Evenimentul Zilei > Horoscop > Un astrolog foarte bun, un astrolog regal, se face în timp, în foarte mult timp. Horoscop
Un astrolog foarte bun, un astrolog regal, se face în timp, în foarte mult timp. Horoscop

Un astrolog foarte bun, un astrolog regal, se face în timp, în foarte mult timp. Horoscop

Horoscop “Astrologie este ceea ce fac astrologii” – iar astrologii sunt foarte diferiţi unul de altul. Până la sfârşitul secolului XIX astrologia era practicată exclusiv de bărbaţi. Apoi “madam” H.P.Blavatsky, cea cu ochii bulbucaţi, cu mulți amanți, cea care a scris multe aiureli despre o dubioasă călătorie în Tibet, dar în Tibet nu-și aduce aminte nimeni de ea, oricum femeile străine nu erau admise pe podiș, ei bine fondatoarea “Societăţii Teosofice” a deschis cutia Pandorei.

20 februarie

 

Horoscop Pe 20 februarie s-au născut Sindney Poitier, Kurt Cobain, Gloria Vanderbilt, Peter Strauss, Eugen Barbu, Mircea Maliţa, Alexandru Boboc.

 

Horoscop 20 februarie, o zi obişnuită în "Kalendarul"  arhaic al poporului român, fără vreo conotaţie deosebită şi trei Sfinți în calendarul creştin-ortodox: Leon din Catania, Agaton din Roma şi Visarion.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, cele câteva idei despre astrologie, scrise de mine ieri, au fost izvorul a multe întrebări ale domniilor voastre. Așa că continui subiectul, răspunzând astfel multora dintre domniile voastre.

 

Astrologie este ceea ce fac astrologii” – iar astrologii sunt foarte diferiţi unul de altul. Până la sfârşitul secolului XIX astrologia era practicată exclusiv de bărbaţi. Apoi “madam” H.P. Blavatsky, cea cu ochii bulbucaţi și cu mulți amanți, cea care a scris multe aiureli despre o dubioasă călătorie în Tibet, dar în Tibet nu-și aduce aminte nimeni de ea, oricum femeile străine nu erau admise pe podiș, ei bine fondatoarea “Societăţii Teosofice” a deschis cutia Pandorei. Femeile s-au băgat în astrologie și… ei, vă povestesc altă dată! Dacă până la acea dată astrologia era o ştiinţă practicată de câţiva  profesionişti de excepţie care aveau un singur client, împăratul, regele, ducele, papa, cardinalul etc, de la sfârşitul secolului XIX astrologia s-a vulgarizat.

 

Pentru că burghezii aveau bani şi doreau aceleaşi privilegii şi lucruri bune de care se bucurau nobilii. Dacă nobilii aveau castele îşi cumpărau şi burghezii castele, dacă aveau trăsuri elegante şi echipaje exotice, nici o problemă, burghezii cumpărau imediat! Burghezii au vrut să-i imite pe nobili în tot. Au vrut şi majordomi, fată în casă, servitori, bucătari, vizitii… Au cumpărat! Au vrut şi astrologi. Aici a fost o problemă!

 

Horoscop Un astrolog foarte bun, un astrolog regal, se face în timp, în foarte mult timp. Îi trebuie practică, experiență, cunoașterea lumii și a oamenilor. Un astrolog bun poate fi numai unul în vârstă, regele nu avea nicio încredere în cei sub cincizeci de ani. În tradiție TOȚI astrologii regali erau în vârstă, cu barba albă. În plus, un astrolog trebuie să fie inteligent, să aibă imaginație, să facă rapid conexiuni, să fie foarte cinstit şi drept cu clienții și cu el însuși, să fie onorabil şi responsabil. Să cunoască foarte bine matematică, fizică, astronomie, geografie, politică, sociologie, folclor, statistică, psihologie, etc. Şi să fi facut cei trei paşi pe scara astrologiei, de adept, de student la un maestru şi de jurat al guildei. Uneori dacă nu deseori, regele sau împăratul îl consulta pe astrolog ca pe un curtean iscusit, nu ca pe un tehnician celest. Astrologul era, de obicei, mai inteligent și mai erudit ca regele, dar regele consulta astrologul, nu un sfetnic mai capabil decât el! Așa aparențele erau salvate.

 

Horoscop  Personal, nu ştiu astăzi decât câţiva astrologi, poate o duzină, în toată lumea, care chiar sunt astrologi, conform cu tradiția. Restul sunt autodidacți. I-a spuneți-mi dacă ar fi să vă facă cineva o operație, să zicem de apendicită, ce ați alege, pe un chirurg cu un perete de diplome, sau pe un autodidact? Nu dau cu piatra, poate autodidactul este mai talentat, dar poți să riști? Când consulți un astrolog, citești un horoscop, ești influențat, fără să vrei, de personalitatea celui care a scris horoscopul. Dacă este un om bun, vesel și nu-ți vrea banii este bine, vă face bine, dar o personalitate negativă, răutăcioasă, materialistă, se resfrânge negativ asupra domniei voastre!

 

Aşa că burghezii nu prea au obţinut astrologi adevăraţi. S-au pricopsit cu o mulţime de şarlatani şi impostoare, care s-au perpetuat până în ziua de astăzi. Îi vedeți la televizor. Ce vreţi, legea cererii şi a ofertei!

 

Horoscop Dar cum să deosebeşti un astrolog de un şarlatan? În secolul informaticii este şi mai greu. Poate că astrologul în care aveţi încredere şi vă spune aşa de bine, este doar un program iscusit de computer! Și eu, ca să-l ajut pe Jonathan Cainer, era văduv și avea șase gurițe de hrănit, am comis câteva mii de platforme astrologice automate, pe net, în cinci limbi de mare circulație. Acum îmi pare rău…

 

Un prim sfat: evitaţi să consultaţi horoscoapele zilnice, săptămânale, anuale care apar pe net, pe diferite situri, dar nu poartă nicio semnătură. Semnătura unui astrolog este un prim indiciu că nu vă dă sfaturi un robot!

 

Al doilea sfat: evitați să consultați horoscoapele preluate din reviste străine. Acele horoscoape sunt făcute pentru alte fuse orare, pentru alt tip de popor, cu alte valori și obiceiuri. Evitați, în general, horoscoapele făcute pentru revistele glossy pentru femei. Știu eu de ce…

 

Al treilea sfat: evitați horoscoapele făcute de numerologi, trăgători de tarot, sau de rune, sau de clarvăzătoare. Este ca și când te-ai duce la un mecanic auto și i-ai cere să-ți facă o rochie de nuntă! Fiecare are treaba lui, cu horoscoapele se ocupă NUMAI astrologii.

 

Al patrulea sfat: horoscoapele pe zodii sunt generale, se referă la evenimente generale. Trebuie să particularizați la cazul domniilor voastre, nu fiți așa de limitați, ca să luați un horoscop ad literam. Puțină imaginație, Nom de Dieu!

 

Al cincilea sfat: un horoscop pe zodii, zilnic, se consultă dimineața, ca să fii avertizat, dar și seara, ca să tragi concluziile cuvenite, după ce ai parcurs ziua și ți s-au întâmplat diferite lucruri.

 

Al șaselea sfat: nu consultați horoscoapele cu karme și lecții de viață, horoscoapele vedice. Se referă la alte popoare cu multe fuse orare diferență față de noi, cu alt mod de gândire și cu alte obiceiuri, chiar opuse nouă.

 

Al șaptelea sfat: consultați horoscoapele numai dacă aveți nevoie sau considerați că este un act cultural. În general funcționează Liberul Arbitru, Destinul este suma alegerilor și deciziilor noastre. Un horoscop bun trebuie să vă ajute să luați deciziile corecte și avantajoase, să fie o foaie de parcurs pentru domniile voastre.

 

Mai am eu multe sfaturi, timp nu mai am!  

 

Cu toate că… dar o să continuăm mâine, pentru că, mereu şi mereu, cum spunea frumoasa Scarlett O’Hara, îmi place să fiu convins că mâine este, în definitiv, o nouă zi!

 

NOTA #1. De mult timp doresc să mulțumesc mult, foarte mult doamnei Cecilia și domnului Victor. Corectorii mei, mai ales domnul Victor. Aproape în fiecare dimineață găsesc un email în care mi se semnalează ce litere am mâncat, sau ce dezacorduri am mai făcut. Mulțumesc, intru pe site și corectez! Mulțumesc mult, încă odată!

 

NOTA #2. Misterul farfuriilor zburătoare a fost dezlegat! Citiți, astăzi, de la ora 08:00 pe Evz Special – CONEXIUNI articolul meu ”Vimāna lui Hitler, Operațiunea ”Highjump” și asasinarea unui secretar de stat”.

 

NOTA #3. După cum știți, regula rubricii, ca să conversăm civilizat – trebuie să-mi scrieți NUMAI la [email protected]. Postările pe forum se șterg.

 

                                                             ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC   Nu încerca să te înfrânezi şi să fii convenţional. Spune ce ai de spus, descarcă-te, sigur, cu calm şi bună creştere. O să te simţi mai bine şi poate cei vizaţi o să-şi schimbe atitudinea. Banii şi arta cumpărăturilor nu au fost subiectele tale preferate. Astăzi, mare atenţie la bani, cum îi foloseşti şi mai ales unde îi pui! Teoria conspiraţiei te obsedează! Eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota!  Parţial adevărat este faptul că bănuiala este cea mai greu de suportat stare de spirit. Mici sau mai mari probleme cu sănătatea în special din cauza frigului – atenţie la zona guvernată de zodie, capul.  O veste bună urmată de o cheltuială necesară.  Atenţie la cumpărături, nu numai la ce cumperi ci şi cum şi când. Mai bine pierzi ceva timp decît să iei ceva ce nu-ţi place, sau este un compromis.

 

horoscop  

 

TAUR   Energia şi eficienţa sunt coordonatele zilei. Şarjează, ia-o la galop, nimeni nu poate să te oprească! Nu lăsa nicio şansă, fie că este vorba de planul profesional, sau de cel sentimental. Astăzi ai energie, vitalitate, dar nu te repezi fără să te gândeşti.  Influenţe astrale puternice te favorizează. Prietenii te sprijină, familia te ajută. Mai mult ca oricând, te bucuri de aprecierile colegilor, ale anturajului, în general. Marte, bine aspectat, îţi asigură energia necesară ca să străluceşti şi să faci totul ca prin magie, adică repede-repede, de se miră toată lumea cum de reuşeşti. Evident, pentru ca să duci lucrurile la bun sfârşit nu trebuie, în primul rând, să te repezi. „Stai şi cugetă”, vorba ardeleanului!

 

horoscop

 

GEMENI  Nicio urgenţă, nimic important, poţi să te relaxezi şi chiar să te odihneşti. Veşti bune din familie sau de la prieteni. O zi echilibrată în care ai, odată mai mult, libertatea de a alege. Dacă este să faci un drum, mai bine amână. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Gemenilor de a rezolva problemele legate de relaţiile cu terţi sau cu autorităţile. Este o zi propice pentru implicare financiară, investiţii, cu toate că exista superstiţia să nu se facă cheltuieli în „criză”. Trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit.  Călătoriile de afaceri şi/sau de plăcere nu sunt recomandate şi favorizate de stele.

 

horoscop

 

RAC  Stelele spun că eşti inspirat în abordarea, cu artă şi eficacitate, a problemelor tale personale. Chiar dacă nu eşti aproape de o rezolvare finală, în această zi poţi face unele progrese. Tenacitatea îţi este răsplătită. Zodia este bine aspectată.  Trebuie, însă, să eviţi discuţiile aprinse cu colegii, asociaţii, sau în familie.  Câştig de bani, probabil nu foarte mulţi. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să faci tot ce depinde de domnia ta. Se poate ca Mercur, planeta negustorilor şi a hoţilor (a băncilor?) planetă care îţi este azi favorabilă, să-ţi răsplătească tenacitatea.  Sănătatea este în general bună.

 

horoscop

 

LEU   Ziua pendulează între „nu prea clar” şi „nu prea precis”. Trebuie să faci unele eforturi ca să stai pe linia de plutire şi să nu te pierzi în ceaţa confuziei. Evită tot ce este „important”! Astăzi eşti înclinat să-ţi depăşeşti limitele profesionale, condiţia socială şi/sau situaţia financiară. Trebuie să nu exagezi în această expansiune îndrăzneaţă. Oricum, caracterizează caracterul Leilor. Dar mai multă modestie, cumpătare, nu a omorât pe nimeni. Creativitatea, în special a celor cu inclinaţii literare, este, de asemenea, bine aspectată. Planurile pe care le-ai făcut cu ceva timp în urmă încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte.

 

horoscop 

 

FECIOARĂ  Poziţiile planetelor arată un plan sentimental foarte încărcat, cu situaţii noi care vor ridica probleme greu de rezolvat. Mici reproşuri din partea anturajului din cauza neatenţiei tale. Dragostea este un lucru foarte mare, se spune. Configuraţia planetelor indică aspecte favorabile şi nu prea pentru relaţiile amoroase. Magnetismul personal al nativilor, charisma cum se spune, este în creştere – poţi rezolva uşor unele probleme sentimentale, nu toate. De asemenea poţi aborda uşor noi prietenii, relaţii noi.  În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia Fecioarei care desfăşoară activităţi sociale, administrative, filantropice sau religioase.   Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liantul grupului şi aşteptînd iniţiative pentru programul de seară.

 

horoscop 

 

BALANŢĂ  Ai nevoie de căldură sufletească, tandreţe şi înţelegere. Stelele spun că poţi găsi în familie, cu prietenii, destule prilejuri ca afectivitatea ta să fie mulţumită. Bine faci, bine găseşti! Arta detaliului la cea mai înaltă cotă! Concentrează-te asupra sănătăţii – evită expunerea prelungită la frig şi umezeală.  Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu intervenii în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent la noii furnizori sau clienţi.  Cu toate aspectele nefavorabile economice, zvonurile, scumpirile şi criza, o să ai banii care îţi trebuie, ca de obicei, se rezolvă în ultimul minut.  Veşti bune de departe.  Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent.

 

horoscop 

 

SCORPION Ai vânt din pupa, adică ai noroc! Te aflii într-un mediu foarte favorabil, unde toată lumea este de acord cu părerile tale şi le repetă ca un cor antic. Mai să uiţi că ai venin în coadă! Sinergia siderală permite să abordezi cu succes decizii importante, schimbări de situaţie sau poziţii sociale superioare. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte este mai uşor ascultată decât o ameninţare.  Perioada favorizează nativii care activează  în educaţie şi comerţ.  Banii sunt aspectaţi favorabil.  Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: aş îndrăzni să afirm că primeşti nişte bani inapoi.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Eşti cam nervos azi şi poate ai motive, pentru că cineva încercă să-ţi invadeze teritoriul. Poate fi şi spaţiul vital, cineva stă prea aproape de tine, sau pur şi simplu, o părere virtuală. Spiritul conservator îţi aduce succes. O zi în care trebuie să dai dovadă de conservatorism. Nu lăsa nicio schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investiţi, nu-ţi face nou prieteni! Lăsă lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi.  Săgetătorii artişti sunt singurii avantajaţi în aceasată  perioadă, dar cine nu este artist! Românul s-a născut cu talent, este artist şi poet… Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  Un semn de foc îţi poartă noroc şi te poate ajuta.  În orice caz consolează-te cu gândul că nu eşti singurul care ai probleme greu de rezolvat, la serviciu.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Obiectivele tale realiste te duc către o creştere a încrederii în forţele proprii. Orice realizare, cât de mică, te face mai încrezător. Domeniul sentimental este avantajat de conjunctură. Şi actor şi spectator, ca la teatru!  Cu toate că totul pare o mare comedie, sau un scenariu care nu a fost bine montat, accepţi, ca un spectator la teatru, în continuare, atmosfera neclară de la locul de muncă sau ceaţa din sentimentele tale. Astăzi este bine să eviţi toate situaţiile obscure. Supraveghează buzunarele în special şi proprietăţile, în general. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.  Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Ai planuri ambiţioase, astăzi. Trebuie să ai în vedere că trebuie să te descurci singur, toţi cei care te pot ajuta au şi ei propriile programe cotidiene. Seară plăcută, poate la un film. Conjunctura astrală aduce nativilor din zodia Vărsătorului de apă multă energie şi trăiri intense. Trebuie să dai dovadă de multă diplomaţie la serviciu pentru ca magnetismul personal să nu fie receptat ca o agresivitate lipsită de eleganţă. Atenţie la cheltuielile firmei sau la cele personale şi la costul mesei de prânz! Mult entuziasm şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile iernii, sau ceea ce a mai rămas din iarnă.

 

horoscop 

 

PEŞTI  Cu Soarele intrat în zodie urmeză-ţi intuiţia, prima impresie. Fă o surpriză plăcută celor dragi, o să fie foarte bucuroşi. Nu eşti avantajat în comunicare, vorbeşte puţin, precis şi zâmbeşte mult! Anumite sentimente restrictive şi dezamăgiri existenţiale se amplifică, dar nu trebuie să dai nicio importanţă. Îţi trece! Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promovează cu mult curaj interesele proprii. Nu da curs propunerilor persoanelor necunoscute, pe net, sau la mobil. Cu toată iarna capricioasă eşti tentat să faci de astăzi planuri de distracție și petreceri. Poate este ziua ta de naştere şi vrei s-o sărbătoreşti cum trebuie!

 

horoscop 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: