica încetarea amiabilă a contractului şi că în contul meu va fi depus contravaloarea prestaţiei pe viitorii doi ani, ca gest graţios şi consideraţie.

 

Horoscop Vanitatea, acest păcat capital, m-a făcut să pun întrebări şi să cer explicaţii.

 

Motivele corporaţiei vi le împărtășesc și domniilor voastre:

Vă mulţumim încă odată pentru colaborare. În prezent avem o bază de date suficient de mare pentru ca programele noastre să poată genera, în mod aleatoriu, preziceri astrologice. Probabil că nu eraţi informat, dar horoscoapele erau traduse în alte 38 de limbi. Considerăm că efortul financiar cu traducerea noilor horoscoape întocmite de dvs nu mai este necesar. După cum am menţionat specialiştii noştri consideră ca au suficient material pentru generarea pe net şi pe platforme mobile a prezicerilor astrologice!”

 

Horoscop Este foarte posibil ca astăzi, dacă consultaţi un oracol astrologic pe internet, sau pe telefonul mobil, să primiţi propoziţiile scrise de amărâtul de subsemnat acum 25 ani, dar mixate şi amestecate literar şi seducător de un computer. Dar, nu este astrologie!

 

 

 

Deci, am furnizat acum douăzeci de ani unei corporaţii mai mare şi mai tare decât un stat european, o bază de date cu previziuni astrologice. Adică, 29.904 de propoziţii, meşteşugit făcute, care sună foarte bine şi astrologic, conform cu cerinţele multinaţionalei. În momentul respectiv erau şi adevărate pentru că reprezentau interpretarea hărţii stelare dim ziua respectivă.

 

Horoscop  Bazele de date circulă. Sunt vândute, furate, trunchiate, copiate, adaptate. De exemplu toate programele astrologice au un nucleu de bază de date open source, furnizat de elveţienii de la Astrodienst. Gratis! Această bază de date oferă efemeridele, poziţiile corpurilor cereşti la o dată precisă şi într-un loc anumit de pe Terra. Elveţienii au doar pretenţia să pomeneşti de ei, atât.

 

Horoscop Sau, mai aproape, aici, la noi, bazele de date, listele cu datele personale şi semnăturile cetăţenilor. Dacă aţi avea curiozitatea și aţi putea verifica, ați putea realiza că fiecare dintre dumneavoastră sunteţi membri fondatori al nu ştiu cărui partid, sau că aţi semnat o petiţie, sau un proiect de lege de care nu aveţi habar. Dar semnăturile domniilor voastre sunt acolo, ca şi datele personale! Mai vă amintiţi de scandalul listelor de votanţi? Tot o bază de date!

 

Horoscop Pe net sunt milioane de „astrologi”. Mai toţi sunt, de fapt, un roboţel mititel care amestecă savant propoziţiile din baza de date, „generează aleatoriu” şi îţi oferă, la minut, o prezicere frumoasă, elegantă dar care nu are nimic de a face cu astrologia. Este o afacere, ca și vaccinurile. De multe miliarde de dolari!

 

Horoscop Nu sunt împotriva programelor, a softului astrologic. Din contră, am „comis” şi eu câteva. La multele întrebări ale domniilor voastre vă răspund că eu folosesc softul „Expert Astrologer 7.1” primit ca premiu de la americani, făcut, nucleul de calcul astronomic, la NASA, un program foarte complicat de mai mult de 7 Gb, greu de folosit, greu de introdus datele, dar foarte frumos ca şi grafică. Mai mult, este extrem de flexibil, poate face alăturarea eveniment-aspect, legând istoria cu conjunctura astrologică, ceea ce este esențial pentru astrologia științifică creștină. Un program numai pentru experţi, care depăşeşte la ani lumină tot ceea ce se găseşte pe piaţă, inclusiv celebrul Kepler.

 

Horoscop De câţiva ani încerc cooperarea cu foarte cunoscutul astronom ucrainian Anatoli Zaiţev, cooperare la un program foarte personal, dar timpul nu ne permite niciunuia dintre noi să facem vizita hotărâtoare ca să terminăm odată! Asta din pură vanitate, ca să mă aflu în treabă, „Expert Astrologer” este „nec plus ultra” nu cred că se poate concepe ceva mai bun. NASA, este totuşi NASA! Dar şi Anatoli a făcut câteva progrămele super, de exemplu ZET 8 și 9. Totuşi, parcă sovieticii au fost primii în Cosmos, nu? Bună întrebare!

 

Horoscop Un soft bun trebuie să-ţi ofere o hartă stelară excelentă, să aibă posibilitatea unei animaţii, ca să vezi ce aspecte se pot forma pe parcursul unei zile, de exemplu. Să listeze corect toate aspectele, configuraţiile, poziţiile, indicatorii ceruţi de tine. Să aibă mute opțiuni, în ceea ce privește sistemul de case, tipul de zodiac, plaja de eroare a aspectelor etc.   De exemplu „Expert Astrologer” scoate cam douăsprezece pagini de „aspectarium”. Atât se cere de la un soft astrologic, de către un adevărat astrolog.

 

Interpreare datelor hărţii stelare trebuie făcută doar de un astrolog uman. Astrologul electronic trebuie scos din priză!

 

Vom continua mâine, pentru că mâine este o altă zi. Vă răspund că această frumoasă vorbă a fost rostită în finalul celebrului film „Gone With The Wind” de Scarlett O’Hara interpretată de diva Vivian Leigh : „After all, tomorrow is another day!”.

 

Un film superb, primul în primele zece filme din selecţia mea, un film de dragoste, dar în primul rând de dragoste pentru propriul pământ. Personajul principal din roman şi din film este moşia Tara!

 

NOTA  Vă invit să vă lămuriți asupra unui subiect fierbinte. Citiți marți, 27 februarie, de la ora 09:00 pe EvZ Special – CONEXIUNI, articolul meu ”Epidemii, pandemii, obligativitatea vaccinurilor și profiturile Big Pharma”. Pregătesc subiectul de mult timp, am obținut mărturii esențiale ale unor oficiali de vârf de peste ocean și din țară, cred că articolul poate face puțină lumină în întunericul în care sunteți ținuți cu bună știință, se spune că adevărul vă eliberează!

 

 

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

 

 

 

horoscop

 

BERBEC   Nu rata ocaziile din cauza încăpăţănării, sau a grabei caracteristice zodiei. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Limitează-te doar la activităţile de rutină, pentru că ziua este incertă pentru promovarea propriilor interese. Relaţiile sentimentale sunt bine aspectate. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le, fie la serviciu, fie în dragoste. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul. Nu-ţi fă planuri pe termen lung, ca să nu zăpăceşti familia. O veste bunicica pe seară de la rude de departe.  Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem…

 

horoscop

 

TAUR   Ziua de astăzi poate fi un termen, sau un prag. Dacă este vorba de o întâlnire importantă, atunci astăzi este ziua. Ceva se poate întâmplă – mare atenţie la călătorii, sau deplasări. Dacă eşti precaut, vigilent şi prudent – totul este foarte bine. Evită locurile aglomerate, spaţiile deschise, curentul şi datoriile. Oferă respect celor mai bine plasaţi ca tine pe scara socială pentru că omul superior ascultă, omul materialist trăncăneşte, înţeleptul configurează – spune înţeleptul chinez, cred că Confucius, unul mai înțelept nu a fost în China.

 

horoscop

 

GEMENI  Ești într-o ușoara pierdere de energie. Supravegheaza-ti sanatatea si in special alimentatia. Mancarea naturala, fructele, mierea si ceaiurile din planete iti refac vitalitatea! Ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu, sau la şcoală.  Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Pentru asta sunt făcuţi prietenii şi părinţii. Deci, Este momentul sa-ti faci prieteni in cadrul activitatii profesionale, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de sprijinul si ajutorul lor competent.

 

horoscop

 

RAC Stelele se uită la portofelul tău! Evita astazi orice lucru, vorba, fapta sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal sau al jurisprudentei. Nu semna contracte, nu incheia intelegeri. Nu te duce la bancă sau la bursă, nici măcar în piaţa. Astăzi, nu ! Stelele spun, la fel ca un batran intelept chinez, ca prea multa insistenta duce la dezastru, pe cand cumpatarea aduce succesul ! Tine minte ca astazi lumea are nevoie de povesti frumoase si vorbe fermecatoare pentru a contrabalansa prostia, haosul şi violenţa.

 

horoscop

 

 

LEU  Se declanșeaza o mica criză la serviciu, pe care o poti rezolva cu calm si tact, dar mai ales amintindu-ţi unde ai pus cheia de la uşa biroului! Astăzi atenţie la atenţie, pentru că eşti într-o stare veseloasă şi fleţă şi confuză. Nu uita că leii, marile feline se prind în capcană cu mâncare pentru pisici. „Pentru ca sa te simţi în siguranţă trebuie să te simţi puternic. Ca sa fii puternic trebuie să ştii multe şi să fii perfect echilibrat interior” spune Confucius şi ar trebui să-i consideri sfatul ca un ajutor prietenesc.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi. Nu întreprinde nimic important, sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Un telefon îți face multa placere – este cineva care te intereseaza. Atenţie la ce spui, vorbeşte clar şi nu te hăhăi tot timpul. Vocea trebuie să „zâmbească”! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism. Pe seară, la un suc, ai tendinta, pentru unii supărătoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ţii la părerea ta şi să nu  faci concesii sau compromisuri nimanui. Mai bine zâmbeşte, cu gura închisă!

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Stai undeva unde este cald si bine ! La proprie şi la figurat… Poziţia lui Venus indică reuşite în mai toate domeniile.  Câştiguri modeste dar sigure. Sănătatea nu îţi este afectată, dar este bine să eviţi frigul şi umezeala. Abordarea sistematica a situaţiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Partea proasta esta ca nu depinde numai de tine ! Dimineaţa nu este favorabilă celor care creează, sau au abilităţi artistice.  Daca trebuie să rezolvi o problemă profesională, amână orice ai de făcut până după amiază când configuraţia stelelor îţi este mai favorabilă.

 

horoscop

 

SCORPION O zi amestecată, preponderent favorabilă. Promovează-ţi cu îndrăzneală politicoasă interesele şi cere ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent. Totuşi, astazi nu trebuie sa forțezi lămurirea unor situații sentimentale, deoarece atuul pe care te bazezi, gândirea rece, logica şi cinica nu te ajută prea mult.  Horoscopul tau arată că iti este necesara o viata ceva mai activa, si poti incepe cu sală, bazin şi saună, evitand aglomeratia, dar şi frigul şi umezeala.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Câteva surprize placute si mai putin placute. Situatii care evolueaza spre intorsaturi neașteptate sunt deliciile zilei de azi. In rest, plictiseala ! Nu prea exista riscul sa găsesti astazi adversari pe masura în lupta cotidiană pentru supravieţuire şi parvenire capitalistă, de aceea nu te apuca să-ţi bruschezi anturajul, prietenii şi pisica. Mai ales pisica! Stelele și conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor dusmanilor stiuti si nestiuti. Astazi, totuşi, trebuie sa eviti asumarea de angajamente si responsabilitati pe termen lung și să nu pleci în nicio călătorie lungă.

 

horoscop

 

 

 

CAPRICORN  Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia ! Aminteste-ţi astăzi vechea vorba şi vei evita multe momente neplacute si jenante. Micile infumurari pe care le afisezi pot fi interpretate ca un succes pe care de fapt nu l-ai avut. Uneori si invingătorii sunt virtuali ! O atitudine de genul „toţi o să avem de câştigat” este mai recomandabilă în această perioadă. Relatiile cu persoanele nascute in semne de aer si foc sunt astazi armonioase, dar nu prea grozave cu cei nascuti in semne de apa si pamant.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Nu te lega la cap daca nu te doare. Astăzi coopereaza, dar atentie la confesiuni. Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci compromisuri costisitoare. Adica sa nu fii obligat de conversaţie să faci şi tu confidente. Ascultă, însă, cu atenţie. Bârfele sunt atat de plăcute! Astazi atentie la un Leu sau Leoiaca din anturaj. Sau la alt semn de foc care pare ca scoate văpăi. Proiectele începute astazi pot aduce rezultate excelente. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, sau de o proprietate. O discuţie in familie la o cină deosebita poate lămuri multe lucruri.

 

horoscop

 

PEŞTI  O seară culturală. Un mijloc de transport, sau ceva mecanic acolo –  îţi face necazuri. Sau poate automatul de cafea sau cuptorul cu microunde.  Vinde-l, schimbă-l, repară-l – nu lăsa obiectele sa te enerveze ! Cu oamenii te descurci astăzi ceva mai bine. Pe seară ai parte de evenimente sociale şi/sau din sfera culturii şi a artei. Ar trebui, deci, să te duci la un spectacol. Trebuie să-ţi dai părerea într-o problemă importantă. Spune ce ai de zis, dar cu mare diplomaţie şi prudenţă!

 

horoscop